In de vierde klasse wordt nog steeds veel gescoord. Vorige week kon er op zondag bijvoorbeeld een 10-0 score worden genoteerd en afgelopen zaterdag eindigde een duel in 11-2. Het is nu de vraag wat komend weekend weer gaat brengen, ook met het oog op de eerste periodetitel. Een wekelijks rondje langs de velden is op zijn plaats.

Zaterdag

4A

Voor de derde keer dit seizoen zegevierde LSVV’70 afgelopen zaterdag. En dat is al drie keer vaker dan in het hele vorige seizoen. Toch zal de Leidse studentenclub vooral kritisch moeten zijn en daarom concluderen dat het beter moet. Laagvlieger Oosterheem was immers nog gevaarlijk dicht bij een gelijkspel. LSVV had uiteindelijk een penalty nodig om uiteindelijk een 3-2 zege over de streep te trekken. Door de duidelijke afsplitsing tussen de topploegen en staartploegen in 4A zal LSVV overtuigender voor de dag moeten komen dan het tot nu toe deed, om zich duidelijk bij de eerste categorie te scharen. Komende zaterdag trappen de mannen van de uit Kazachstan teruggekeerde VI-verslaggever Freek Jansen speelronde 7 af met een uitwedstrijd bij FC Boshuizen. De kadebewoners komen in het kielzog van de zondagtak tot betere prestaties dan in het voorgaande. Zo sleepten de Leidenaren zaterdag knap een punt uit het vuur bij titelkandidaat VVSB (1-1). Komende zaterdag mag Boshuizen, waarvoor Anas Kouskous trefzeker was in Noordwijkerhout, er weer aan gaan staan tegen een top 5-ploeg. Overigens eindigden de mannen van Anouar Hamdi het duel met negen man dus enige discipline zaterdag is wel wenselijk. Opvallend is dat Hamdi zijn team tot nu heel vaak zag scoren en twee topscorers in zijn ploeg heeft in Armond ‘Bolli’ Dzulakian en Oktay Gezici.

Een ploeg waar het vrij behoorlijk mee gaat is VV Leiden. De ploeg van Maurice Jansen blijft in het spoor van de tot noch toe ongenaakbare koploper Haagse Hout (18 uit 6) doordat het afgelopen zaterdag geen fout maakte bij hekkensluiter Wilhelmus (1-5). De roodwitten kunnen zaterdag écht spijkers met koppen slaan als er gewonnen wordt van Blauw-Zwart. Een heuse kraker, want de Wassenaarders staan één plek boven Leiden, als tweede. Blauw-Zwart leed in de eerste zes duels pas één keer puntenverlies, uit bij LSVV, waar het diep in blessuretijd aan een nederlaag ontsnapte (1-1). Er staat dus wat op het spel als de bal zaterdagmiddag vanaf 14.30 uur begint te rollen in de Mors. Andermaal een test voor Jansen en zijn manschappen om te laten zien dat er ook winst mogelijk is tegen de rechtstreekse concurrenten. Van VVSB en LSVV’70 werd eerder al wel gewonnen.

Leiden op haar beurt leed het enige puntenverlies door uit bij Roodenburg het onderspit te delven; 3-1. De blauwzwarte brigade stond afgelopen weekend onbedoeld stil doordat tegenstander VUC in geen velden of wege te bekennen was zaterdagmiddag op Sportpark Noord. Door het bestuur was daar wel melding van gemaakt, omdat het zou ‘rommelen tussen spelers onderling en de trainer’ .Het is nu aan de KNVB welke straf er volgt voor de Haagse opponent. Bij de toetreding van de gerenommeerde zondagclub tot de standaardafdeling van de zaterdag werden al de nodige vraagtekens gezet, maar naarmate de competitie vordert rijst de vraag wat de Hagenaars te zoeken hebben in 4A. Naast incidenten zoals dat van afgelopen zaterdag zijn ook de prestaties van VUC niet om over naar huis te schrijven (5 gespeeld, 5 verloren). Roodenburg hoopt ondertussen zaterdag de vijfde zege van het seizoen bij te schrijven. Voor eigen publiek neemt de equipe van Henk Buyn het op tegen sv Wassenaar, dat wisselvallig is begonnen. De Wassenaarders wonnen evenveel (3 maal) als dat het verloor.

Leidsche Boys kruist zaterdag de degens met rode lantaarndrager Wilhelmus. De twee ploegen ruilden afgelopen seizoen vaak stuivertje als het gaat om de laatste en voorlaatste plek in 4A. Tot op heden lijkt een soortgelijk proces voor Leidsche Boys voorlopig niet aan de orde. De formatie van Houssin Bezzai kon al twee maal een zege noteren en hoopt dat zaterdag op Sportpark de Vliet voor de derde keer te mogen doen. De Boys hebben nogal wat goed te maken, want wat het afgelopen zaterdag liet zien was niet best of beter nog dramatisch slecht en bedroevend. In de stadsderby bij Football Factory werd Leidsche Boys gigantisch zoek gespeeld: 11-2, al viel dat volgens de twee keer trefzekere Michel Schouls wel mee.

Desondanks staat de ploeg van speler/trainer Nino Poulina, die meedeelde in de feestvreugde door op Panenka-achtige wijze een goaltje mee te pikken, nog wel onder Leidsche Boys. Komende zaterdag kunnen de roodzwarten mogelijk wat plekken klimmen op de ranglijst als het op bezoek gaat bij het puntloze VUC. Voor Football Factory scoorden Mo Naciri (3), Tim Slingerland, Gary Person, Thijs de Jong (2), Robert Biller, Jornt Mos, Stefano Voltan en trainer/speler Nino Poulina. Of het duel in Den Haag doorgaat, is op dit moment nog niet bekend (bij onze redactie).

Zondag

4A

Leidsche Boys staat te popelen om weer te voetballen nadat het afgelopen weekend stilstond in de competitie. De ploeg van Ronald Mink, die voortvarend aan het seizoen is begonnen met vier zeges uit vijf wedstrijden, gaat komende zondag op bezoek bij Oranjeplein-Postduiven. De jonge fusieclub, gevestigd in Loosduinen, Den Haag, lijkt de underdog voor de confrontatie met Leidsche Boys. De vier elftallen tellende vereniging hield zes punten over aan de eerste zes competitiewedstrijden tot dusver. Ondertussen hoopt het als derde gepositioneerde Leidsche Boys de druk naar boven op te voeren, wetende dat nummers 1 en 2 Kickers ’69 en Escamp zondag de degens kruisen.

Ook afgelopen zondag slaagde Warmunda er niet in te overtuigen. Bij Roodenburg werd in de slotminuten een zeker lijkende overwinning uit handen gegeven en dropen de Warmonders af met een 2-2 remise. Een week eerder werd ook een 2-0 voorsprong tegen Escamp, dat met tien man stond tien minuten voor tijd, alsnog verspeeld (2-2). Waar de ambities duidelijk richting derde klasse zijn gesteld, bivakkeren de pupillen van Alan Campfens momenteel op een teleurstellende tiende plek. ,,We hebben diverse nieuwe spelers en een jonge selectie. We gaan er voor om er een goed seizoen van te maken. Dat gaat zeker lukken als de geblesseerde spelers er straks ook weer bij zijn”, bleef verdediger Martijn Zierikzee desondanks voorzichtig optimistisch na het gelijkspel in Leiden. Komende zondag lijkt een mooie gelegenheid voor de blauwwitten om de schroom van zich af te spelen als hekkensluiter Houtwijk op bezoek komt op Sportpark Overbos.

Roodenburg richtte zich aardig op met het gelijkspel tegen Warmunda, en dat was nodig ook. Een week eerder ging het team van Nourdin Essaoui nog genadeloos hard onderuit bij de grootste titelkandidaat in 4A: Kickers ’69: 10-0. De Leidenaren bezetten momenteel de twaalfde plek, met twee ploegen onder zich. Komende zondag zou een resultaat knap zijn. Dan wacht een confrontatie met nummer vier Toofan in Den Haag. Die ploeg redde het niet tegen FC Rijnland in de nacompetitie seizoen ’14-’15, waardoor de Leidse ploeg nu derdeklasser is.