Wie van de drie? Lugdunum, Hazerswoudse Boys of wordt VVSB kampioen in 4A? En wie van de vijf in 4C? Of wordt het ‘gewoon’ Woubrugge? En lukt het FC Rijnland op zondag om een prijs in de wacht te slepen. Een wekelijks rondje langs de velden. Wie, wat, waar en hoe?

 
Zaterdag

 
4A
Met een welgemikte vrije trap bezorgde Tim de Cler ‘zijn’ Lugdunum afgelopen zaterdag drie kostbare punten. Concurrent Haagse Hout reisde door de enige treffer van de wedstrijd op de Kikkerpolder met een zuur gevoel terug naar de Hofstad. Daarbij eindigde de confrontatie tussen de twee andere mededingers om de titel, VVSB en Hazerswoudse Boys, onbeslist. Lugdunum voert nog altijd de ranglijst aan, maar weet dat de Boys uit Hazerswoude met twee wedstrijden minder gespeeld minder verliespunten hebben geïncasseerd. Omdat Lugdunum zelf al tweemaal de degens kruiste met de ploeg van Manfred van den Bosch, hopen Henk de Cler en zijn volgelingen dat een ander team de Hazerswoudse club pootje kan lichten. Wellicht kan Blauw-Zwart Lugdunum komende zaterdag een helpende hand bieden. Terwijl Hazerswoudse Boys op bezoek gaat bij de vereniging in Wassenaar, werken de ‘kikkers’ niet veel verderop een duel af met KSD-Marine. Als Henk de Cler een zakdoek heeft, zal hij daarin mogelijkerwijs nog een knoop aantreffen van de vorige ontmoeting met KSD. De Mariniers toonden zich op de Kikkerpolder een taaie ploeg. Lugdunum weet dat het niet op halve kracht langs de Haagse club zal komen. Op 8 november werd het 2-1 voor de Leidenaren.

VV Leiden had het een tijdje flink op de heupen en scoorde er lustig op los. Zo werd Football Factory op een 8-3 nederlaag getrakteerd en werd Oosterheem in eigen huis vernederd met 3-11. De laatste weken lijkt de ploeg van Maurice Jansen echter pap in de benen te hebben. Slechts driemaal trof Leiden doel in de laatste vier wedstrijden. Desondanks hield de roodwitte brigade toch zes punten over aan de vier recentste ontmoetingen en blijft het ‘best of the rest’ op plaats zes. Komende zaterdag kan de dadendrang van de Leidse club allicht weer eens worden vertaald naar een meervoud aan doelpunten. FC Boshuizen kent net als vorig jaar een moeizaam seizoen en nam deze week de rode lantaarn over van Leidsche Boys. Voor de confrontatie die gepland stond met de Vlietclub kon Charl van Goozen onvoldoende man op de been brengen, waarop de KNVB besloot Boshuizen drie punten in mindering te brengen. Voor alle partijen is het te hopen dat Boshuizen komende zaterdag weer een volwaardig elftal op de been brengt en de strijd aangaat met Leiden aan de eigen Boshuizerkade.

Tegen KSD-Marine bleef LVV Football Factory afgelopen zaterdag knap op de been. Waar eerder dit seizoen ruim werd verloren (5-1) in Den Haag, kende het weerzien in Leiden geen winnaar: 1-1. Aanstaande zaterdag wacht opnieuw een Haagse tegenstander voor de club van Pieter van Schie. Haagse Hout moet weer in de achtervolging na de verliespartij bij Lugdunum en vecht tegen Football Factory voor de laatste kansen, als het al niet te laat is. Van Schie en zijn mannen hopen op hun beurt een stokje te steken voor de Haagse dadendrang en heeft bovendien nog een appeltje te schillen met de Hagenezen. Op eigen terrein liet de opponent van komend weekend Football Factory eerder immers kansloos.

Warmunda hoopt zaterdag de zesde zege van het seizoen bij te kunnen schrijven en lijkt daarvoor de ideale tegenstander te treffen. Op Sportpark Overbos staat een wedstrijd tegen het armlastige Wassenaar op de planning. Nadat een gebrek aan spelers Wassenaar noopte het duel met titelkandidaat Hazerswoudse Boys af te zeggen, is het steeds meer kommer en kwel aan Wassenaarse zijde. VVSB kon nog op slechts 3-2 worden gehouden, maar achtereenvolgens maakten Lugdunum (0-6) en Oosterheem (0-7) gehakt van de club uit de Haagse randgemeente. Warmunda hoopt zich na twee nederlagen op rij weer te herpakken tegen de club die één plek onder de Warmonders zijn terug te vinden. Eerder dit seizoen lukte dat niet, toen hield Wassenaar de punten in eigen huis: 2-1.

Tot slot in 4A Leidsche Boys, dat door het afzeggen van Boshuizen niet in actie kwam afgelopen weekend. De selectie van Johan Peper zag desondanks dat het de gehate laatste plaats kon overdragen door de puntenstraf die volgde voor de Boshuizenaren. Mogelijk kunnen de Boys zaterdag wederom een plekje klimmen op de ranglijst. Daar, op de twaalfde plaats, staat nu Wilhelmus, dat afgelopen weekend nog een flink pak slaag kreeg van Blauw-Zwart: 1-8. Eén van de twee overwinningen dit seizoen behaalde Leidsche Boys dit seizoen tegen de club uit Voorburg. Op Sportpark de Vliet werd de wedstrijd in twee delen uiteindelijk met 1-0 in het voordeel van de Leidenaren beslecht.

VVW 21.03.2015 DSC_0082

4C
Een late treffer van Joris van der Hoorn bracht Woubrugge afgelopen zaterdag langs een stug DOSR. Aanstaande zaterdag wacht opnieuw een stugge opponent voor de titelkandidaat in 4C. ,,Siveo’60 is onze volgende uitdaging. Een stugge ploeg. Die zullen in elk geval meer willen voetballen en dan komen wij ook beter tot ons recht”, was doelman Sven Tourné echter hoopvol na afloop van de nipte zege op DOSR. De ploeg van scheidend trainer Arie van Duijn mag geen steken laten vallen in de titelstrijd en hoopt dan ook op bezoek in Zegveld hetzelfde te doen als in de voorgaande confrontatie met Siveo. Destijds werd het 2-1 in Woubrugge.

Zondag

4A
Welke club stopt FC Rijnland? De Leidenaren zijn bezig aan een uistekende reeks en verloor voor het laatst halverwege januari. Afgelopen zondag nog trok Rijnland met negen man een 4-5 zege over de streep in Boskoop bij Floreant. Het besef dat er wat moois gaande is op Sportpark de Morsch groeit, bleek ook wel uit de woorden van interim-trainer Henk Brandt, die desondanks realistisch bleef: ,,We kruipen iets dichterbij en hebben nog een wedstrijd tegoed. Maar eerst volgende week Bernardus. Dat is een linke ploeg. De ene week is het daar niks en in de andere wedstrijd verbazen ze vriend en vijand. We proberen de lijn nu door te trekken. Ik werk met hele goede gasten, die het besef hebben gekregen dat het heel erg leuk zou zijn om te promoveren in het jubileumjaar. Dat is nu ook een droom van mij. En daarna ga ik heel graag weer in de luwte werken. De club heeft Paul Pikaar aangesteld en daar heb ik prettig mee gesproken. Hij kan hier op voortborduren, hoe het ook afloopt. De missie nu is in elk geval om te proberen de club een cadeau te geven. Het kan echt. We hebben nu een ultieme kans.”

Leidsche Boys blijft binnen de lijnen vechten voor wat het waard is, ondanks dat het seizoen met de nodige hobbels moet worden genomen. De ploeg van Richard de Graaf klom afgelopen zondag dankzij een 3-1 zege op stadgenoot Roodenburg naar de tiende plek op de ranglijst. Komende zondag kunnen de Boys mogelijk nog meer afstand nemen van de onderste plekken als een uitwedstrijd bij Oosterheem op de rol staat. Eerder werd dat duel tijdens de rust bij een 0-0 stand gestaakt wegens noodweer. Leidsche Boys zal dus slechts 45 minuten hebben om afstand te nemen van de club uit Zoetermeer.

Afgelopen weekend kwam Warmunda niet in actie, waardoor een mogelijk gevolg van de zege een week eerder op Moordrecht (3-0) moest worden uitgesteld. Komend weekend treedt de ploeg van Stephan Spruijt op eigen veld aan tegen Altior. Op het oog een lastige kluif voor de Warmonders. Altior staat immers zevende en Warmunda nog altijd voorlaatste in de ranglijst. In Langeraar delfde Warmunda eerder dit seizoen nipt het onderspit: 3-2.

Leidsche Boys drukte Roodenburg afgelopen weekend steviger op de laatste plaats. Het gat met Warmunda bedraagt vijf punten. Ondanks de teleurstellende resultaten blijven de Leidenaren vechten voor hun eer. Komende zondag is Roodenburg op voorhand zeker niet kansloos om weer eens het volle pond te bemachtigen. De ploeg van Nour Essaoui en Ramon Paardekooper strijdt dan op eigen terrein tegen nummer twaalf Cabauw, waar het eerder met 2-0 van verloor.