In de vierde klasse op zaterdag is het na afgelopen weekend weer spannender geworden. De topdrie ging onderuit en er werd geprofiteerd door de achtervolgers. Op zondag lijkt Kickers’69 op weg om de vroegste titel binnen te halen. Hoewel, Warmunda is ook op drift geraakt. Een wekelijks rondje langs de velden derhalve met de voorbeschouwing op komend weekeinde. Separaat werd het duel vv Leiden-FC Boshuizen al belicht!

Zaterdag

4A

Roodenburg kon zichzelf wel voor het hoofd slaan afgelopen zaterdag. De uitgelezen mogelijkheid om zich in de absolute top van het klassement in 4A te nestelen liet het evenwel aan zich voorbij gaan. Zowel koploper Blauw Zwart (thuis tegen Boshuizen) als nummer twee Haagse Hout (uit bij VVSB) ging verrassend onderuit, maar ook Roodenburg viel door de mand. Op bezoek bij Football Factory werd met 2-0 aan het kortste eind getrokken. ,,Het is net alsof je negentig minuten lang naar de slotfase zit te kijken. Het is een wedstrijd lang rennen en vliegen in de hoogste versnelling en niemand die even de rust erin brengt. Als het even niet loopt, zoeken we allemaal de moeilijkste oplossing, in plaats van het juist simpel te houden”, verklaarde trainer Henk Buyn de nederlaag in de stadsderby na afloop. Komende zaterdag wacht opnieuw een kans in te zetten op de nummers een en twee.

Terwijl lijstaanvoerder Blauw Zwart stilstaat, Roodenburg zelf het puntloze Wilhelmus ontvangt, krijgt nummer twee Haagse Hout bezoek van LSVV ’70. De studenten behaalden het volle pond in de maand oktober door alle wedstrijden in die maand winnend af te sluiten. Het meest recent werd laagvlieger Leidsche Boys aan de zegekar gebonden (4-2). Voor een club die een rol van betekenis wil spelen in de bovenste regionen ontbreekt nog de echte doortastendheid. Winnen van een club uit de top zes deed LSVV dan ook nog niet. Bij Haagse Hout kan de ploeg van Freek Jansen bewijzen dat het daadwerkelijk thuishoort tussen de topclubs van de vierde klasse.

Bij zijn eerste volledige wedstrijd vanaf de kant, zag speler/trainer Nino Poulina zijn team de knapste prestatie van het seizoen tot dusver op de mat leggen. Voor eigen publiek draaide LVV Football Factory stadsgenoot en titelkandidaat Roodenburg een loer door met 2-0 te zegevieren. ,,Ik denk dat het niet eens onverdiend was’’, vond Poulina. ,,Er zit muziek in deze groep.” Zoals zo vaak gold Mohammed Naciri als uitblinker bij de roodzwarten. De man die voor de openingstreffer tekende kon na afloop op de complimenten van Roodenburg-trainer Henk Buyn rekenen. ,,Hij mag dan inmiddels veertig zijn, wat zou ik zo’n jongen er graag bij hebben. Hij is precies wat er bij ons aan ontbreekt: een rustpunt voorin. Iemand waar je je spel aan kunt ophangen. En een jongen met voetbalintelligentie. Even een balletje vasthouden of een overtredinkje uitlokken. Dat is gogme.’’ Komende zaterdag gaan Naciri en zijn ploegmaten op bezoek bij sv Wassenaar, dat tot noch toe één punt meer bijeen sprokkelde.

Leidsche Boys krijgt zaterdag bezoek van VVSB, dat nog op zoek lijkt naar het niveau van vorig seizoen. De Noordwijkerhouters leden al vijf keer puntenverlies in de eerste acht wedstrijden. Knap was desalniettemin de zege van afgelopen zaterdag op het tot dan toe soevereine Haagse Hout. Gastheer Leidsche Boys hoopt zaterdag een stokje te steken voor een eventuele opmars van de paarsgelen. Op Sportpark de Vliet behaalde de ploeg van Houssin Bezzai alle zes punten dit seizoen door zeges op Oosterheem (4-3) en Wilhelmus (5-2).

UDO gaat op bezoek bij Oosterheem. De Oegstgeestenaren kunnen wel weer eens een zege gebruiken. Afgelopen weekend werd er kansloos verloren van vv Leiden (0-3). In de eerste twee ontmoetingen werden vier punten opgehaald, maar na 12 september kwam daar geen punt meer bij. De ploeg uit Zoetermeer heeft vooralsnog drie punten meer op de teller staan.

4C

Woubrugge kende twee rustige weekenden doordat het niet in actie hoefde te komen. Zodoende lijkt de ploeg van Erwin van der Zee voldoende tijd gehad te hebben om de klap van de laatst gespeelde competitiewedstrijd boven te komen. In de cruciale clash met koploper Nieuwkoop gingen de Woubruggenaren roemloos ten onder: 5-1. Tegen Sportief hopen de groenwitten zich danig op te richten. Op eigen veld is Woubrugge niet ongeschonden, eerder was het laagvlieger Alphia dat verrassend met de zege aan de haal ging op Sportpark Bateweg Noord: 1-4.

Zondag

4A

Het ambitieuze Warmunda begon teleurstellend aan het seizoen, maar is door drie zeges achtereen prompt terug te vinden op de tweede plek achter het onaantastbare Kickers ’69. Het gat met de Leimuidenaren is echter in dit stadium van het seizoen al tien punten. Ook Leidsche Boys kan zich achter Kickers vestigen. Qua verliespunten staat de ploeg van Ronald Mink er nog beter op dan Warmunda, echter speelde het tot dusver een wedstrijd minder. Gesteld kan derhalve worden dat de confrontatie tussen de twee ploegen komende zondag op Sportpark Overbos een interessante krachtmeting vormt. Waar beide ploegen vorig seizoen nog aanmodderden in de krochten van het amateurvoetbal, is het vizier nu naar boven gericht.

Ook Roodenburg lijkt het in de Haags getinte competitie iets beter voor elkaar te hebben dan vorig seizoen, al is de huidige tiende plek nog geen reden tot juichen. Willen de Leidenaren wegkomen van de onderste plekken, dan kan het zondag mogelijk spijkers met koppen slaan. Eenvoudig lijkt dat echter niet te worden, want op het programma staat een uitwedstrijd bij Oranjeplein-Postduiven, een ploeg die glorieert in wisselvalligheid, maar in ieder geval moeilijk te verslaan blijkt. De grootste nederlaag van de Hagenezen tot dusver was een 2-0 verliespartij op bezoek bij Escamp. Afgelopen zondag waren de Leidenaren te sterk voor Delfia (3-1), ondanks of wellicht dankzij meerdere A-en B-junioren in de gelederen.