Vierde klasse C (zaterdag)- Woubrugge won al drie wedstrijden op rij niet en verloor in de voorbije weken de aansluiting bij koploper Nieuwkoop. De equipe van Erwin van der Zee heeft de titel dan ook al uit het hoofd gezet, maar de andere hoge klasseringen en prijzen voor wat betreft een eventuele promotie nog allerminst. Toch leek het tegen Moerkapelle thuis weer fout te gaan. De gastheer kwam met 0-2 in last, maar herstelde zich nog voor rust met een tegendoelpunt om er na de onderbreking nog drie aan toe te voegen: 4-2.

Dennis Uithol was er na lange afwezigheid weer eens bij. De aanvaller had eind september tegen Alphia de rode kaart gezien en heeft vijf wedstrijden moeten ‘brommen’. Uithol was blij met zijn rentree en maakte de belangrijke 3-2 voor zijn ploeg. Toch was hij aanvankelijk niet gerust op een goed resultaat.

,,We begonnen echt heel slecht en ik moet ook zeggen dat zij gewoon beter waren. Na een kwartier was het al 0-2 en we waren dus al rap in de problemen gekomen. Wij hadden moeite met hun spel en het hoog druk zetten van de tegenstander. Gelukkig maakte Dennis Boer nog voor rust de 1-2 en hadden we weer uitzicht op een beter resultaat. Moerkapelle heeft na die twee goals ook niet echte kansen meer gehad, maar bij ons was het eenvoudigweg niet goed en dat moest dus beter na rust.”

Kort na de thee maakte Chris Verhoef gelijk en dat was precies wat Woubrugge nodig had. Uithol: ,,Die goal gaf ons weer wat meer vertrouwen en we kregen steeds meer grip op de tegenstander. Toch duurde het nog tot halverwege de tweede helft dat we voor kwamen. Ik was dit keer de gelukkige. De treffer van Boer was echt bevrijdend tien minuten voor tijd. In de tweede helft hebben we zat kansen gehad om er meer te maken, maar de winst was voor nu het belangrijkste. Het mag duidelijk zijn dat we wel een knauw hebben opgelopen van de voorafgaande weken. We kregen heel veel goals tegen en het werkte niet mee dat we nu dus weer achter kwamen. Gelukkig zijn we alsnog komen bovendrijven.”

Woubrugge klom een plekje ten koste van Kamerik en kan de eerste seizoenshelft misschien nog afsluiten met een top drie klassering. ,,Volgende week spelen we tegen WVC. Je mag een tegenstander natuurlijk nooit onderschatten, maar gezien hun uitslagen zullen we eens flink moeten uithalen. Dan kunnen we met vertrouwen uitzien naar Gouda, een ploeg die nog boven ons staat. Na de winterstop moeten we dan met een compleet team gaan proberen om een periodetitel te pakken. We zijn onderweg al drie spelers verloren, maar voor het overige zijn de meesten nu ook weer terug. Dit keer speelden enkel de geschorste en op een operatie wachtende Joris van der Hoorn en Stan Verwoerd (verstandskies, red.) niet mee.”

Basisopstelling Woubrugge:  Tourné,Van der Ley, Verhoef, Van Luling, T.van der Geijn, Van der Weiden, Van der Salm, T.Buntsma, E.Buntsma, Uithol, Boer.