HomeVoetbalnieuws-leidenGeen winnaar bij Kagia- DoCoS (KC, poule E)

Geen winnaar bij Kagia- DoCoS (KC, poule E)

-

Poule E- In Lisserbroek werkten Kagia en DoCoS hun eerste wedstrijd af in de strijd om de tweede editie van de Koetshuis ‘De Burcht’ Cup. De koploper in 3B West I en de nummer vier van 2C, uitkomend in West II, maakten er een boeiende tweestrijd van zonder doelpunten. Uiteraard waren treffers gewenst, maar zonder uitzondering hadden geïnteresseerden geen avond gehad met een hoog ‘gaapgehalte’.

zz2873-small

Vooraf kon worden gehoord dat beide ploegen er een nuttige oefenpot van wilden maken. Kagia liet weten nog het meest in zijn nopjes te zijn met de reeks extra wedstrijden, omdat de ploeg van Anton Wijsman dit seizoen slechts 22 competitiewedstrijden speelt in plaats van de gebruikelijke 26. Tot nu toe hadden de Kagianen al een paar vrije weekenden achter de rug, waar de oranjehemden op zijn zachtst gezegd niet happy mee zijn.

DoCoS wilde daarnaast zichtbaar revanche halen voor de nederlaag van afgelopen zaterdag tegen RCL. De Leidenaren verspeelden een 2-0 voorsprong en verloren uiteindelijk met 3-5. Slechts een enkele speler werd rust gegund en zo werden in het hart van de defensie Danny Maaskant en Tim Gonlag vervangen door Rowin Peet en Rico Bouwmans.

Al na twee minuten had het eerste doelpunt van het toernooi van een handtekening voorzien kunnen worden van Tijs van der Schinkel. De in de competitie op dreef zijnde middenvelder schoot slechts enkele decimeters naast als afsluiting van een prima aanval van de oranjehemden. De bezoekers doken tien minuten later voor het eerst gevaarlijk op, maar uit een hoekschop kon Sander Hoogervorst de bal wegplukken voor het hoofd van een Leidse aanvaller. De doelman kwam wel verkeerd terecht en leek even niet verder te kunnen, maar het leed viel gelukkig mee.

In de eerste helft lag het baltempo aan beide kanten hoog. Daardoor ging lang niet alles goed, maar overduidelijk was dat de wedstrijd serieus werd genomen. Zo coachten de trainers aan beide kanten nadrukkelijk en was vooral Nico van der Salm voortdurend aan het aanwijzen en corrigeren. Daarbij galmde zijn stem over het sportpark en dat verleidde een Kagiaanse supporter tot de uitspraak ’trainer, een beetje rustig…de hele buurt wordt wakker’.

zz2898-small

Halverwege de eerste helft kreeg Kagia de tweede grote kans. Timo Sluijmer zette op fraaie wijze Van der Schinkel aan het werk. Met een verrassend schot in de korte hoek werd het voor sluitpost Mitchel van Abswoude een noodzaak om zich volledig te strekken om de 1-0 te voorkomen. Van der Salm zag weliswaar dat zijn ploeg meer balbezit had, maar gevaar kon de tweedeklasser nauwelijks stichten. ,,Gasten, er moet wel wat gebeuren hoor”, liet hij dan ook nog even fijntjes weten.

Hieruit ontstond wat later een mogelijkheid, maar de slimme assist van Mitchel Klein op Immi Taib kon geen passend vervolg krijgen. Aan de andere kant kreeg Mark Zonneveld nog de gelegenheid bij een schietkans, maar zijn inzet miste venijn. Peet moest nog een keer ingrijpen om andermaal Van der Schinkel van een doelpunt te weerhouden. Passie zat op zich ruimschoots in de wedstrijd, maar het leverde voor de pauze geen goals op.

zz2899-small

Na de rust werd er regelmatig gewisseld, zoals de regels van dit toernooi ook toelaten. Het bood de beide trainers de mogelijkheid om diverse spelers aan het werk te zien en zo kregen zij wat meer inzicht in de (on)mogelijkheden van hun leerlingen. De tweede helft was overeenkomstig met de eerste helft, hoewel DoCoS nadrukkelijker in de buurt kwam van Hoogervorst.

De eerste kans na de onderbreking was voor Nils Slingerland. De rappe speler mikte niet ver naast, waarbij de bal onderweg nog wel van richting was veranderd. Bij de resterende hoekschop had de aanvalslinie van DoCoS de bal voor het afdrukken, maar de overtuiging miste.

Halverwege de tweede helft kregen de Leidenaren een prima kans via jongeling Luc Quellhorst, maar kennelijk schrok de aanvaller van deze opgelegde kans. Ook in de slotminuut kreeg het talent nog een grote kans, maar dit keer schoof hij de bal voorlangs. Daartegenover stond nog een geplaatst schot op de paal van Alain van Kesteren. Zo kregen beide ploegen wel wat kansen, maar alles tegen elkaar wegstrepend mocht worden vastgesteld dat de uitslag in lijn was met de onderlinge verhouding.

zz2912-small

Wijsman: ,,We hebben het aardig gedaan, hoewel ik mijn ploeg verwijt dat ze in de eerste helft niet meer met druk hebben gespeeld op de bal. Dan was er in de omschakeling meer mogelijk geweest. Daar ligt een kracht van ons. Na rust ging dat wel beter. Natuurlijk besef ik me ook wel dat dit een tegenstander is van een ander kaliber dan de meeste ploegen die wij in competitieverband treffen. Al met al een pot waar beide ploegen iets aan hadden en zo is dit toernooi ook bedoeld.”

Het was maar weer eens het bewijs dat ook een uitslag zonder doelpunten niet per definitie saai hoeft te zijn. Kagia en DoCoS zijn blij dat dit extraatje op het competitie-en bekerprogramma van start is gegaan en zijn voornemens om net als vorig seizoen ver te komen.

Basisopstelling Kagia: Hoogervorst, Mahli, Hogewoning, Driessen, Hoeijenbos, Van der Veek, Sluijmer, Van der Schinkel, Zonneveld, Van Kesteren, Schaap.

Basisopstelling DoCoS: Van Abswoude, Klein, Peet, Bouwmans, Slingerland, Van Meegen, Taib, Ravensbergen, Elkerbout, Van Gent, Hoogbruin.

Scheidsrechter: De Groot