Koetshuis Cup, poule E- Voor DoCoS was het treffen met de zaterdagtak van Roodenburg de tweede ontmoeting in de poule, terwijl de ploeg uit Leiden-Noord al voor de derde keer in het veld kwam. Het Leidse onderonsje leverde een open tweestrijd op, waarin de tweedeklasser met 2-1 aan het langste eind trok tegen de vierdeklasser.

Beide hoofdmachten traden aan in een sterke formatie en het gros van de eerste elftalspelers speelde mee of maakte in elk geval minuten. Van meet af aan werd het duel serieus genomen, als voorafje voor het komende programma in de competitie. De eerste kans was voor de ploeg van Nino Poulina. De ijverige Sipan Khalid dook op achter zijn directe verdediger en kwam oog in oog te staan met Mark Zonneveld, de A-junior die Mitchel van Abswoude, die wel aan de kant bleef, verving. Omdat Khalid schuin moest insteken, kon zijn inzet worden gekeerd.

Het gaf in elk geval aan dat Roodenburg er geen trek in had om zich als speelbal te laten gebruiken en dus moest DoCoS gewoonweg aan de bak om het verschil te maken. Kansen bleven echter lange tijd uit voor de ploeg van Nico van der Salm, omdat Roodenburg de zaakjes achterin goed voor elkaar had. Toch werd het net iets over de helft van de eerste rondgang 1-0 na een overtuigende actie van Roy Elkerbout. Tien minuten voor rust stond Elkerbout aan de basis van een prima aanval, waarbij Melvin van Gent zijn voorzet net niet bij Chris van Empel kreeg. Even later lukte dat Nils Slingerland vanaf links wel. Zijn assist werd op fraaie wijze verlengd door de spits, waarmee doelman Marvin Kluts kansloos werd verslagen.

Na de rust wisselde Van der Salm fors en zijn nieuwe krachten waren gretig om er wat van te maken. Roodenburg bleef evenwel goed mee voetballen en zat er vaak kort op. Niet ver na rust zag Poulina zijn ploeg de beloning krijgen voor de noeste arbeid en het bij vlagen alleszins acceptabele spel. Een verre uittrap kwam terecht bij Abdel Ali Elbaroudi en de uitstekend spelende nummer acht twijfelde niet en klopte met zijn gedecideerde schot doelman Zonneveld. Zo was het plotseling met 2-1 weer spannend.

DoCoS kreeg daarna wel veel meer kansen, maar sprong daar vrij roekeloos mee om. Souhail Mkadmi liet zich aan de andere kant gelden en werkte na voorbereidend werk van Khalid een bal maar net naast. Later zou de lange spits nog tweemaal gevaarlijk worden en de gelijkmaker had zo maar kunnen vallen. Dit dus niet in de laatste plaats omdat onder meer Melvin van Gent, Luc Quellhorst, de beste man aan de kant van de thuisploeg, en Elkerbout geen keuze konden maken uit de kansen die ze kregen. Elkerbout raakte nog wel een keer de lat na een heerlijke aanval via Van Gent.

Het bleef uiteindelijk bij drie doelpunten in een door Mario Baart prima gefloten treffen en over dat resultaat was DoCoS tevreden omdat het een goede stap zette richting de volgende ronde. Roodenburg kon evenwel nog meer met opgeheven hoofd huiswaarts keren, want de ploeg liet niet voor het eerst dit seizoen zien dat er best muziek in het elftal zit en dat er een belangrijke rol weggelegd lijkt in de vierde klasse om lang mee te doen om de prijzen. Met Khalid, Mkadmi en Armond Dzulakian is er genoeg scorend vermogen in huis.

Komende zaterdag zal DoCoS het opnemen tegen Valken’68, waarbij de Leidse ploeg de derde plaats wenst vast te houden en zo het gaatje met de Valkenburgers in tact kan houden of zelfs uit weet te breiden. Roodenburg is eveneens gastheer, in dit geval van VVSB. De blauwzwarten, gisteravond weer in het fraaie oranjezwarte tenue gestoken, mogen geen averij oplopen om zo in het spoor te kunnen blijven van Oegstgeest, Blauw Zwart, Van Nispen en VV Leiden.