HomeVoetbalnieuws-leidenKoetshuis Cup, poule A: Valken’68 maatje te groot voor dapper UDO

Koetshuis Cup, poule A: Valken’68 maatje te groot voor dapper UDO

-

Koetshuis Cup, poule A– De uiteindelijke 2-6 uitzege van tweedeklasser Valken’68 op vierdeklasser UDO was door de voetbalanalisten langs de lijn op sportpark De Voscuyl deze heerlijke voetbalavond dinsdag 22 november op hoofdlijnen al voorspeld. Maar gegeven het vertoonde spel, het toch wel aparte scoreverloop en de brede selectie aan spelers waar beide trainers gebruik van konden en ook moesten maken door o.a. blessures gaan we hier wel uitgebreider op deze wedstrijd in. Want ook deze wedstrijd om de Koetshuis Cup ‘De Burcht’, één van de zeven deze Leidse bekeravond, was pure reclame voor het amateurvoetbal in Leiden en de regio waar deze website zo graag over schrijft.

Voor UDO, de thuisploeg, was het de tweede bekerwedstrijd nadat eerder Voorschoten’97 (za) met 3-0 aan het sterkste eind had getrokken. En nu wachtte deze dinsdagavond Valken’68, dat voor het eerst de wei in kam voor het toernooi. De jonge en ambitieuze UDO-trainer Nikivor van Rijn: ,,We hebben verloren, maar van deze wedstrijden leren we het meeste. Valken’68 was voor ons duidelijk een maatje te groot. Ook al speelden ze met een mix van het eerste en het tweede en ook nog enkele ingevallen A-junioren, het leek wel alsof ze jaren samenspeelden. Ze bewogen goed en veel, hadden een duidelijk hogere handelingssnelheid waardoor we telkens te laat het duel aan konden gaan.”

Bij Valken’68 was assistent-trainer Henk van der Nagel deze avond de hoofdverantwoordelijke op de bank door de afwezigheid van trainer Arie van Duijn en de andere assistent-trainer Jaco van Staalduinen. En Valken’68 heeft een goede aan Van der Nagel want bij de telefonische persconferentie na afloop gaf hij een messcherpe analyse van de wedstrijd en het vertoonde spel: ,,We domineerden de gehele wedstrijd en konden zo makkelijk winnen. Maar ik baal er wel van dat we zo makkelijk twee tegendoelpunten weggeven. En bij een buitenspelsituatie werd die door ons zelfs opgeheven omdat één van onze spelers ergens in het veld zijn veters aan het strikken was. Dat moet zaterdag thuis tegen VDL niet nog een keer gebeuren.”

Dat Valken’68 de bovenliggende partij was, bleek uit het scoreverloop in de eerste helft. Phinney Disseldorp (foto) tekende de 0-1 aan in de 12e minuut uit een voorzet van Dick van der Toorn. Het werd dus als rap duidelijk dat UDO-doelman Huub van der Maat zijn keepershandschoenen kon gaan opwarmen deze wedstrijd. Maar het was Laurens Franken die na een vrije trap de verdiende 1-1 voor UDO liet aantekenen. Trainer Van Rijn: ,,Leuk voor hem, want hij kwam net weer terug van een blessure.”

phinney-disseldorp-e14477545645581-small

Maar een kopbal van weer Disseldorp in de 27e minuut uit een schitterende voorzet van Danny Boere zorgde voor de voorsprong, 1-2. En aanvaller Sven Boonstoppel pakte in de 33e minuut ook zijn klassieke doelpuntje mee, 1-3. ,,Jammer van die laatste twee tegentreffers want ze kwamen voort uit balverlies aan onze kant. We hadden net als tegen Voorschoten’97 het speelveld kleiner willen houden en compacter willen spelen om er dan af en toe gevaarlijk uit te breken, maar het lukte vanavond niet zo. Of de eindpass haperde, of de loopactie was net niet goed genoeg”, sprak trainer Van Rijn van de thuisploeg na afloop.

Waar de UDO-spelers toch wat teleurgesteld in de rust in de kleedkamers zaten, was het voor beide trainers ook het ultieme moment om te gaan wisselen. Van der Nagel: ,,Ik bracht onder andere de doelman en een verdediger van de A1 in het veld. Deze laatste kwam op het middenveld te spelen en hij deed het klasse. Goed om te zien dat ze ook direct worden opgenomen door de andere spelers.” Bij UDO kwam onder andere de A-speler Wout de Bruin erin. Van Rijn: ,,En hij deed het super.”

In de tweede helft werd het spelbeeld met alle wissels wel wat rommeliger. Waar Valken’68 bleef voetballen, was het UDO dat met strijd en fel spel probeerde de kloof van twee doelpunten te verkleinen. Dat gebeurde niet, maar het duurde toch tot de 69e minuut eer invaller Joeri Driebergen de 1-4 kon laten aantekenen. Maar nog geen vier minuten laten was het bij UDO die jonge invaller De Bruin die een schitterende actie had, in de zestien een Valken’68-tegenstander het denkbeeldige bos instuurde door deze uit te kappen (een gepaste term hierdoor) en invaller Koen du Maine in staat te stellen de 2-4 te laten scoren.

Van Rijn: ,,Het laatste half uur kregen we het al moeilijker, denk maar aan de conditie maar ook aan het feit dat we een aantal geblesseerde vaste krachten hadden. Of spelers die we nog op de bank hielden om komende zaterdag uit bij v.v. Leiden voor de competitie wel mee te kunnen spelen. Maar tot de laatste minuut hebben we met inzet gespeeld.”  Van der Nagel: ,,Met doelpunten van Stephan de Mooij en Arjan Haasnoot in de laatste vijf minuten werd in mijn ogen met een 2-6 eindstand de juiste krachtsverhouding recht gedaan. Het geeft ook aan dat onze jongens er tot het einde aan toe voor bleven gaan. En dat willen we zo elke zaterdag zien. En die laatste van Haasnoot, als je het hebt over een streep in de kruising dan was dat er één!”

Op 13 december speelt Valken’68 haar tweede wedstrijd om de Koetshuis Cup uit bij Koudekerk. Deze zaterdagderdeklasser pakte deze avond een meer dan verdienstelijk punt uit bij Voorschoten’97, de zaterdag eersteklasser, met 1-1. En UDO tilt haar derde wedstrijd over de schaal met oliebollen heen. Op 12 januari zal thuis LSVV’70 (za,3A), een nieuwe en mogelijk beter te bespelen tegenstander zijn. De Koetshuis Cup ‘De Burcht’, duidelijk een bekercompetitie met prachtige wedstrijden die door trainers en spelers zeer wordt gewaardeerd en serieus wordt genomen.

Zaterdag 26 november wacht voor beide teams weer de competitie. Van Rijn: ,,Wij gaan uit bij v.v. Leiden, vierde op de ranglijst, proberen de lijn van thuis tegen Woubrugge aan te houden toen we met 2-1 wonnen.” Van der Nagel: ,, De 0-3 uit bij DoCoS geeft natuurlijk een boost aan zelfvertrouwen en dat moeten onze jongens thuis tegen VDL maar eens laten zien.”

We gaan het volgen en zeker ook de komende wedstrijden in deze boeiende poule A van de Koetshuis Cup.

UDO – Valken’68 2-6 (1-3). 12. Disseldorp 0-1, 19. L. Franken 1-1, 27. Disseldorp 1-2, 33. Boonstoppel 1-3, 69. Driebergen 1-4, 73. Du Maine 2-4,  87. Stephan de Mooij 2-5 en 89. Haasnoot 2-6.

Basisopstelling UDO: Van der Maat, Schnorhk, Lichtenbeld, Van Moorsel, Uittenboogaard, Bayram, Isik, P. Franken, L. Franken, Vergeer, Van der Zon.

Basisopstelling Valken’68: De Wit, De Best, Haasnoot, Boere, Stephan de Mooij, De Vries, Disseldorp, Boonstoppel, Redel, Van der Toorn en Van Rijn.