Koetshuis Cup, poule C- De deelnemende clubs aan de Koetshuis Cup hebben de vrijheid om een eigen elftal op te stellen. De organisatie heeft de wens dat er zoveel mogelijk basisspelers van het eerste elftal worden benut, maar voorstelbaar is dat trainers ook aan de deur kloppende spelers wil zien spelen. Of spelers die terugkomen van een blessure en ritme nodig hebben. Het kan goed uitpakken, want met de gretigheid is het dikwijls prima gesteld om een bewijs te leveren dat de trainer nog maar eens na moet denken over de volgende opstelling. Risico kan zijn dat teams die niet op volle oorlogssterkte aantreden minder punten vergaren en wellicht vroegtijdig het toernooi moeten verlaten. Na gisteravond is Foreholte vrijwel zeker van de volgende ronde, terwijl FC Boshuizen nog zal moeten afrekenen met de concurrentie in deze poule. Wel moet gezegd worden dat de Leidenaren al een zege op zak hadden. DOSR werd eerder verslagen. De ploeg uit Voorhout was al te sterk geweest voor RCL. Hoe dan ook; Ralph Schiebroek werd matchwinnaar voor de ploeg van Marcel IJzendoorn (1-0).

De roodwitten speelden in een samengestelde mix. Vijf spelers van de wedstrijd tegen DOSR- in competitieverband- afgelopen zondag (3-0 winst) stonden in de basis, maar IJzendoorn had ook nog wat spelers uit de hoofdmacht achter de hand. Het team bestond verder uit diverse jongelingen, die echter zomaar op weg kunnen zijn om een basisplaats te gaan veroveren. Net als tegen RCL speelde de zondagtweedeklasser fris van de lever. Met inzet, de wil om te winnen en ook het voetbal zag er bij vlagen hoopvol uit.

Het elftal uit Leiden stond onder leiding van Kees de Roode, die beschikte over veel van zijn ‘eigen’ spelers uit het tweede elftal. Wel met dien verstande dat diverse spelers eerder al wel uitkwamen in de hoofdmacht. Zo stonden Fouad Maachou, Raivano van Alphen, Kaouzi Nomen, Dennis van Roosendaal en Lorenzo Pengel wel aan de start.

img-20161130-wa0004-small

Wie er ook waren opgetrommeld; het werd een boeiende voetbalavond. De kou was weliswaar snijdend, maar er viel genoeg te beleven. De kansen over en weer waren ook talrijk te noemen en het was welhaast raadselachtig dat de score slechts op 1-0 uitkwam. Vooral Foreholte liet de nodige kansen liggen. Wel moet gezegd worden dat FC Boshuizen na rust lange tijd de bovenliggende partij was, maar ook in die fase kwam de thuisploeg meer aan kansen toe.

Al na vijf minuten schoof Christian Guijt de bal net naast na een prima voortzetting van Joeri Stavleu. Een minuut later had Guijt, een speler waar ook al muziek in zit, de pech dat zijn inzet op de lat belandde boven de geklopte Van Roosendaal. Aan de andere kant kon Van Alphen bijna gevaarlijk worden, maar de vlag ging omhoog. Gregory Schelkens ging niet met voldoende overtuiging een duel in, waardoor zijn poging om het verlaten doel te vinden vroegtijdig strandde.

img-20161130-wa0003-small

Na ruim een kwartier leek Stavleu de 1-0 binnen te schieten, maar de Leidse sluitpost kwam met de schrik vrij. Ook Pengel werd nog een keer gevaarlijk aan de andere kant, maar zijn poging was niet geplaatst genoeg. Het gaf in elk geval wel aan dat beide ploegen serieus werk maakten van deze doordeweekse test.

Na exact een half uur verdween dan eindelijk de brilstand. Na geharrewar voor het doel van de eersteklasser prikte Schiebroek uiteindelijk raak en die voorsprong kwam Foreholte ook wel toe, omdat het sterker was in het laatste deel van de eerste helft. Zo kon de met bravoure spelende Boyd van Steijn nog bijna de 2-0 binnen werken, maar het bleef bij de kleinst mogelijke marge halverwege.

Ook na rust verveelde de ontmoeting geen moment. Daarbij is niet gezegd dat alles in orde was wat werd voorgeschoteld, maar met de intentie aan beide kanten was niets mis. Het voert te ver door om alle kansen op te sommen, maar dat er meer gescoord had kunnen worden over en weer was wel een gegeven. Schiebroek miste als eerste een grote kans namens de thuisploeg, maar Pengel had kort daarop de kans op de 1-1 op zijn pantoffel. Rick Brabander werkte daarna, op technische wijze, een assist van Pim Schreeuw maar nipt naast.

img-20161130-wa0001-small

 

Tim Darami bood Schelkens de kans op de gelijkmaker, maar de gelifte bal over doelman Wessel Gozeling kreeg niet voldoende vaart mee. Van Alphen schoot niet veel later wel raak en in het kruis, maar er was door de grensrechter buitenspel geconstateerd. De Leidse ploeg ging daarna aanvallender spelen om nog wat te forceren, maar juist in die fase kreeg Foreholte de ruimte en alle kans om de wedstrijd op slot te gooien. Stavleu (2) en Wouter Nolles kregen het evenwel niet voor elkaar om het net te vinden. Brabander haalde nog een keer uit vanuit de tweede lijn, maar nu stond de paal succes in de weg.

Even na kwart voor tien werd er afgefloten en dus bleef het bij 1-0 in een onderhoudende en zeer sportieve tweestrijd. Beide trainers hadden flink staan coachen en dat is ook een bewijs dat dit toernooi niet zomaar wordt beschouwd als een potje zomeravondvoetbal. Nu is dat laatste ook lastig, want ook in Voorhout daalde het kwik tot onder het vriespunt. Gelukkig deden de twee ploegen er alles aan om er alsnog een leuke avond van te maken. En dat lukte!

Basisopstelling Foreholte: Gozeling, Verhart, Arroyo, Spreeuw, Drewes, Schinkelshoek, Van Steijn, Guijt, Stavleu, Navabi, Schiebroek.

Basisopstelling FC Boshuizen: Van Roosendaal, Maachou, Siere, Delhane, Moqiza, Van Alphen, Nomen, Maatoug, Schelkens, Pengel, Darami.