Koetshuis Cup, poule E- Komende zaterdag wordt het nieuwe kunstgrasveld de inzet van een officiële opening van het pareltje van de club. In de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop moet het voor Kagia in en daarbuiten een feestje worden. Dinsdagavond kon het veld niet worden benut, omdat het veld op basis van kurk te glad was. Er werd uitgeweken naar het derde veld en op die mat zegevierde de thuisploeg met 2-0 over VV Leiden. De derdeklasser strafte twee opzichtige fouten aan de kant van de ploeg van Cees van Tongeren genadeloos af.

Voor beide teams was het niet zomaar een wedstrijd. Kagia had de wens om de bittere smaak van de verloren wedstrijd tegen Zandvoort weg te spoelen. Door die uitglijder moest de formatie van Anton Wijsman de koppositie weer af staan. VV Leiden won afgelopen zaterdag wel en is daardoor al wel vrijwel verzekerd van een positie in de top vier. De nacompetitie zit er dus zeker wel in, maar ook de titelkansen zijn nog niet uit zicht. Sterker nog, bij winst op Oegstgeest komende zaterdag komt VV Leiden tot op een punt van de koploper.

Het was zaak om in elk geval ongeschonden uit de wedstrijd te komen gezien de belangen voor het aanstaande weekend. In dat opzicht werden de beide trainers gerustgesteld, want de wedstrijd verliep fair en er was veel respect voor elkaar. Zoals dat ook hoort. Zowel Wijsman als Van Tongeren kozen er wel voor om veel basisspelers te laten starten, ook al met het oog op de naderende competitieronde. Er kon nog wat gesleuteld en geprobeerd worden en ook in die zin was de pot nuttig te noemen.

Al na acht minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Een voortzetting van doelman Sven Vinkeles kwam niet geheel uit de verf en daar profiteerde Alain van Kesteren uitstekend van. Met een bekeken boogbal plofte de bal in de verre hoek. Aan de andere kant lieten Erik Bakker, met een afwijkend schot, en Rick Boot, met een net niet geslaagde aanname na een prima pass van achteruit, ook enigszins van zich spreken.

Kagia, zonder de zieke Tijs van der Schinkel, werd gedurende de eerste helft wat slordiger. VV Leiden, dat een klasse lager acteert, voetbalde aardig mee en was weldegelijk van plan om nog een kans te behouden op de knock-out fase van het toernooi. Juist op het moment dat de bezoekers dichtbij de gelijkmaker waren, Sietse Fokkema kon zijn hoofd net niet tegen een prima genomen hoekschop van Danny Sjaardema krijgen, werd de marge verdubbeld.

Bij de uitbraak van de Lisserbroekers ging Ivo Nolet in de fout, waarop een uitstekend uitgevoerde counter de 2-0 opleverde. Met dank aan Van Kesteren maakte Mark Zonneveld, die zich eerder had laten terugvallen in een vriendenteam maar ondertussen weer is aangesloten in de selectie, het karwei koelbloedig af. Even voor rust had de aanvaller ook de 3-0 op zijn schoen, maar Vinkeles’ voet voorkwam de derde treffer.

Na de rust werd er druk gewisseld aan beide kanten. VV Leiden bleef de intentie houden om voetballende oplossingen te vinden, maar de passing en het onderlinge overleg lieten dikwijls te wensen over. Kagia ging op zoek naar meer om zo nog wat meer vertrouwen te tanken richting de laatste twee competitiewedstrijden (er staat op 17/12 nog een inhaalduel op het programma namelijk, red.) waarin er nog steeds gejaagd wordt op positieverbetering en een periodetitel.

Zonneveld kreeg na een uur wederom de kans om zijn ploeg aan een derde doelpunt te helpen, maar ook nu kwam Vinkeles als winnaar uit de bus. Niet veel later kreeg de Leidse ploeg de gelegenheid om de aansluiting te vinden. Bakker stuurde Sjaardema weg. De linkspoot zocht de verre paal, maar de bal ging rakelings voorbij het doel van Daimen Augustinus. Daarna kreeg de equipe van Van Tongeren het niet meer voor elkaar om potten te breken. Aan de andere kant had enkel Van Kesteren nog een hard schot in huis, maar het doel werd gemist.

Al met al kwam de zege Kagia wel toe en gezien de klasse waarin wordt gespeeld was de uitslag ook wel logisch te noemen. Dat neemt niet weg dat beide trainers ongetwijfeld weer wat munitie hebben meegenomen richting de komende wedstrijd. Uiteraard is het steven om verder te komen in dit toernooi, maar beide ploegen zouden het nog veel meer appreciëren om volgend seizoen in een klasse hoger uit te komen tenslotte. Onmogelijk lijkt dat in beide gevallen niet.

Basisopstelling Kagia: Augustinus, Mahli, Hogewoning, Timmermans, Hoeijenbos, Sluijmer, Robelus, Van Veek, Imanse, Van Kesteren, Zonneveld.

Basisopstelling VV Leiden: Vinkeles, Van Egmond, Fokkema, Nolet, Schreuder, Hamelink, Devilee, Sjaardema, Van Meel, Boot, Bakker.