De zaterdagtak van Leidsche Boys heeft dinsdagavond slechts zeer geringe tijd mogen hopen om het een klasse hoger spelende DoCoS de voet dwars te zetten. In het voor beide teams tweede duel van de Koetshuis Cup werd het uiteindelijk 8-2, waarbij de doelpunten keurige werden verdeeld over de beide helften.

Trainer Nico van der Salm is daarmee verzekerd van een plaats in de knock-out fase die in de maand april wordt gespeeld. Voor een plek bij de laatste acht plaatste ook al de zondagtak van FC Boshuizen zich. De trainer van de Leidse derdeklasser had een amusante avond gehad. ,,Voor een leuke wedstrijd heb je twee welwillende ploegen nodig en die waren er. Het werd een zeer vriendschappelijke pot voetbal waarin ik plaatjes van doelpunten heb gezien. Bovendien gaf het mij de mogelijkheid om een aantal spelers te benutten die er afgelopen zaterdag wel bij waren in Lisserbroek, maar niet of kort speelden. Het is in deze fase van de competitie van groot belang dat spelers minuten maken. Straks komt het er op aan welke selectie het fitst is en hoeveel spelers je kunt benutten om niet in te leveren in het geval van blessures en schorsingen.”

DoCoS kwam al snel op 2-0 op het kunstgrasveld, waarbij het aanvankelijk de bedoeling was om op het hoofdveld te spelen (op natuurgras, red.), maar veld 1 bleek niet goed bespeelbaar. Halverwege was het 4-1, waarbij Leidsche Boys af en toe liet zien aardig partij te kunnen bieden, oordeelde trainer/speler Houssin Bezzai. De maker van de eerste treffer namens de Vlietploeg over de avond. ,,Ook ik vond het vermakelijk. Het is voor onze spelers leuk om uit te komen tegen een ploeg die hoger speelt. Natuurlijk was het tempo ons te machtig en kwamen we voetballend tekort. Dat zal niemand verbazen. Toch kozen we er voor om zelf ook vrijuit te gaan ballen en niet in de loopgraven te gaan liggen.”

KC: DoCoS-LB za

Na de pauze pakte de brigade van Bezzai het iets anders aan. ,,Toen zijn we wel wat meer gaan inzakken. Zij zijn conditioneel veel en veel sterker en op een zeker moment is het niet meer te belopen. Dan kan je beter wat minder energie verspelen. Toch bleef het leuk om naar te kijken. DoCoS heeft echt een leuke, jonge ploeg. Ze spelen fris voetbal en er ze spelen met veel beweging en lopende mensen. Afijn, ze doen het niet voor niets zo goed in de derde klasse. Een aantal spelers kan op zeker hoger spelen dan ze nu doen. Voor ons was het in elk geval nuttig en leerzaam.”

Van der Salm: ,,Het leuke van dit soort wedstrijden is toch ook dat veel van die knapen elkaar kennen. Dat maakt ook dat ze geen gekke dingen doen en als je elkaar dan een beetje vrij laat ontstaat er een leuk tijdverdrijf aan twee kanten. We hebben weer ritme gepakt en moeten nu zorgen dat er een vervolg komt zaterdag op ons optreden tegen Kagia van afgelopen zaterdag (1-2 voor DoCoS). Die zege was prettig, maar we zijn nog lang niet klaar met de concurrentie. En ook Koudekerk hijgt ons in de nek dus we zullen voorlopig door moeten gaan met winnen.”

Voor DoCoS scoorden Rob van Noort en Mitchel Klein ieder drie keer. Ook Melvin van Gent en Chris van Empel lieten Leidsche Boys nog een keer aftrappen. Zoals gezegd scoorde Houssin Bezzai de 4-1 en Ali Bouda maakte er kort voor tijd 7-2 van. Uiteindelijk stopte de teller dus bij tien goals, waardoor het gemiddelde aantal goals in de strijd om de Koetshuis Cup geen geweld werd aangedaan.