Komende week gaan we de laatste maand in van de groepsfase van de Koetshuis ‘De Burcht’ Cup, editie nr 1. In april volgen dan vervolgens de knock-out wedstrijden en de laatste vier team spelen op zaterdag 11 juni de finales! Zover is het nog niet en dus zet de organisatie in opdracht van de naamgever van het toernooi even wat wetenswaardigheden op een rij. Aan de deelnemende clubs het vriendelijke verzoek een en ander aandachtig te lezen.

In willekeurige volgorde de volgende informatie en wetenswaardigheden:

 • Knock-out fase: speeldata dinsdag 5, 12,19,26 april. Duels worden door de organisatie als gevolg van de loting- welke plaatsvindt na de laatste poulewedstrijd- vastgesteld. Afwijken van de gewenste datum is mogelijk na overleg! Gewenste tijd van aftrap 20.00.
 • Scheidsrechters in de knock-out fase en op de finaledag worden aangesteld door scheidsrechter Arie Koeman en Leidenamateurvoetbal.nl. Grensrechters worden door de clubs zelf geregeld.
 • Loting knock-out fase: vrije loting! Niet mogelijk: clubs uit groepsfase zelfde poule tegen elkaar, clubs uit zelfde competitie tegen elkaar, er wordt rekening gehouden (was al bekend) met gespeelde thuis-en uitwedstrijden in groepsfase. M.a.w als ploeg A tegen B loot en ploeg A speelde al twee keer thuis en B twee keer uit dan speelt B thuis. Wanneer er geen verschil is dan speelt de laagst spelende club thuis.
 • Wisselbeleid: er mag maximaal vijf keer per team worden gewisseld in de knock-out fase en op de finaledag!
 • Bij gelijke eindstand bepalen strafschoppen de winnaar (5 om 5, nog geen winnaar dan om en om)
 • Directe rode kaart in knock-out fase betekent uitsluiting voor finaledag. Geldt ook voor twee gele kaarten per speler in 1 wedstrijd (dus ook rode kaart). Heeft een speler in de groepsfase twee keer geel gekregen dan mag de speler niet meedoen in de wedstrijd van de knock-out fase.
 • Nog te spelen wedstrijden in de groepsfase, welke bij de organisatie in elk geval nog niet bekend zijn op 26 februari: DoCoS-Oegstgeest (poule B), RCL-Football Factory en RCL-FC Boshuizen (za) (poule C), Lugdunum-UVS en Leidsche Boys (zo)-Valken’68 (poule D) en in poule E Roodenburg (zo)- GHC. Gaarne dit SPOEDIG onderling af te stemmen en de organisatie in kennis stellen.
 • Uiteraard zullen de maker van de 100ste goal (wij weten wie) en straks de 200ste goal een prijs tegemoet kunnen zien.
 • Over topscorers gesproken: momenteel leiden Niels van den Berg (Voorschoten’97) en Ozan Isitir (Lugdunum) de dans met zes treffers. Op vier staan vooralsnog: Rick Boot (vv Leiden), Mitchell Klein (DoCoS), Tim de Cler (Lugdunum), Robert Biller (Football Factory) en Thijs van Kruistum (FC Rijnvogels).
 • Tot en met donderdag 25 februari werden er maar liefst 155 goals gescoord! Een gemiddelde van 7, 75 per wedstrijd!!!
 • Voorschoten’97 (zo) nam tot nu toe het beste de strafschoppen, gevolgd door FC Boshuizen (zo). Niet alle clubs speelden evenwel al drie wedstrijden, zoals deze ploegen. FC Rijnvogels en Leidsche Boys (za) vergaten de pingels na hun duel op 25/02. Geen ramp, maar een verzoek aan de clubs die nog spelen in de groepsfase om hier wel zelf aan te denken!
 • Er valt nog veel meer te vertellen over dit toernooi, maar het loopt voorlopig nog door dus dat komt in de loop der tijden.
 • Een chapeau aan onze verslaggevers is op zijn plaats, naar wij dachten. Door weer en wind, we zijn er vrijwel altijd bij. Waarom? Dat verdient dit toernooi. Een vervolg op editie 1 is zeer wel mogelijk. Andere clubs hebben zich reeds aangemeld!!!! Wie volgt? Uiteraard over de eventuele voortzetting later meer.
 • Vragen voor het moment? Richt ze gerust aan redactie@leidenamateurvoetbal.nl