De 26-jarige Leidenaar Randy Wolters staat in de finale van de nacompetitie met Go Ahead Eagles. In Venlo kwam zijn ploeg gisteren tot 2-2 en dat was genoeg om richting het tweeluik te gaan met De Graafschap. Wolters scoorde in de blessuretijd de gelijkmaker en was uiteraard door het dolle heen, evenals alle meegereisde voetbalgekke liefhebbers uit Deventer.

Daags na de halve finale spraken we kort met de doelpuntenmaker. ,,Ja, ik ben weer geland. Het was een fantastische middag met een heerlijk slot voor de club en mezelf. Vanaf de gelijkmaker heb ik zo ongeveer in een roes geleefd. Ondertussen heb ik de beelden teruggezien en vanmorgen hebben we een en ander besproken tijdens en na de training. Dit is waar je het allemaal voor doet als sportman. Nu op naar de finale.”

1 (Small)

Dat Go Ahead het niet makkelijk ging krijgen, was vooraf bekend. De 1-0 van de heenwedstrijd gaf allesbehalve garanties, hoewel de bezoekers ook nog eens op 0-1 kwamen via Leon de Kogel. In de slotfase van de eerste helft bogen de Limburgers de score echter om naar 2-1. ,,We kregen een strafschop tegen vanwege hands en die was in mijn ogen onterecht. Vervolgens kwamen we ook nog op achterstand en halverwege wisten we dus dat het een strijd op leven en dood zou worden na de rust.”

Go Ahead moest alle zeilen bijzetten en de thuisploeg kreeg ook mogelijkheden. ,,Zeker, maar ook wij konden diverse keren gevaarlijk worden. Misschien had VVV licht overwicht in deze pot, maar over twee wedstrijden hebben we verdiend gewonnen. Maurice Steijn (trainer VVV, red.) dacht daar anders over, maar dat ben ik volstrekt niet met hem eens. Afijn, lekker belangrijk ook. Wij zijn door en we hebben de Eredivisie weer in zicht.”

Dit dus mede dankzij Wolters die in de extra tijd aan alle onzekerheid een einde maakte. Zo werd hij de held van de Eagles. ,,De band die ik heb met ons publiek is prima en na gisteren is dat er niet minder op geworden, nee. Ze volgen ons overal en altijd en dan is het mooi om wat terug te mogen doen. Ik denk dat maar weinig clubs zoveel fanatieke supporters hebben. De sfeer is altijd grandioos. Wat dat betreft zijn De Graafschap en Eagles wel overeenkomstige clubs. Het wordt een mooie finale. Eerst donderdag bij ons en dan daar de ontknoping.”

2 (Small)

Aan voorspellingen waagt de speler met de humor aan zijn kont zich niet. ,,Daar ben ik niet zo van. Ik denk dat we allebei evenveel kansen hebben en dat was eigenlijk ook zo tegen VVV. Uiteraard hoop ik uiteindelijk op een groot feest op De Brink. Go Ahead hoort in de hoogste divisie thuis.”

Gisteravond thuis aangekomen schrok Wolters wel enigszins. ,,Hoe ik er aan gekomen ben weet ik niet, maar mijn enkel was wat gezwollen. Ik heb er verder niet veel last van en morgen sta ik ook gewoon weer op het trainingsveld. Deze twee komende finales wil ik voor geen goud missen. Desnoods gaat er een spuit in, maar ik verwacht niet dat dit nodig is.”

3 (Small)

Wolters roemt niet enkel de supporters uit Deventer en omstreken. ,,Er zitten ook telkens Leidenaren voor mij op de tribune. Prachtig toch, hoe ze meeleven. Dat geeft me wel een trots gevoel, ja. Ze gunnen me succes en daar kan ik wel kippenvel van krijgen. Ik merk ook dat het leeft in Leiden via socoal media enzovoorts. Veel van mijn vrienden zijn voor Ajax en we weten hoe het in Doetinchem is afgelopen. Dus die gunnen mij en Go Ahaed een mooi slot en promotie. Dat geeft me ook al een extra boost.”

Foto’s: met dank aan Jack Wolters Sportfotografie