Het gehele seizoen werd onze redactie voorzien van punten voor de spelers. Liefst veertig clubs participeerden in de drie klassementen. De punten kwamen uit de koker van trainers, leiders of andere deskundigen. De redactie van LeidenAmateurVoetbal.nl maakte er elke week klassementen van en daar kwamen weekelftallen uit voort. Voor alle duidelijkheid: onze redactie geeft zelf geen punten. Uiteraard rolde er een eindklassement uit en dat had weer tot gevolg dat er gekozen is voor drie elftallen van het jaar. Zo vormen de hoofdklasse (in dit geval FC Rijnvogels) en de eerste klasse een elftal, en zo worden ook de tweede en derde klasse aan elkaar gekoppeld. De vierde klasse staat op zichzelf. In de klassementen is rekening gehouden met het aantal gespeelde wedstrijden. Diverse clubs speelden bijvoorbeeld 24 wedstrijden en in de derde klasse op zondag werden er bijvoorbeeld achtentwintig wedstrijden afgewerkt, dus daar is rekening mee gehouden. De beste drie spelers per categorie worden op ons Event op 11 juni in het zonnetje gezet. De andere toppers werden in de voorbije week uitgenodigd om op die dag een onderlinge wedstrijd te spelen. Helaas kunnen niet alle toppers meedoen in verband met de nog lopende nacompetitie en blessures. Toch zullen er twee teams aan de start verschijnen, die het verdienen op die dag bekeken te worden.

Nu even een blik op de drie elftallen en nog wat aanvullende informatie. De uitverkoren spelers zijn in de linie geplaatst zoals aan het begin door de club aangegeven. Net als bij de weekelftallen kan het zijn dat de speler niet op zijn eigen positie staat, maar het lijkt ons belangrijker dat de speler bij de beste elf spelers is opgenomen van het afgelopen seizoen.

Hoofdklasse/Eerste klasse

FC Rijnvogels is hofleverancier geworden met vier spelers. Niet onterecht ook, want de Katwijkers spelen immers nacompetitie voor promotie naar niet minder dan de derde divisie, ofwel de huidige topklasse. Doelman Peter Messemaker vindt in de linie voor zich Rob Zandbergen terug, terwijl ook Sander van der Horst en Niels van Veen zich kennelijk van hun beste kant hebben laten zien deze jaargang. Jongelingen Sean Armitage en Lesley Kluivers speelden een uitstekend seizoen bij FC Boshuizen, dat eveneens uitkomt in de nacompetitie. Valken’68 speelt al evenzo nacompetitie, maar dan voor lijfsbehoud. Arjan Haasnoot en Mathijs de Mooij waren dit seizoen belangrijke steunpilaren. Alphense Boys speelt ook al in het toetje, maar staat daarin na de heenronde op achterstand tegen FC Boshuizen. De Alphense ploeg leunde vaak op Patrick Krop en Bilal el Yacoubi. De staf van Voorschoten’97 was wellicht wat kritischer en dat maakte dat slechts een speler zich in de top van het klassement speelde. Die eer viel te beurt aan Richard Bakker, die eerder MMO op regelmatige basis aan de hand nam. 89 spelers kunnen zichzelf terugvinden in de ranglijst.

Tweede/Derde klasse

Het drukst bevolkte klassement, simpelweg omdat de meeste clubs zich in de tweede en derde klasse bevinden, leverde uiteindelijk op dat elf verschillende clubs een speler afvaardigden bij de beste elf. Zes spelers zijn afkomstig van een zaterdagclub. Tweedeklasser ROAC was een van de vijf clubs op zondag met een speler bij de beste elf van het seizoen, de overige spelers kwamen uit in de derde klasse. Jeroen Verboon van Meerburg zal evenwel volgend seizoen ook uitkomen in de tweede klasse. Youngsters in het team zijn vooral Aron Driessen van Kagia en Sami Mouchih van GHC, die zich en passant in de kijker speelde bij het Rotterdamse Sparta. Andrew Bontje (RCL) en Mike van Velzen (Koudekerk) speelden zich ook bij de beste elf en zijn de enige spelers die nacompetitie spelen (in elk geval tot en met 24 mei in het geval van Koudekerk). De andere toppers bij naam en toenaam: Mitchell Boere, Rick Koeckhoven, Jeroen Disseldorp, Sergio Vrede, Stef Schinagl en Chris van Empel. Niet minder dan 470 verschillende spelers speelden zich in het klassement.

Vierde klasse

In deze klasse wisten zeven clubs zich met minimaal een speler in de basiself te spelen. Alphia, Leidsche Boys (za), Woubrugge en FC Boshuizen leverden zelfs twee spelers. Bij de beste elf zaten de beide Oudenaardens van de Vlietploeg in Leiden. Een puike prestatie derhalve. Chris Verhoef en de zich na een slepende blessure te hebben teruggevochten Thom Buntsma klopten aan de deur namens Woubrugge. Bij Alphia waren Roy Wiggemansen en Michel de Kruijff de sterkhouders. Het ondertussen opgeheven zaterdagteam van FC Boshuizen werd grotendeeld opgehangen aan het uitstekende duo Oktay Gezici en Armando ‘Bolli’ Dzulakian. Timo van der Raadt (VVSB), Sjoerd Winkelman (Warmunda) en Thijs de Jong (Football Factory) mogen zichzelf ook best een schouderklopje geven na een uitstekend seizoen. 183 spelers bevolken het spelersklassement van de vierde klasse. Net buiten de basis vielen Abdullah Dahmani, Kelvin Hoogendoorn en Jaap Schilthuizen, maar ook zij hoeven zich nadrukkelijk niet te schamen na een sterk seizoen.

Al met al speelden 742 spelers zich in de punten. De klassementen worden weldra in zijn geheel gepubliceerd en dan kan elke speler zichzelf dus terugvinden. Of je neemt een kijkje naar de spelers per club of je wandelt door de lijsten heen. Ook dit seizoen werden de klassementen weer gevreten!

KLIK OP DE FOTO OM TE VERGROTEN!