Afgelopen zaterdag zagen twee clubs de kans om een wedstrijd om de Koetshuis Cup in te plannen. Oegstgeest was gastheer van Lugdunum en zo vulden deze ploegen hun vrije zaterdagmiddag in. De thuisploeg won met 2-1, een verslag werd eerder al geplaatst. Komende dinsdagavond staat er een bomvol programma gereed. Niet minder dan zeven wedstrijden zullen worden gespeeld en het heeft er alle schijn van dat dit zal gebeuren bij aangename temperaturen en ook wordt er geen neerslag verwacht. Alle reden dus om ergens een kijkje te gaan nemen. Waar kan dat dan wel? Zie onderstaande tekst of uiteraard het schema op onze website van de Koetshuis Cup.

In poule A worden er twee wedstrijden gespeeld. Op Adegeest is de zaterdagtak van Voorschoten’97 de gastheer van Koudekerk. Voor de ploeg van Alex Redel is het de eerste confrontatie in deze poule, terwijl de formatie van André Lourens eerder te sterk was voor een dapper strijdend UDO. De ploeg uit Oegstgeest krijgt morgenavond een herkansing, maar er wacht met Valken’68 wel een zware kluif. De Valkenburgers kwamen nog niet in actie in de groepsfase.

In poule B staat er met Meerburg tegen SJZ een heuse kraker op het programma. De Rijndijkers spelen sinds dit seizoen wel een klasse hoger dan de groenwitten, maar het sentiment tussen deze twee ploegen maakt altijd krachten los voor een leuke ontmoeting. SJZ zal uiteraard niet met de staart tussen de benen huiswaarts willen keren.

In poule D komen vier teams in actie. UVS zal in de Kikkerpolder de degens kruisen met de zaterdagtak van FC Rijnland. De blauwwitten wonnen eerder nipt van de zondagtak van FC Rijnland en de manschappen van Roberto Escudero verloren op hun beurt van de ploeg van Paul Pikaar. Geelgroen van de zondag komt ook in actie. Football Factory komt naar de Smaragdlaan. Voor Carlos Pinas en zijn volgelingen is dit de opening van de groepsfase.

Ook in poule E staan twee wedstrijden gepland. In Leiden-Noord neemt Roodenburg (za) het op tegen Kagia. Beide formaties hadden een competitiewedsrijd staan afgelopen zaterdag, maar vanwege de weersomstandigheden ging het feest niet door. De Lisserbroekers waren er zelfs al klaar voor in Heemstede bij VEW, maar onweer en hagel zorgden ervoor dat de ontmoeting alsnog werd afgelast. VV Leiden gaat het in deze poule opnemen tegen FC Rijnvogels O23. Een mooie uitdaging voor de ploeg van Cees van Tongeren in een week waarin ook nog tegen Blauw Zwart zal worden gespeeld, ofwel een duel tussen de nummers twee en een.

Alle wedstrijden vangen om 20 uur aan, volgens onze informatie. Enkel het treffen tussen UDO en Valken’68 zal een kwartier later van start gaan. Van alle wedstrijden zal komende woensdag een verslag worden geplaatst. De uitslagen en standen zullen al wel dinsdagavond worden verwerkt. Via twitter komen diverse tussenstanden langs.