Sleutelstad Media en LeidenAmateurVoetbal.nl gaan nauw samenwerken. De twee organisaties gaan online voetbalnieuws en -items uitwisselen en ook via Sleutelstad Radio willen de twee mediapartners zoveel mogelijk aandacht aan het voetbal in de Leidse regio schenken.

Niet alleen de sportieve verrichtingen van de voetbalclubs in Leiden en omgeving worden op de voet gevolgd, maar binnen deze exclusieve samenwerking willen de twee partijen ook allerlei ontwikkelingen rondom het voetbal in de Leidse regio verslaan. Denk hierbij  bijvoorbeeld aan het proces Voetbal Vitaal in Leiden, nieuwe accommodaties en de aanleg van kunstgrasvelden. Ook het volgen van speciale competities zoals de Koetshuis Cup, die in het afgelopen seizoen voor het eerst gespeeld is, staat op de agenda van de Leidse sportverslaggevers.

Sleutelstad FM is een Nederlandse commerciële regionale radiozender die zich richt op de inwoners van de regio Leiden. De programmering betreft een mix van lokale en rgionale informatie en muziek. Sinds 2007 zendt Sleutelstad ook uit via de kabel in de regio Holland Rijnland. De berichten en ook alle live radioprogramma’s worden verzorgd door vrijwilligers uit Leiden en omgeving. Ook sport krijgt ruime aandacht op Sleutelstad FM. Recent maakte Sleutelstad al een soortgelijke samenwerking bekend met de Leidse topsportwebsite www.vanafdezijlijn.nl. De drie partners willen de sport in de Leidse regio zo goed mogelijk gaan verslaan, zowel via de radio als online. Het is een nieuwe stap in de verdere professionalisering van Leidenamateurvoetbal.

Reanne-van-Kleef-en-Hennie-Kanbier

Reanne van Kleef is hoofdredacteur sport bij Sleutelstad. Ze bezegelt de samenwerking met Hennie Kanbier van LeidenAmateurVoetbal met een stevige handdruk. (Foto: Chris de Waard).