Het eerste Lopend Vuurtje van het seizoen 2016-2017 is daar. Wekelijks weer de nodige nieuwtjes uit de keuken van de clubs. Wellicht niet altijd onbekend, maar er ontsnappen nu eenmaal zaken aan de aandacht van een ieder. Clubs, aarzel niet om uw nieuws te delen. Trainersnieuws? Spelersnieuws? Verbouwing? Jubilaris? Lid van Verdienste? Stuur uw informatie naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor het overige struint onze redactie de velden zelf ook af uiteraard. Deadline voor het volgende nummer is dinsdag 23 augustus voor 22 uur!

 • Ted van Berkel was de afgelopen twee seizoenen hoofdtrainer van zondag derdeklasser Stompwijk’92. Begin vorige week overleed de oefenmeester aan lymfeklierkanker. Wegens zijn ziekte moest Van Berkel eerder zijn taak gedurende een half seizoen overdragen aan zijn assistent Yorick Boon. Na de winterstop 2015-2016 keerde Van Berkel weer terug. Hij is 58 jaar geworden. Bij het afscheid was er een grote afvaardiging van Stompwijk’92 en uit de Leidse (regionale) voetbalwereld. Onze voltallige redactie condoleert familie, vrienden en bekenden en wenst hen alle sterkte toe met dit grote verlies. Bedankt Ted voor wie je was als mens, voetballer en trainer.
 • SJZ heeft het eigen Klupp Sportswear-toernooi gewonnen. In wedstrijden van drie kwartier speelde SJZ met 2-2 gelijk tegen Stompwijk’92 en won met 2-1 van Voorschoten’97. Ook voorgaande jaren won SJZ het toernooi. De keuze voor Stompwijk’92 en Voorschoten was enigszins opmerkelik, omdat die twee clubs en SJZ elkaar straks ook tegen komen in de competitie.
 • Deze week zijn er wat teleurstellingen, tegenslagen te melden wat betreft de vernieuwingen van de diverse clubs. Als bestuur kun je nog zoveel plannen, maar de realiteit is soms weerbarstig: bij Voorschoten’97 bleek  bij grondonderzoek (ivm aanleg kunstgrasveld) onder het oppervlak van veld 1 wat asbest gevonden te zijn. Daarom zijn de velden 1 en 3 nu afgezet met linten en is het verboden om deze velden te betreden. Dit geldt ook voor veld 3 omdat dat veld net is opgehoogd met grond afkomstig van veld 1. Waarschijnlijk is daar niets aan de hand maar dat moet eerst blijken uit onderzoek. Tot die tijd ligt het onderhoud aan de nieuwe grasmat van veld 3 stil. De aanleg van het kunstgras op het hoofdveld loopt ook vertraging op. Dat is allemaal heel erg jammer, maar veiligheid gaat voor alles. Het wedstrijd- en trainingsprogramma zal moeten worden aangepast.
 • Meerburg: Ondanks de voortvarende start heeft de aannemer de beloofde opleveringsdatum van het kunstgras op veld 3+4 niet waar kunnen maken. De planning was om voor 22 augustus gereed te zijn, maar door vertraagde levering van de kunstgrasmat is dit een aantal weken opgeschoven. De verwachting is nu dat de velden in de 2e week van september worden opgeleverd. Gevolg: aangepast trainingsschema en mogelijke bekerplanning.
 • UVS: Een aantal maanden geleden was er een concreet voorstel om een nieuwe tribune op het complex van UVS te plaatsen. Er moesten alleen nog wat formaliteiten vervuld worden en dan zou de tribune er aan het begin van het nieuwe seizoen staan. Iedereen blij natuurlijk maar er kwam een kink in de kabel. Het bleek namelijk dat niet de juiste aanbestedingsprocedure was gevolgd. En dan duurt het allemaal wat langer. Als bestuur sta je dan met je handen in het haar in afwachting van de ontwikkelingen bij de gemeente. Toegezegd is wel dat de tribune er komt maar het tijdstip van plaatsing is nog niet duidelijk. Driewerf jammer. Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen
 • DoCoS (Door Combinatie Sterk) is onlangs 80 jaar geworden. Op 6 augustus 1936 ontstond DoCoS uit de fusie van Leiden, Rood-Wit, Kolping Boys en Bataven. Het jubileum wordt op gepaste wijze eind deze maand, wanneer de zomervakantie voorbij is, op zaterdag 27 augustus in de kantine van DoCoS met een feest aan de Haagsche Schouwweg gevierd. Natuurlijk gaan onze felicitaties uit naar deze eerbiedwaardige grijsaard die nog steeds springlevend is.
 • vv Oegstgeest is naarstig op zoek naar trainers voor de onderstaande teams . Heb je affiniteit met voetbal, en het liefst ook met de vereniging, aarzel dan niet om je aan te melden. Teams die een trainer zoeken:B2 (dinsdag en donderdag), C2 (dinsdag en donderdag), F4 (alleen voor de maandag), F5 (alleen voor de woensdag), F6 (maandag en woensdag).
 • Niet meer in de basis staan is (bijna) geen straf meer bij Warmunda. De nieuwe dug-outs zijn een lust voor het oog en het is er riant zitten. Of het aantal aanmeldingen om reserve te staan hierdoor zal toenemen is voorlopig nog een open vraag.
 • In Roodenburg actueel, de nieuwsbrief van de gelijknamige club, dit keer een item over het complex. Onder de kop ‘De ruimten in de Roodenburcht’ een overzicht in word en beeld van alle ruimten die het terrain bidet. Verhelderend, ook voor de trouwe Roodenburg clubman of -vrouw.
 • VV Zwammerdam is van plan om een minder grijs seizoen te draaien dan afgelopen seizoen het geval was. De eerste voortekenen beloven veel goeds. In drie oefenwedstrijden werd liefst vijfentwintig keer gescoord (zie overzicht oefencampagne). Reijer Peters scoorde in een van deze potjes vier keer achtereen!
 • Slecht nieuws voor tweedeklasser TAVV. Roy van den berg kwam over van Koudekerk, maar nog voordat het seizoen begint is er een streep gehaald door Van den Bergs naam. Een chronische knieblessure maakt dat de verdediger stopt met voetbal.
 • De ELCID week in Leiden pakt weer goed uit voor onze twee studentenclubs in Leiden. Zowel LSVV’70 als LVV Football Factory zien hun ledenaantal na deze week weer groeien.
 • GOL Sport is terug in de standaardklasse. Na een jaartje van afwezigheid keert de club aan de Boshuizerkade in Leiden weer terug en start in de vierde klasse A op zondag. Daar komt de club uit de sleutelstad onder meer Roodenburg, Leidsche Boys, Bernardus en Altior tegen.
 • Woensdag 17 augustus neemt FC Rijnvogels het in de KNVB-beker op tegen Groene Ster. De Katwijkse formatie wil zich zo snel mogelijk revancheren voor de competitienederlaag tegen VVOG. De ploeg van Hein van Heek speelt om 20 uur en de wedstrijd wordt gespeeld bij de hoofdklasser in Heerlerheide ofwel gemeente Heerlen. Wat je van ver haalt is lekker? De tegenstander deed het in de oefencampagne, net als FC Rijnvogels overigens, prima. Enkel van Roda JC werd in juli verloren en dit slechts met 0-2.