Het zevende Lopend Vuurtje van het seizoen 2016-2017 is daar. Wekelijks weer de nodige nieuwtjes uit de keuken van de clubs. Wellicht niet altijd onbekend, maar er ontsnappen nu eenmaal zaken aan de aandacht van een ieder. Clubs, aarzel niet om uw nieuws te delen. Trainersnieuws? Spelersnieuws? Verbouwing? Jubilaris? Lid van Verdienste? Stuur uw informatie naar [email protected] Voor het overige struint onze redactie de velden zelf ook af uiteraard. Deadline voor het volgende nummer is dinsdag 4 oktober voor 22 uur!

 • Recent plaatste onze redactie een verzoek om Vriend te worden van Leidenamateurvoetbal.nl. Dit als particulier, bedrijf of anderzijds. Het verzoek staat nog steeds op de homepage en zal daar terugkerend een plaats krijgen. De reden is simpel: zonder steun van onze lezers, volgers en sympathisanten komt onze toekomst in gevaar. Ons team werkt keihard en doet dit graag, maar ook wij hebben te maken met onkosten. Om ons werk te kunnen blijven doen en verder te professionaliseren is er financiële steun nodig. Onze website kan gratis worden gevolgd. Een betaalsite lijkt ons niet geplaatst. Dat neemt niet weg dat wij niet louter kunnen voortbestaan met schouderkloppen. Ons team hoopt dan ook dat u het voorbeeld volgt van enkele bedrijven en particulieren die eenmalig voor dit seizoen een zetje hebben gegeven in de rug!!!! Samen hebben we een toekomst..
 • Hulde aan Kagia. De sympathieke club uit Lisserbroek, met het eerste elftal helaas verkast naar West I, heeft alle wedstrijden in de groepsfase van de Koetshuis ‘De Burcht’ Cup al geregeld en vastgezet (zie ook onze website onder het kopje Koetshuis Cup). Natuurlijk hadden de oranjehemden daarvoor ook een tegenstander nodig, ook bedankt, maar het slagvaardige Kagia mag hier best een pluim op de hoed worden gezet! Onze redactie staat open voor nieuwe speeldata. Kom maar op deelnemende clubs!
 • Sport 2000 in Leiderdorp is vanaf woensdag 28 september weer open. Na een forse brand in de Winkelhof in Leiderdorp vorige week moesten veel winkels een aantal dagen de deuren gesloten houden. Wie o wie zorgt voor dit leed? Hoe dan ook; de deuren staan weer wagenwijd open en deze fraaie sportwinkel biedt meteen op alle kleding en schoenen een korting aan van 20, 30 of zelfs 40%! Op naar de Winkelhof dus!!
 • Volgens de website van de KNVB zijn er momenteel 135 voetbalmakelaars werkzaam in Nederland. Niet allemaal zijn ze eerlijk en integer en niet allemaal hebben ze het beste voor met hun cliënten. Een schrijnend voorbeeld verscheen hiervan laatst in de media. Ook in het ‘Laatste Nieuws’ van Roodenburg wordt hier aandacht aan besteed.
 • Bij de buren is het gras altijd groener, een oud Nederlands spreekwoord dat nu in letterlijke zin waar is als het gaat om de velden van UDO en Warmunda. De clubs ontvingen op maandagmorgen 26 september nog eens bericht dat er nog niet gevoetbald mocht worden. Voetbal- en grasliefhebbers hopen dat het tij snel ten goede keert. Afgelastingen vanwege de slechte gesteldheid van de terreinen passen niet in deze tijd van het jaar.
 • Onze redactie kreeg het volgende bericht binnen: ,,Op 16 en 18 oktober is er een gratis voetbaldag voor de jeugd van 6 t/m 14 jaar bij V.V. Leiden van 10:00 tot 12:30. Graag nodigen wij jullie uit om één keer of twee keer gratis mee te doen met de extra voetbaldag bij V.V. Leiden. Deelname is GRATIS na aanmelden via [email protected]
 • Veel clubs doen ook dit jaar weer mee met de Grote Clubactie. ASC pakt het anders aan om extra geld te genereren: ,,In aanloop naar de verhuizing richting Overveerpolder worden er door ASC veel kosten gemaakt. Extra inkomsten in de vorm van lotenverkoop zijn daarom zeer welkom. In de afgelopen jaren is de ASC-jeugd, samen met de kinderen van andere sportclubs in Oegstgeest, vol enthousiasme langs de deuren geweest om loten te verkopen. Om niet allemaal tegelijkertijd in dezelfde vijver te vissen kiest ASC dit seizoen voor een andere actie. ASC zet in op een fris alternatief namelijk “Scoren voor de club”. Door middel van scorekaarten kunnen deelnemers kleine bedragen doneren aan onze club in ruil voor kortingscoupons voor interessante attracties.” Alle info op de site van ASC
 • Heel Holland bakt, 24 Kitchen, noem ze maar op. De kookprogramma’s zijn een regelrechte hype. Bij Voorschoten’97 is wat het bereiden van een lekkere hap de nood hoog: ,,Vanwege een tekort aan kantinemedewerkers zal de keuken komend weekend helaas gesloten moeten blijven. Dat betekent dat er geen warme snacks geserveerd kunnen worden. Dus geen patatje, broodje bal of elftal. Voor de grote trek zullen er wel broodjes ham, kaas of ei verkrijgbaar zijn.” Een oproep aan allen die Voorschoten’97 een warm hart toedragen: schiet de club te hulp!
 • Lugdunum meldt:  ..Wij ontvangen van de Gemeente Leiden de mededeling dat per 1 november a.s. binnen de wijk waarin de club is gevestigd betaald parkeren wordt ingevoerd. Ook voor ons parkeerterrein geldt vanaf die datum betaald parkeren van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 19.30 uur. Het parkeertarief bedraagt: 1ste en 2de uur € 0,10 per uur, daarna € 2,00 per uur.” Een middagje met de auto  bij deze gezellig club is niet geheel gratis meer. Om die prijs hoeft men een bezoek niet te laten! De fiets is ook nog eens een mooi alternatief.
 • VV Zwammerdam wil ook de allerkleinsten beter leren voetballen: ,,Op woensdagmiddag 5 oktober aanstaande van 14.30 uur tot 17.00 uur wordt er een clinic gegeven door ADO Den Haag voor de E-tjes en F-jes. We doen dit op het terrein van s.v. Aarlanderveen. De deelname is gratis en als ieder lid nu een vriendinnetje of vriendje meeneemt die nog niet op voetballen zit hebben we gelijk een ledenwerfactie. “
 • Vanuit RCL te Leiderdorp: Vorige week heeft de uitreiking plaatsgevonden van de eerste RCL clubinfo en presentatiegids van het seizoen 2016-2017 door onze trotse voorzitter Kees van der Burg. De gidsen werden uitgereikt aan Johan Kranenburg en Har Meijer, die evenals de helaas verhinderde journalist Cees Mentink belangeloos hun medewerking hebben verleend aan deze gidsen.
 • De ene helft van Leiden kijkt naar de andere helft van Leiden. Iedere Leienaar kent deze uitdrukking. Het gaat natuurlijk om de taptoe, dit keer gehouden op 1 oktober. Liep je vroeger met fakkels, nu zijn er andere manieren van verlichting. Op de sites van onder andere UVS en DoCoS worden de jongste leden opgeroepen om mee te lopen en er weer een heel leuke avond van te maken.
 • Als je als Rijnvogels-lid NIET van feesten houdt, dan hoef je dit ook niet te lezen: ,,Op vrijdagavond 4 november vindt er in de kantine van FC Rijnvogels een Frizzparty plaats. De organisatie is druk in de weer om er een leuke avond van te maken.  Wij zouden het ontzettend leuk vinden als jullie met jullie hele team komen feesten, dansen en karaoken!”  De volledige info op de site, dat spreekt vanzelf.
 • Een knaller als afsluiter deze week. Bij Voorschoten’97 is de kogel door de kerk. Tijdens de Algemene Ledenvergadering stemde men massaal voor plan B. Wat dat inhoudt? ,, Dat betekent dat we kunstgras op veld 1 gaan aanleggen en tegelijk het hele veld 7 meter opschuiven ten gunste van een breder terras en een veel betere ruimte tussen de velden 1 en 2. De meerkosten bedragen ca € 120.000, maar die drukken niet op de begroting! Dit komt ondermeer door een GEWELDIG gebaar van de gemeente: zij draagt € 50.000 bij in de meerkosten en doet daar nog een schitterend cadeau bovenop.” Er staat natuurlijk veel meer op de site. Groot nieuws voor een grote vereniging!