woensdag, juni 12, 2024
Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten’97Voorbeschouwing FC Rijnvogels, Voorschoten'97 en FC Boshuizen

Voorbeschouwing FC Rijnvogels, Voorschoten’97 en FC Boshuizen

-

FC Rijnvogels gaat in de derde divsie al op voor de zesde speeldag. De Katwijkers hopen een tweede zege te mogen bijschrijven. In de eerste klasse gaat Voorschoten’97 pas de eerste uitwedstrijd spelen en een dag later staat er al een heuse topper op het menu aan de Leidse Boshuizerkade. Een rondje langs de velden in de voorbeschouwing op komend weekend.

Zaterdag

Derde divisie

FC RIJNVOGELS-SCHEVENINGEN

Aanstaande zaterdag de wedstrijd tussen twee teams uit de vissersdorpen. De Scheveningers hebben een eigen haven en Katwijk niet. Dat is een groot verschil. Een groot verschil tussen de beide ploegen is ook de stand op de ranglijst waarin het team van trainer John Blok aardig in de kopgroep meedraait en de Rijnvogels een wereldvreemde positie onderaan de ranglijst innemen na de vierde nederlaag van de voorbije speelronde. Tijd voor de mannen van trainer Hein van Heek dus om het tij te doen keren wil het vlaggenschip niet in zwaar weer blijven verkeren. In het verleden bleek Scheveningen al een lastige opponent voor de Kooltuinboys en het zal aanstaande zaterdag beslist niet anders zijn. Het heilige vuur om te winnen zal ontstoken moeten worden. Dat leek er afgelopen zaterdag tegen IJsselmeervogels aan te ontbreken. Goed, er is nog geen man overboord maar om enigszins aansluiting bij de middenmoot te vinden zijn de drie punten hard nodig. Hopelijk vissen de gastheren dit keer niet achter het net. De Katwijkers moeten het zeker stellen zonder Jaap van Duijn. De aanvaller raakte vorige week geblesseerd op de training en blijkt een scheurtje in de liesstreek te hebben opgelopen. Normaliter zal Van Duijn een week of zes zoet zijn en dat zou impliceren dat hij de dorpsderby tegen Quick Boys zal moeten gaan missen. Soms gebeuren er echter wondertjes.

Eerste klasse B

XERXES/DZB-VOORSCHOTEN ‘97

Voorschoten ’97 begon de eerste wedstrijd van het seizoen met het nogal vernieuwde en jonge team met een remise tegen Sportlust ’46. Een resultaat waar de nieuwe trainer André Lourens tevreden mee was omdat zijn pupillen twee keer vanuit een achterstand terugkwamen en zeker na rust ook behoorlijk de tanden lieten zien. Aanstaande zaterdag gaan de groengelen op bezoek bij Xerxes/DZB, het team dat na twee wedstrijden nog nul punten heeft. De Rotterdamse zebra’s degradeerden vorig seizoen uit de Hoofdklasse, waarin het zes jaar achtereen uitkwam, en schijnen de slechte lijn tot nu toe voort te zetten. Voorschoten ’97 wist zich na een aanvankelijk goede periode voor de winterstop uiteindelijk te handhaven. Handhaven is ook het motto dat de nieuwe Voorschotense oefenmeester hanteert. Hij zal met zijn team naar een formatie moeten groeien die de doelstelling waar moet zien te maken. Eerst maar zien of er in Rotterdam-Noord, op sportpark Faas Wilkes wat te behalen valt. De thuisclub zal ongetwijfeld van die hatelijke nul af willen dus valt er een stevige pot te verwachten. Het laatste treffen tussen deze ploegen vond plaats op 13 maart 2010 en eindigde doelpuntloos.

Zondag

Eerste klasse B

FC BOSHUIZEN-LEONIDAS

Al vroeg in het seizoen een topper aan de kade als medekoploper Leonidas op bezoek komt. De mannen van trainer Stefan Roodakkers kunnen hun borst nat maken want de ploeg uit de Maasstad heeft met negen treffers in twee wedstrijden al een visitekaartje afgegeven en lijkt ook een van de voornaamste titelkandidaten. Dus is de Leidse defensie gewaarschuwd. Onder meer Alphense Boys kreeg er vijf om de oren afgelopen weekend (5-2). Van de andere kant incasseerde de komende opponent vier tegentreffers dus dat biedt mogelijk perspectief voor de blauwgele frontlinie. Tegen het nog puntloze Laakkwartier won de thuisclub met een minimale marge, 2-1, dit na een niet geheel vriendelijk duel. De twee goals na rust van Jesper Neuteboom en Ronnie de Roode waren in elk geval voldoende voor de volle buit en voor een dergelijke uitslag zullen de gastheren komende zondag ook graag weer willen tekenen om aan de leiding te blijven. Leonidas kukelde in het voorbije seizoen uit de Hoofdklasse, terwijl het daarvoor ook nog twee seizoenen uitkwam in de Topklasse. In het seizoen 2009/2010 speelde de club uit de havenstad voor het laatst op het niveau van de eerste klasse.

 

 

 

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read