De euforie was groot op 14 mei. RCL klopte Westlandia en ontnam daarmee de titel voor de gasten. Belangrijker dan dat; RCL verzekerde zich van de nacompetitie. Een prestatie van formaat gezien het feit dat de Leiderdorpers voor de winterstop niet ver verwijderd stonden van de gevarenzone. Ondertussen maken de manschappen van Stefan Luykx zich op voor het eerste treffen in de nastoot. Dinsdagavond 24 mei wordt er in de Bloemerd om 20 uur afgetrapt tegen WV-HEDW, dat zich moet zien te handhaven in de eerste klasse. RCL zal gemankeerd aan de start verschijnen. Kay Vijlbrief en Nick Permanand zijn geschorst en Nick Scheurwater en Thom Wijnalda zijn geblesseerd. Er moet een wonder aan te pas komen wil de laatstgenoemde doelpuntenmaker nog uitkomen in de nacompetitie, hoe lang die ook mag gaan duren voor de roodwitten.

Eind vorige week werd bekend dat Wijnalda zich zwaar had geblesseerd op de training. De enkelbanden zouden zijn ingescheurd, afgescheurd of wellicht was de enkel gebroken. Dat alles staat na het weekend nog niet vast, maar dat het niet goed zit is wel duidelijk. De spits over de gebeurtenis op de training. ,,Ik probeerde een inzet te blokken, maar kwam niet goed uit en bij het neerkomen stond de enkel uit positie. Ik hoorde ook iets. Vervolgens ben ik meteen met ijs in de weer gegaan en gelukkig kon ik er wel op lopen. De volgende ochtend wist ik echter dat het mis was. Er zat een ‘ei’ op en dus heb ik me bij de huisarts gemeld. Hij maakte zich zorgen en ik kreeg een doorverwijzing voor het ziekenhuis. Er zijn foto’s gemaakt en daarvan krijg ik deze week de uitslag. Het kan misschien nog meevallen. Normaal gaat zo’n blessure ook kleuren, maar dat is nu niet het geval. Dat kan een goed teken zijn of het moet nog gaan komen. Ja, dit komt slecht uit. Maar ja, wanneer komt een blessure wel goed uit?”

Thom Wijnalda was er nog wel bij tegen Westlandia. In de nacompetitie lijkt zijn mee spelen kansloos
      Thom Wijnalda was er nog wel bij tegen Westlandia. In de nacompetitie lijkt zijn mee spelen kansloos.

De eerste ontmoeting zal Wijnalda dus missen en naar alle waarschijnlijkheid komt de 25-voudig doelpuntenmaker niet meer in actie voor het nieuwe seizoen. ,,Ik heb hoop dat het meevalt en wellicht dat de fysiotherapeut deze week iets kan doen. Normaal gesproken zit het seizoen er op voor mij, maar misschien rolt er een wondertje uit. Zo niet dan is het botte pech.”

Met Vijlbrief, Scheurwater, Permanand en Wijnalda mist RCL dus vier aanvallers. Wellicht teveel van het goede? ,,Het is veel ja, maar we hebben nog genoeg talent over. Heel veel jongens uit de selectie hebben hun wedstrijden gespeeld in 1 en het zat allemaal dicht tegen elkaar aan. Ik weet zeker dat anderen zullen opstaan. We hebben ook niets te verliezen. WV-HEDW kan degraderen en wij promoveren. Dat maakt nogal een verschil. Daarnaast hebben zij afgelopen zaterdag nog moeten spelen tegen CSW (3-1 winst, red.) om niet rechtstreeks te degraderen uit 1B. Dat kan ook een voordeel voor ons zijn.”

Wat weet de ex-speler van Noordwijk eigenlijk van de ploeg uit de hoofdstad. ,,Ik heb onze ex-trainer Frank Bloemheuvel gesproken. Hij heeft er met ARC tegen gespeeld. Aan het begin van het seizoen wonnen ze daar betrekkelijk eenvoudig, maar eind januari werd het gelijk in Alphen, waarbij ARC ook zomaar had kunnen verliezen. Volgens Bloemheuvel stond er een heel ander team in vergelijking met de eerste pot. Kennelijk zijn ze tussentijds gaan zoeken binnen de eigen gelederen en dat heeft gemaakt dat het een goed voetballende ploeg is. Technisch vaardig en met zeer gevaarlijke aanvallers. We kunnen aan de bak, zoveel is zeker. Maar vergeet niet dat wij met een positieve ‘vibe’ uit de competitie zijn gekomen. Daarna hebben we de pijntjes kunnen wegwerken, want we moesten wel diep gaan tegen Westlandia. De groep is fit en is er klaar voor. Behalve Scheurwater en ik dan helaas.”