Derde klasse A (zaterdag)-Op het Wim Mugge Sportpark ontving LSVV afgelopen zaterdag CVC Reeuwijk. De Reeuwijkers kenden met een tweede positie op de ranglijst een indrukwekkend seizoen 2015/2016. LSVV kon de borst dus nat maken tegen deze ware kampioenskandidaat.

LSVV sluitpost Dammes Waasdorp met zijn blik op de wedstrijd: ,,Op voorhand wisten we dat dit het moeilijke wedstrijd zou gaan worden. Zij hebben vorig jaar constant bovenin meegedraaid in de derde klasse. Wij zijn natuurlijk net gepromoveerd, dus was dit een goede graadmeter om te zien waar we staan. CVC begon sterk aan de wedstrijd. We werden ver terug gedrongen en eigenlijk domineerden zij het eerste deel van de wedstrijd. Ze kregen behoorlijk wat kansen in de zestien. Gelukkig wist ik mijn doel toen nog schoon te houden. Zij bleven daarna kansen creëren, maar desalniettemin hadden wij in de uitbraak een viertal goede kansen. Ook waren er discutabele momenten waar we wellicht een penalty hadden kunnen krijgen. Onfortuinlijk voor ons werden die niet toegekend. Op slag van rust kwamen we toch op achterstand. CVC kreeg een strafschop toegekend. In eerste en tweede instantie wist ik de inzetten te stoppen maar door een dwarrelbal moest ik toch capituleren. Dat was enorm balen, zeker omdat het vlak voor rust was en we beter in ons spel zaten.”

Waasdorp over de tweede helft: ,,We kwamen beter uit de theepauze. We gingen met meer pressie spelen en Reeuwijk had hier zichtbaar meer moeite mee. Het is niet zo dat we hierdoor grote kansen kregen, maar het had meer van een gelijkwaardig duel. Toch kwamen we op gelijke hoogte. Op aangeven uit een corner van Gerben Goenendijk kopte Sander Mulder de bal in de touwen. Een fraai doelpunt moet ik zeggen. Zij moesten toen de druk op ons zetten om een overwinning uit het vuur te slepen. Wij zakten in, maar probeerden hun op een meter of twintig van mijn goal te houden. Daardoor werd de thuisploeg gedwongen om met afstandsschoten op voorsprong te komen. Een aantal van die schoten wist ik lekker te pakken. Onze strategie bleek te werken, want uitgespeelde kansen kregen ze niet. Organisatorisch stonden we echt goed tegen deze voetballend betere ploeg. Sterker nog, na een diepe bal pikte Richard Guffens de bal op. De keeper van CVC schatte deze bal verkeerd in en Guffens scoorde met een fraaie lob. Zo kwamen we dus zelfs op voorsprong. Op karakter speelden we de wedstrijd uit en pakten de volle winst. Al met al een lekkere pot voetbal op een zonovergoten zaterdag. Toch denk ik wel dat CVC Reeuwijk mee gaat doen om de bovenste plaatsen.”

Waasdorp tot besluit: ,,Het is duidelijk dat we een bredere selectie hebben dan voorgaande seizoenen. Afgelopen zaterdag misten we acht man. Dat hebben we weten op te vangen en we komen dus zelfs tot wist tegen een ware kampioenskandidaat. Wie weet waar dit toe gaat leiden. Ik ben niet vies van een LSVV grachtentochtje aan het einde van het seizoen!”

Volgende week gaat de studentenploeg op bezoek bij BSC’68 uit Benthuizen. De Benthuizenaren kennen met twee verliespartijen dit seizoen een moeizame start. BSC zal dus getergd aan de wedstrijd beginnen. De roodwitten zijn gewaarschuwd , maar angst is er niet. Er staat al 1 winstpartij meer op de teller dan in het seizoen ’14-’15 in de derde klasse.

Basisopstelling LSVV’70: D.Waasdorp, Filippo, Huisman, Petersen, Mulder, Loos, Groenendijk, Leugering, Jansen, Guffens, De Groot.