HomeZaterdagDerde klasseDoCoS verslaat koploper HVC’10 en helpt RCL aan koppositie

DoCoS verslaat koploper HVC’10 en helpt RCL aan koppositie

-

Tweede klasse C (zaterdag)-Na het tikje van vorige week (3-5 verlies na 2-0 voorsprong) tegen streekgenoot RCL had DoCoS dit weekend wat recht te zetten. Dat moest dan gebeuren, in een uitwedstrijd tegen de op dat moment koploper HVC’10. Mede dankzij een fantastisch keepende Mitchel van Abswoude en een uiterst effectieve Chris van Empel gingen de Leidenaren met de winst aan de haal. Het werd 0-2 in Hoek van Holland.

1g9a2370-small

Tweevoudig doelpuntenmaker Van Empel over het verloop van de wedstrijd: ,,We begonnen de wedstrijd goed door compact te spelen. We stonden prima en hadden al vrij snel een paar gevaarlijke uitbraken. Vooral Nils Slingerland was aan de zijkant meerdere malen gevaarlijk met zijn snelheid. Na ruim vijf minuten kruisten Sven Ravensbergen en ik voor elkaar langs, waarmee we onrust creëerden in de Hoekse defensie. Op dat moment had Slingerland de bal en anticipeerde goed op deze actie tussen Sven en mij. Hij legde de bal panklaar op mijn hoofd en zo kon ik binnenkoppen.  HVC drong hierna aan en probeerde snel voor de gelijkmaker te tekenen. Ze kregen zeker drie honderd procent kansen, maar gelukkig voor ons stond Van Abswoude weergaloos te keepen. Met een beetje geluk gingen we de rust in met een voorsprong, maar we wisten dat we nog een moeilijke tweede helft zouden krijgen.”

De spits vervolgt: ,,Direct na de theepauze hadden zij een megakans om op gelijke hoogte te komen, maar weer was onze keeper alert en hield ons daarmee op de been. HVC bleef aanvallen maar ook onze defensie speelde een ontzettend goede pot, ondanks het feit dat er de nodige mutaties waren. Na meerdere aanvallen te hebben afgeslagen, sloegen wij na ruim tien minuten in het tweede bedrijf toe. Melvin van Gent kreeg een vrije trap toegewezen. Hij schoot hard op het doel en de keeper van HVC redde prima en via de paal kwam de bal aan de zijkant uit. Die bal kon ik oppikken en ik kapte mijn directe tegenstander uit. Ik stond toen ter hoogte van de achterlijn en zag dat de korte hoek open lag. Met een droog schot wist ik te scoren. Vervolgens was het devies dat we de boel op slot moesten gooien. Dat lukte heel goed. Zij werden gedwongen de lange bal te hanteren en hiermee ontregelden wij hun spel. De hoge ballen die in onze zestien kwamen, waren keer op keer een prooi voor Van Abswoude. Met recht kan ik zeggen dat hij de punten over de streep heeft getrokken.”

1g9a2360-small

De matchwinner besluit: ,,Heerlijk dat we de drie punten hebben binnengehaald. We blijven op de vierde plaats staan en lopen in op HVC. We blijven meedraaien om de bovenste plekken. Als promovendus is dat al een compliment op zich. Nu gaat de focus op volgende week, dan treden we aan tegen Heinenoord voor de beker.”

Door de winst van roodwitten neemt RCL het stokje over van HVC en leidt nu de ranglijst aan. De Leiderdorpers wonnen van UVS. Een verslag van dat treffen volgt later.

Opstelling DoCoS: Mitchel van Abswoude, Joshua Overvliet, Danny Maaskant, Tim Gonlag, Michael van Voorthuizen, Simon Jouby, Rico Bouwmans, Sven Ravensbergen (Roy Elkerbout), Melvin van Gent (Mitchel Klein), Chris van Empel, Nils Slingerland (Daan Hoogbruin).