Derde klasse A (zaterdag)- Uiteindelijk kreeg DoCoS het bezoekende BSC’68 eronder, maar wat kostte dat een moeite. De ploeg uit Benthuizen presteerde na de winterstop uiterst matig en moest tegen DoCoS ook nog eens een aantal basisspelers missen. Die voortekenen wezen op een makkelijk middagje voor de mannen van Nico van der Salm op weg naar het kampioenschap. De waarheid was geheel anders op deze (weer) zeer frisse voetbalmiddag.

Het eerste kwartier was het vooral BSC dat de kansen creëerde. Het centrum van de roodwitten oogde kwetsbaar en het was aan keeper Mitchel van Abswoude en de doelpalen te danken dat de Benthuizenaren niet scoorden. Merkwaardig was het puntertje van een der voorwaartsen van BSC. Waar iedereen dacht dat de bal naast zou gaan caramboleerde het leer van de ene binnenkant van de paal naar de andere. Uiteindelijk pakte Van Abswoude de bal nonchalant op, zo bleef DoCoS gevrijwaard van een vroege tegentreffer. Nadat Van Abswoude Falco Henzen nog eens van een treffer afhield was het gedaan met de dadendrang van de bezoekers. DoCoS scoorde via Danny  Maaskant, het was de zevende keer dit seizoen dat hij als verdediger doel trof voor de Leidenaren, en nam het heft stevig in handen. Het had zelfs een uitgelezen kans op 2-0 toen Christiaan van Empel een penalty mocht nemen. Hij schoot hard in, maar via de prima keepende Erik Meijer belandde de bal via de onderkant van de lat weer in het veld. In de laatste minuut had de club uit Benthuizen een uitgelezen kans op de gelijkmaker. Geklungel aan de kant van de Leidenaren leidde tot balverlies en tot een subliem dieptepassje dat Robin de Boer alleen voor Van Abswoude zette. Dat spits verprutste de kans door hopeloos naast te schieten.

Was het niveau van de roodwitten in de eerste helft al niet best geweest, in de tweede helft werd het zo mogelijk ng minder. De bezoekers roken hun kans en maakten het DoCoS uitermate lastig, sterker nog, nog amper drie minuten spelen scoorde Branko Sandifort. Weer was het onnodig balverlies aan de zijde van de gastheer wat eraan vooraf ging. ‘Dankjewel’ zei BSC en Sandifort liet Van Abswoude volkomen kansloos. Het had nog erger kunnen worden, maar weer stond de binnenkant van de paal een doelpunt van de bezoekers in de weg toen Sandifort opnieuw een grote kans kreeg. De opluchting en vreugde waren enorm bij de fans en spelers van DoCoS toen Sven Ravansbergen de 2-1 aan liet tekenen. Eerst controleerde hij een hoge bal heel knap om daarna het leer over de uitgekomen BSC goalie te wippen. De 2-1 was echter niet het sein voor beter voetbal van de ploeg van Nico van der Salm. Geen moment werd de vorm van eerder dit seizoen gehaald. Van opbouw van achteruit was nauwelijks sprake en een fatsoenlijke combinatie viel niet te ontdekken. Zwoegen en zweten deed de ploeg echter wel. Zweten in dubbel opzicht zelfs daar de bezoekers weigerden de handdoek te gooien en tot het einde toe op zoek gingen naar de (verdiende?) gelijkmaker. Op hun tandvlees haalden de spelers van DoCoS het einde. De ploeg had voetballend niet gebracht wat het kon; het leek wel kampioenstress die de ploeg verlamd had. Niet mooi, maar door heel hard werken wel drie punten in de knip was echter de algemene gedachte.

Volgende week komt WDS op bezoek, een heel stugge ploeg die nog in de race is voor de derde periode. Voor de roodwitte brigade lonkt er een nog mooiere prijs: bij winst kan men dan eindelijk de kampioenschaal omhoog houden. Een betere motivatie is niet denkbaar.

DoCoS-BSC’68 2-1 (1-1).

DoCoS: Van Abswoude, Van Voorthuizen, Maaskant, Peet, Zweistra (67. Overvliet), Van Empel, Van Gent, Slingerland (30. Klein), Bouwmans, Ravensbergen, Schiebroek (83.Van der Pot).

BSC 68: Meijer, Willemsen, Van den Heuvel, De Jong, Bouwmeester, Bor, Henzen (25. Goedraad), Sandifort (85. Ezzaki), Poort, Verhoeff, Den Boer.

Scheidsrechter: Hooijer. Toeschouwers: 200.

Tip: beluister ook de interviews op onze app!!!