Jurgen Bouwman startte afgelopen zaterdag voor het eerst in de basiself van vv Oegstgeest. De normaliter in het reserveteam acterende verdediger werd tegen Floreant door coach Laurens van der Voort aan het front geposteerd en had meteen een belangrijk aandeel in de 3-3 remise. Komend weekend ontvangt het voor lijfsbehoud strijdende Oegstgeest concurrent NSV’46.  ,,Die moeten we winnen en dat gaat gebeuren ook”, meent Bouwman.

 

Jurgen Bouwmans op selectiefoto van Oegstgeest 2, zittend uiterst rechts
                         Jurgen Bouwmans op selectiefoto van Oegstgeest 2, zittend uiterst rechts

Tegen Floreant scoorde de 27-jarige Oegstgeestenaar de eerste treffer voor zijn team terwijl hij in de overige goals eveneens een aandeel had. ,,Nadat Jerry Ubink was vertrokken heeft Laurens van der Voort me bij de selectie gehaald. In het tweede elftal was ik gewend om in de slotfase bij een achterstand mee naar voren te komen. Ik ben best groot,  2 meter 2, en kan dan voorin voor oorlog zorgen. De laatste tijd ben ik zo ook in het eerste elftal een aantal keren ingevallen. En dat ging best redelijk. Zo had ik bijvoorbeeld nog een assist tegen BSC’68. We wonnen die wedstrijd uiteindelijk met 3-1. Bij gebrek aan aanvallers werd ik tegen Floreant in de voorhoede  opgesteld. De bedoeling was om via de lange bal mij te zoeken en dan moest er aansluiting komen. En verder eens zien of we vanuit stilstaande situaties iets konden bereiken. Dat lukte bij het eerste doelpunt: ik scoorde uit een corner. We kwamen ook nog met 2-3 voor. Jammer dat we dat niet konden vasthouden”, vertelt Bouwman.

Met zeventien punten uit 24 duels staat Oegstgeest op dit moment dertiende in de derde klasse A. Die klassering leidt aan het einde van de rit tot rechtstreekse degradatie. NSV’46 heeft twee punten meer en bivakkeert op de twaalfde plaats, een p/d-plek. Als de formatie van Van der Voort aanstaande zaterdag op “De Voscuyl” verliest is degradatie een feit. Bij een overwinning kan de ploeg zich op de laatste speeldag – op bezoek bij Zwammerdam – voor de nacompetitie plaatsen. Vorig seizoen wisten de geelhemden zich op deze manier, na winst op het zaterdagteam van VVSB, te handhaven. ,,Dat moet ook nu weer gaan gebeuren. Eerst maar eens winnen van NSV. Ik kende die club helemaal niet. Uit ben ik gaan kijken. Toen was het van onze kant dramatisch en hadden we geen schijn van kans. Maar nu spelen we thuis, in een andere fase”, aldus Bouwman, in het dagelijks leven werkzaam als accountmanager/recruiter bij bemiddelingsbureau Switchjobs.

Jurgen Bouwman moet 'oorlog' maken voorin. Zaterdag de dood of the gladiolen..
           Jurgen Bouwman moet ‘oorlog’ maken voorin. Zaterdag de dood of the gladiolen..

Volgens de statistieken heeft Oegstgeest, dat in Noorden nog met 1-0 verloor, zeker kans van slagen. Het gezelschap van Van der Voort behaalde uit de laatste zeven duels zeven punten, terwijl promovendus NSV’46 in dezelfde periode slechts één punt vergaarde.

Bovendien presteren de Oegstgeestenaren thuis aanzienlijk beter dan op vreemde bodem. Veertien van de zeventien punten werden op de thuisbasis verzameld. ,,Ik heb goede hoop voor zaterdag. Door alle blessures zou het zo maar kunnen dat ik weer sta opgesteld. En dan maar stormen voorin. We moeten vol gas geven en dan moet het gewoon gaan gebeuren. We zijn het ook aan onze stand verplicht om deze wedstrijd te winnen. Oegstgeest moet sowieso in de derde klasse blijven. Het zou een ramp zijn als we degraderen. Maar dat gaat niet gebeuren. Ik heb begrepen dat er van Valken’68 en Rijnvogels voor komend seizoen flinke versterking aankomt: jongens die op een hoger niveau spelen. Je kunt het hen en de nieuwe trainer (Huig Jan Heeringa/red.) toch niet aandoen om in de vierde klasse te moeten spelen”, besluit Bouwman.