Derde klasse A (zaterdag)- Voor trainer Alex Redel heerst er een vloek op uitduels van Koudekerk bij Zwammerdam. ,,Het loopt daar altijd fout af. Dit keer totaal niet nodig en een uur lang was er niets aan de hand. Vervolgens vergooien we de wedstrijd binnen een poep en een scheet (om precies te zijn een kwartier, red.) en sta je hier weer met lege handen.”

20161029_10_vvz_vvk_3-1-kopie-small

Koudekerk verloor uiteindelijk met 3-1 en een van de ‘daders’ aan de kant van de ploeg van Rob de Lange was Kenny Blanken. De nummer tien scoorde tweemaal, nadat Toine Kremer Michael Kneulman eerder al in verlegenheid had gebracht met de gelijkmaker. Yvar de Groot opende voor rust de score voor de withemden.

Blanken werd dus een van de gevierde spelers aan de kant van de thuisploeg en hij genoot van de middag. ,,En van de avond, want het was beregezellig in de kantine en de bierpullen waren goed gevuld. We hebben de winst gevierd en dan ben je bij mij wel aan het juiste adres. Ik ben gek op feestjes. Ik ben van mening dat we ook terecht hebben gevonden. We hebben er keihard voor gewerkt en na de rust hebben we toegeslagen.”

20161029_11_vvz_vvk_3-1-kopie-small

Voor de pauze was Koudekerk de betere ploeg en veel in balbezit. Blanken vond evenwel niet dat de gasten daar veel kansen uit creëerden. ,,Wij speelden aanvankelijk meer behoudend. Gaandeweg zijn we anders gaan spelen en voerden we de druk op met onze snelle jongens voorop. In defensief opzicht heeft Koudekerk niet de rapste mannen staan. We hebben daar prima gebruik van gemaakt. Wel moet ik mijn neefje bedanken. Hij was mascotte en dat heeft vast geholpen, haha.”

Blanken speelde pas voor de eerste keer in de basis in competitieverband. ,,Dat is juist. Ik heb al die tijd last gehad van een bovenbeenblessure. Ik kon wel hard lopen, maar een bal raken was al die tijd pijnlijk. Eindelijk was ik nu weer fit en ik heb mijn kans gekregen. In de hiërarchie was ik wat plaatsen gezakt en dat is ook logisch. Nu misten we onder meer Kevin Bergshoeff en Lars Kremer en mocht ik laten zien of het me weer zou lukken. Dat pakte dus prima uit met twee goals. Natuurlijk voelt dat lekker, want hoewel ik voorheen makkelijk scoorde moet je het altijd toch weer opnieuw laten zien. Dat is zeker niet enkel mijn eigen verdienste, want als je geen ballen krijgt ben je kansloos. Ik moet zeggen dat Bryan van Delft mij een perfecte bal gaf in de loop, waardoor ik de 2-1 kon maken. De 3-1 was een frommelgoal, maar daar zit ik van geen kant mee. Dit zijn speciale potjes en Zwammerdam en Koudekerk zijn overeenkomstige clubs. Voorheen speelde ik ook voor ‘Damme’ en toen speelde ik ook vaak tegen ze. Altijd leuk als je wint, hoewel ik moet zeggen dat zij meestal wel hoger eindigden.”

20161029_26_vvz_vvk_3-1-kopie-small

Blanken was dus van waarde voor zijn team en was als een kind zo blij met de winst en zijn goals. ,,Bij Alphia was het boek met het eerste dicht en ben ik in het zesde gaan spelen. Vervolgens besloot ik me toe te gaan leggen op boksen. Dat betekende wel zes keer per week trainen. Uiteindelijk heb ik zelfs een officiële wedstrijd gebokst en gewonnen. Toen moest ik een HBO-studie op gaan pakken voor mijn werk en kon ik die trainingsarbeid niet meer verrichten. Recreatief boksen zag ik minder zitten, want ik ben nu eenmaal iemand die er een wedstrijdelement bij wil hebben. Het boksen wil ik graag nog wel oppikken, maar ondertussen had ik mijn oude club aangegeven dat ik zou terugkeren. Na mijn blessure moest ik achteraan aansluiten, maar nu sta ik er weer. In de beker vorige week tegen VCS scoorde ik al en nu twee keer in competitieverband. Heerlijk, man.”

20161029_16_vvz_vvk_3-1-kopie-small

De in Alphen veel scorende speler wil nu de goals gaan maken bij Zwammerdam. ,,We hebben een onwijs leuke groep en achttien spelers die zomaar in 1 kunnen ballen. Veel blessures waren er debet aan dat we punten hebben laten liggen, maar de weg omhoog lijkt gevonden te zijn. En waarom ook niet, want er is voldoende kwaliteit. We gaan elkaar ook steeds beter vinden. Neem die goal die ik mocht aantekenen op aangeven van Van Delft. Bij Alphia vormde ik een tandem met mijn maatje Michel Noten, maar nu zijn er ook spelers waar ik veel baat bij heb.”

Zwammerdam is nu zesde en heeft nog zeven punten achterstand op Lugdunum. ,,Dat is onze volgende tegenstander. Kan een mooi potje worden volgende week. Ja, zeker ook zwaar. Ze staan niet voor niets al op twintig punten, maar wij zijn echt wel in staat om goed tegenstand te kunnen bieden. Uiteindelijk moeten wij het aan kunnen om mee te gaan doen voor een periode. Waarom niet?”

Basisopstelling Zwammerdam: Samsom, Van Asselt, Van Dorp, Van den Berg, Jansze, Schmand, Blanken, T.Kremer, J.Bons, Van Delft, M.Bons.

Foto’s: met dank aan Jaap Peters