Bonekamp (Meerburg) rekent op zege tegen Teylingen

,,Thuis moeten we gewoon alles winnen”

Met twee treffers had Jorge Bonekamp afgelopen weekend een groot aandeel in de 2-2 remise van Meerburg bij RKDEO. De doelpuntenmaker dankte zijn basisplek aan de absentie van vaste spits Mats van der Poel. De 19-jarige Leidenaar hoopt ook komende zondag tegen Teylingen weer van de partij te zijn. ,,Als je tweemaal scoort kan de trainer toch eigenlijk niet om je heen”, lacht hij.

Door het gelijkspel belandde de formatie van trainer Ron de Roode op de zevende plek van de tweede klasse C. Het was niet de eerste keer dit seizoen dat de withemden baat hadden bij de inbreng van Bonekamp. Ook in het thuisduel tegen DOSR, begin oktober, was hij in blessuretijd met een assist op de doeltreffende Joeri van der Voort belangrijk (2-1).

Jorge Bonekamp Meerburg

,,Ik heb altijd in de selectieteams bij Meerburg gespeeld. Vorig seizoen zat ik in de A1. Toen heb ik al een paar keer meegedaan in het eerste elftal. Dit jaar ben ik in het tweede begonnen. Tegen DOSR viel Mats geblesseerd uit en later mocht ik invallen. Ik speelde wel goed en mocht zo afgelopen zondag in de basis starten. Het is in het seniorenvoetbal wel even anders dan bij de A-junioren. Je hebt minder tijd en ruimte, maar ik ben groot en altijd wel sterk aan de bal geweest en dat gaat me ook bij de senioren best goed af. Tegen RKDEO ging het eveneens wel lekker. De trainer was tot nu toe niet erg tevreden over hoe er gespeeld werd. Ik heb een aantal wedstrijden gezien en daarin werd vaak de lange bal gehanteerd. Afgelopen zondag probeerden we meer van achteruit over de grond op te bouwen en dat lukte vrij aardig. Ik heb zelf ook het liefst dat ik de bal in de voeten krijg aangespeeld, al moeten de voorzetten natuurlijk van de zijkanten komen. Dat was bij het tweede doelpunt het geval: Joeri zette scherp voor en ik kon ‘m binnenkoppen. De eerste goal was een schot van Joeri dat ik probeerde te ontwijken, maar ik schampte de bal toch. Zo ging-ie erin. Het gelijkspel was eigenlijk wel een redelijke uitslag. Het kon beide kanten op”, meent de twee meter lange Bonekamp.

In de ontmoeting met DOSR maakte de 35-jarige Joep van Vuren zijn rentree. Meerburgs topscorer aller tijden nam na het kampioenschap van de voorbije jaargang afscheid, maar draafde nu toch weer op. Hij tekende meteen met zijn 110e treffer voor de gelijkmaker.

,,Joep is pas vader geworden. Hij kan ook niet altijd trainen, maar hij maakt wel weer deel uit van de selectie. Hij heeft natuurlijk veel ervaring en zal af en toe wel weer meedoen. Tegen RKDEO was hij er niet bij. Of hij er komende zondag bij is weet ik niet. Datzelfde geldt voor Mats. Ook als hij weer present is hoop ik vanaf het begin te spelen. We hebben in het verleden wel vaker samengespeeld. Dan was Mats schaduwspits. Maar ik denk niet dat dat gaat gebeuren. Wij willen allebei graag de bal in de voeten en dan mis je toch wat diepgang. Maar goed, het is sowieso mijn  streven om elke wedstrijd in de basis te staan. Het is natuurlijk leuker dan in het tweede te spelen, alhoewel dat een mooi elftal is. Het eerste krijgt nu eenmaal meer aandacht en trekt meer publiek. En ik vind het geinig als je naam wordt omgeroepen als je een doelpunt hebt gemaakt”, vertelt Bonekamp.

Actie Jorge Bonekamp Meerburg

De tweedejaars student werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Delft hoopt dat ook komende zondag zijn naam weer uit de luidsprekers aan het Hans Eckplein zal klinken.

Opponent Teylingen kent hij in elk geval niet als tegenstander. De net als Meerburg gepromoveerde roodzwarten bezetten op dit moment de elfde plek. Afgelopen zondag boekten zij tegen het Delftse Concordia hun eerste overwinning (4-2), maar op bezoek verloren zij tot nu toe alle drie duels. Vooral in verdedigend opzicht heeft de door Laurens Mouter gecoachte equipe het lastig. In de drie wedstrijden op vreemde bodem kregen de Sassenheimers elf treffers om de oren. ,,Als je naar de cijfers kijkt zouden we moeten winnen. Ik ga er toch vanuit dat we met ons team bij de bovenste vijf moeten kunnen eindigen. Dan moet je uit niet verliezen en alle thuiswedstrijden gewoon winnen”, besluit Bonekamp.