Derde klasse A (zaterdag)-Op het Wim Mugge Sportpark ontving het LSVV van trainer/speler Freek Jansen afgelopen zaterdag Nieuwkoop. Voorafgaand aan de wedstrijd ontliepen beide ploegen elkaar nauwelijks qua het aantal veroverde punten. LSVV’70 wil zich dit seizoen nadrukkelijk laten gelden in de derde klasse en streeft ernaar zich minimaal te handhaven. Deze middag werd er verloren op eigen bodem. De Nieuwkopers wonnen het duel met 1-5, een uitslag die vooral in de tweede helft gestalte kreeg.

In de openingsminuut van de wedstrijd werd Nieuwkoop direct gevaarlijk. Tot tweemaal toe kreeg de bezoekende ploeg een kans op een doelpunt. Eerst door een kopbal van Roland Kooijman en daarna via Jeffrey van Lith. Beide pogingen werden gered door LSVV-doelman Tom Waasdorp. De studentenploeg was zichtbaar wakker geschud en legde hierna puik voetbal op de mat. Meerdere vlotte combinaties volgden elkaar op en de thuisploeg verdiende dan ook de voorsprong.

Nadat Jansen eerder al een inzet voorlangs zag gaan, was hij na een goed kwartier wel trefzeker. Na een prachtig opgezette aanval werd Jansen net buiten de zestien vrijgespeeld. Een droog schot volgde welke onhoudbaar was voor Nieuwkoop sluitpost Rodney van Beek. Hierna gingen de bezoekers driftig op zoek naar de gelijkmaker en werd het een aantrekkelijk schouwspel om naar te kijken. Zo moest Waasdorp handelend optreden op een van richting veranderd schot van Kooijman. Veelvuldig zocht Nieuwkoop spelmaker en uitblinker Van Lith op die deze middag strooide met goede passes. Diverse aanvallen van de Nieuwkopers werden afgeslagen door LSVV. Uiteindelijk moest de studentenploeg na een half uur capituleren. Van Lith werd weggestuurd en legde de bal keurig af op ploeggenoot Jeffrey Pieterse die meedogenloos doel trof.

Enkele minuten later konden de roodwitten weer op voorsprong komen. Jansen stuurde Guido Leugering weg die een honderd procent kans kreeg. Geschrokken van de geboden ruimte verzuimde Leugering de trekker over te halen. Nieuwkoop bleef aandringen en kreeg kort voor de theepauze de voorsprong in de schoot geworpen. De arbiter van dienst besloot de zes seconden regel toe te passen omdat naar zijn mening Waasdorp de bal te lang vasthield. Overigens was hier totaal geen sprake van. Pieterse wist dit cadeautje uit te pakken en schoot de toegekende vrije trap via de binnenkant van de paal binnen. Een domper voor Jansen en zijn pupillen. Zo werd de kleedkamer opgezocht met een achterstand.

Getergd kwamen de sleutelstedelingen uit de theepauze. Gerben Groenendijk kreeg een halve kans en Jansen zag zijn poging in de handen van de keeper verdwijnen. LSVV’70 ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker en verdiende die ook op dat moment. Kantelpunt van de wedstrijd was het wegsturen van LSVV’70 aanvaller Richard Guffens. Ook deze beslissing was uiterst dubieus. In een duel zou hij hebben nagetrapt en daarmee kreeg hij zijn tweede geel van de middag. Ook tegenstander Nieuwkoop was hier verbaasd over in deze uiterst sportieve ontmoeting.

LSVV’70 was zichtbaar aangeslagen en de bezoekers wisten hier wel raad mee. Pieterse werd op de rand van het strafschopgebied aangespeeld en zag zijn van richting veranderde schot in de touwen verdwijnen. Het verzet van de studenten was hierdoor definitief gebroken. De bezoekers liepen uiteindelijk gedecideerd uit naar 1-5. Eerst trof Thijs van der Zon doel met een onhoudbaar schot. Een minuut voor tijd bepaalde Kooijman de einduitslag met een bekeken kopbal. Uiteindelijk een toch wel geflatteerde uitslag. Er had meer ingezeten voor Jansen en de zijnen. Volgende week neemt LSVV het op tegen  Siveo’60 dat een positie onder de cultclub staat.

Sander Mulder na afloop van het teleurstellende verlies: ,,We begonnen goed en hadden ook een veldoverwicht. Dit resulteerde in de voorsprong. Daarna zakten we automatisch wat terug, dat hadden we niet moeten doen. Daardoor speelden we hen in de kaart en wisten zij langszij te komen. Kort voor rust kregen we een zeperd te verwerken door een onbegrijpelijke beslissing van de scheidsrechter. Toch hadden we in de rust het gevoel dat een overwinning er echt in zat. Na het wegsturen van Guffens ,wat totaal onterecht was, waren we de weg kwijt. Nieuwkoop speelde dat goed uit, dat moet gezegd worden. Uiteindelijk gaan we er hard vanaf. Het was niet nodig. In mijn ogen heeft de arbiter vandaag een duit in zakje gedaan bij Nieuwkoop met hele vreemde beslissingen. Daar moeten we mee dealen. Volgende week gaan we er weer keihard tegenaan om drie punten binnen te slepen.”

LSVV’70-Nieuwkoop 1-5 (1-2).15.Jansen 1-0, 29.Pieterse 1-1, 44.Pieterse 1-2, 70.Pieterse 1-3, 79. Van der Zon 1-4, 89. Kooijman 1-5. Scheidsrechter: Den Hartog

Opstelling LSVV: Tom Waasdorp, Miechiel Ebbing, Demian Flippo (Gerben Groenendijk), Neal Petersen, Sander Mulder, Rick Baarda, Jos van Beuningen, Guido Leugering, Richard Guffens, Freek Jansen (Jochem van der Graaf), Thomas Loos