Derde klasse A (zaterdag)- LSVV’70 had zich bij een overwinning in elk geval voor twee dagen koploper mogen noemen in de derde klasse en dat zou een historisch hoogtepunt zijn geweest. Nimmer was LSVV’70 lijstaanvoerder in de derde klasse. Het geschiedenisboek bleef dicht in Koudekerk. De vervroegd gespeelde ontmoeting leverde een 1-3 zege op voor de ploeg van Alex Redel en op basis van het laatste kwartier was die uitslag ook wel te billijken.

zz2193-small

Komende zaterdag trouwt verdediger Wouter Huisman in Zeeland en om die reden had LSVV’70 Koudekerk verzocht om het duel te verschuiven. Dit bleek geen probleem en dus startte speeldag vier al op donderdagavond. Enige verzoek van de withemden was om de wedstrijd om te draaien en daar had LSVV’70 dan weer geen moeite mee. En dus speelde het team van Freek Jansen de thuiswedstrijd uit aan de Gruttolaan.

Al in de derde minuut moest Dammes Waasdorp aan de bak om een inzet van Ricardo van Rijswijk onschadelijk te maken. LSVV’70 had al vroeg twee schoten in huis, waarbij de poging van Gerben Groenendijk niet ver naast ging. Waasdorp moest zich in de openingsfase nog eens onderscheiden door Daan van der Zwet van scoren af te houden. Na ruim een kwartier kreeg Koudekerk de grootste kans. Mike Slottje stak Yvar de Groot weg, die zijn tegenstander van zich af schudde om vervolgens de paal te raken.

zz2201-small

Daarna gebeurde er een tijd niet veel meer voor beide doelen en was er balans in de tweestrijd. In het laatste gedeelte van de eerste helft knalde Gryvo Biya op de vuisten van Waasdorp en zag Richard Guffens een doelpunt afgekeurd worden. Neal Petersen stuurde de spits weg en het had er alle schijn van dat er geen sprake was van buitenspel. Toch honoreerde de scheidsrechter het vlagsignaal. En zo bleef de brilstand op het scorebord staan, ook al omdat vlak voor rust Waasdorp een inzet van Van der Zwet en de rebound van Slottje kon keren.

Na de rust kreeg LSVV’70 de eerste kans, maar die was niet besteed aan Michiel Ebbing vanwege goed keeperswerk van Michael Kneulman. De treffer kwam er uiteindelijk wel van diezelfde Ebbing nadat Guffens de bal prima had terug gekopt voor zijn ploegmaat. Op dat moment was LSVV’70 dus virtueel leider en er moest op dat moment rekening worden gehouden met een bombardement aan twitterberichten vanuit Leidse zijde na afloop.

zz2189-small

Echter, Koudekerk wilde per se niet voor de tweede keer onderuit gaan dit seizoen en geleidelijk aan kregen de bezoekers het lastiger. Wel was er Leidse hulp nodig voor de 1-1. De ingevallen Stijn Kalsbeek leek een inzet nog voor de doellijn te kunnen wegwerken, maar de verdediger klungelde bij zijn poging om averij te voorkomen en hielp Koudekerk zo aan de gelijkmaker. Niet veel later was het meteen 1-2 na een prima voorzet van links die binnen kon worden gelopen door Slottje.

LSVV’70 kon het amper meer belopen en de bezoekers, die dus wel thuis speelden, controleerden de wedstrijd vervolgens tot in de extra tijd. Op dat moment was het al wel 1-3 geworden en dat wederom door de sterk spelende Slottje. Met een technisch hoogstandje in de balaanname en de afwerking zorgde de middenvelder voor het meest memorabele moment van de avond.

Zo bleef LSVV’70 op vijf punten staan en leed de brigade van Jansen de eerste nederlaag. Koudekerk is door de overwinning op zeven punten gekomen en mag spreken van een redelijke start van de competitie ondanks het feit dat de ploeg meer dan vijftig treffers inleverde met het wegvallen van de complete voorhoede.

zz2212-small

De tweede ontmoeting tussen beide ploegen zal straks ook weer plaatsvinden in Koudekerk, maar op dat moment heeft LSVV’70 ook al een thuiswedstrijd gespeeld tegen het team waarvan nu dus verloren werd. J.l. maandag werden beide teams namelijk aan elkaar gekoppeld in groep A van de Koetshuis Cup. LSVV’70 zal dan wel echt thuis spelen of er moet weer een regeling worden getroffen vanwege een huwelijk aan Leidse zijde.

Opstelling LSVV’70: D.Waasdorp, Meulman, Huisman, Petersen (83.Jelles), Mulder, Ebbing, Jansen (64.Casteel), Groenendijk, Leugering, Guffens, Bardaa.

Opstelling Koudekerk: Kneulman, Roosenbrand, Blijleven, Van den Berg (46. De Schepper), Van Rijswijk, Wildschut, De Groot, Slottje, Van der Zwet (78.Langejans), Biya, Vogels (65.Mansoor).

Foto’s: met dank aan J.P.Kranenburg