Tobias Schaafstra: ,,De zege was volkomen terecht”

Derde klasse A (zaterdag)- Lugdunum behield in de wedstrijd tegen subtopper WDS zonder enige moeite haar koppositie vast, maar voelt de hete adem van concurrent Koudekerk nog steeds in de nek omdat de Koudekerkers simpel met 0-5 bij Floreant wonnen. Vooralsnog gaat het tussen deze twee kemphanen. Lugdunum dat de week ervoor bij het matige Schoonhoven een slippertje maakte (2-2) kon zich nu geen puntverlies meer veroorloven om het leiderschap te verliezen. Dat deed het team dan ook niet en met duidelijke cijfers werd subtopper WDS in de Kikkerpolder weer terug verwezen naar de middenmoot.

Multi-tasker Tobias Schaafstra, die slechts een gedeelte van de met 5-2 gewonnen pot in actie kwam, leverde geen bijdrage aan de productie. Daar zorgden zijn teamgenoten wel voor in een wedstrijd die terecht door de thuisclub werd gewonnen. Jochie Sebrechts trok de stand gelijk nadat de gasten vrij onverwacht op voorsprong waren gekomen. Later in het duel zou hij nog een treffer voor zijn rekening nemen. Voor de andere treffers waren Bilan Karasahin, Ozan Isitir en Sandjai Gajadien verantwoordelijk. ,,Vooral de treffer van Sandjai was zeer mooi waarmee hij de 5-1 aantekende”, geniet Schaafstra nog na. Het was een prestatie van het collectief in de ogen van Schaafstra na het royaal gewonnen en sportief verlopen duel. ,,Na de gelijkmaker werd het eenrichtingsverkeer.” Lugdunum was in eigen huis dus duidelijk de baas en liet er na de vroege achterstand geen gras over groeien.

Goed, Schaafstra dus niet op het scorebord zaterdagmiddag. Toch hield hij een goed gevoel over aan de ontmoeting waar hij dus slechts gedeeltelijk zijn bijdrage aan leverde. ,,Door een foutje kwamen wij al snel met 0-1 achter maar we hoefden deze tegenstander niet te vrezen. Na de gelijkmaker van Jochie en de snelle 2-1 van Bilal ging het lopen. Uiteindelijk werd het dus een ruime overwinning. ,,Wij zijn voor elke tegenstander de te kloppen ploeg. WDS parkeerde de bus voor hun goal. Elke wedstrijd moeten wij er weer staan om te blijven winnen. We gaan voor de titel en niet voor minder want we willen doorstoten naar de tweede klasse”, klinkt het overtuigend. De wens is de vader van de gedachte.

Afrondend: ,,Met onze brede selectie worden wij er niet zwakker op als er wisselspelers worden ingebracht. Iedereen kan ingepast worden. Met een goed gevoel gaan wij de winterstop in en we hebben natuurlijk ook al de eerste periodetitel gewonnen.”  Maar benadrukt hij nogmaals ‘We gaan voor het kampioenschap’. De doelstelling is luid en duidelijk.

Henk de Cler, naast Jan Wansink op de bank bij de kikkers, was blij met de wederopstanding van zijn ploeg. ,,Vorige week hebben we het niet goed gedaan en daar is over gesproken. Er werd nu wel getraind door bijna iedereen en er was weer scherpte. Als we dat vasthouden, moet het goedkomen. Soms hebben we kennelijk een belletje nodig om weer wakker te worden gemaakt. Het is lekker dat we nog niet verslagen zijn en dat willen we graag zo houden. Vlak na de winterstop komt Koudekerk al op bezoek en die moeten we dan een tik uitdelen.”

Basisopstelling Lugdunum: Wassenaar, N.Atif, Brandt, Berdai, De Cler, Arnoldus, Bezzai, Sebrechts, O.Isitir, Karasahin, A.Atif.