84527b5fdc08e1f8d3f094875efe350f (Small)

Derde klasse A (zondag)- Het kan eenvoudig niet meer mislopen voor Meerburg: zondagmiddag houdt de selectie van trainer Ron de Roode de kampioensschaal omhoog, geen zinnig mens die daaraan twijfelt. ,,Ik acht de kans bijna honderd procent dat we de wedstrijd tegen Nicolaas Boys winnen. Vorig jaar hebben we ze twee keer verslagen en in de uitwedstrijd dit seizoen ook (1-3, redactie). Er is geen reden te verzinnen waarom we zondag niet zouden kunnen winnen. Thuis kampioen worden, mooier kun je het niet verzinnen.”

Liefst 67 keer kon er tot nu toe worden gefeliciteerd na alweer een Rijndijkse goal
Liefst 67 keer kon er tot nu toe worden gefeliciteerd na alweer een Rijndijkse goal

Met nog drie wedstrijden te gaan en zeven punten voorsprong is een zege wel noodzakelijk voor dat kampioenschap, dat overigens al veel langer in de lucht hing, Meerburg heeft immers bijna het hele seizoen bovenaan gestaan. ,,En toch was het na de zege uit, met 0-3, tegen Teylingen dat het pas in de groep ging leven. Daarvoor leefden we echt van wedstrijd naar wedstrijd. Zondag winnen en dan kijken naar de volgende week was het devies. De buitenwacht was er geloof ik meer mee bezig dan wij zelf.”

Van der Poel roemt het collectief dat Meerburg zo sterk maakt dit seizoen. ,,Het is een vriendenteam. Een aantal van ons komt uit dezelfde lichting, dus we spelen al heel lang samen en kennen elkaar van haver tot gort. Dan doe je ook dat stapje extra als de wedstrijd er om vraagt.”

De spits laat het scorend vermogen zelf bescheiden buiten beschouwing. Joeri van de Voort, Joep van Vuren en hijzelf zijn momenteel goed voor ruim veertig doelpunten, Van der Poel nam er zeventien voor zijn rekening. Desgevraagd:  ,,Ja, we weten dat we er altijd wel een inprikken. Doet de voorhoede dat niet, dan is het wel het middenveld dat scoort. Bovendien houden we de nul ook vaak vast.”

Mats van der Poel en Joep van Vuren zijn weer bezig aan een sterk seizoen en een plaag voor de tegenstanders..
Mats van der Poel en Jori van der Voort zijn weer bezig aan een sterk seizoen en een plaag voor de tegenstanders..

Om dit even met cijfers aan te geven: negen keer hield  Meerburg de tegenstander van scoren af en alleen GraafWillemII/VAC hield het doel schoon tegen de ploeg uit Zoeterwoude. Volgend jaar zal men tegenstanders van een heel ander kaliber treffen in de tweede klasse. Is de ploeg daar wel sterk genoeg voor?  ,,Ik denk het wel”, zo gaat Van der Poel verder. ,,Een aantal jongens heeft eerder op dat niveau gespeeld en als groep is er zeer zeker nog groei mogelijk. Ik denk dat we graag de uitdaging aangaan. Met alle respect voor een club als Altior waar we vorige week tegen speelden, maar we voetbalden zeer matig en toch wonnen we simpeltjes met 2-5. Dat gaan we volgend jaar zeker niet meemaken. Maar laten we er niet op vooruit lopen: eerst maar zondag winnen, 3-0 lijkt me wel wat, en een feestje bouwen. Wat er op het programma staat? Geen idee. Ik laat het lekker over me heen komen.”

Mats van der Poel scoort al jaren zijn doelpunten, her en der. Bij Meerburg is de spits wel het meest op zijn plaats.
Mats van der Poel scoort al jaren zijn doelpunten, her en der. Bij Meerburg is de spits wel het meest op zijn plaats.

Van der Poel scoorde tot dusverre in de volgende wedstrijden: UDO uit (2), Stompwijk thuis (2), Bernardus uit (2), Graaf Willem II Vac thuis (1), FC Rijnland uit (1), Van Nispen uit (1), Teylingen uit (1), MMO uit (1), Altior thuis (2), Teylingen thuis (2), WVC uit (1), Altior uit (1).

Meerburg speelde twee keer eerder in de tweede klasse. Dat was in het seizoen 2001/2002 en in het seizoen 2012/2013. De Zoeterwoudenaren eindigden toen respectievelijk als twaalfde en elfde. In beide gevallen degradeerden de withemden naar de derde klasse. Vanaf het seizoen 2000/2001 vierde Meerburg vier keer een promotie, daarbij zat eenmaal een titel. Dat was in het seizoen 2003/2004 toen de vierde klasse B werd verlaten. SJZ werd in dat jaar tweede. De titel nu zal vast als een groter succes worden gezien, daar Meerburg de tweede klasse aan moeten kunnen.