zondag, mei 26, 2024
HomeZaterdagDerde klasse'Taai' ASC doet Van den Wijngaard van SJZ zuurpruimen

‘Taai’ ASC doet Van den Wijngaard van SJZ zuurpruimen

-

Derde klasse A (zondag)- Het gezicht van SJZ-trainer Rob van den Wijngaard stond op onweer na de wedstrijd tegen ASC. ,,Hier hebben we twee punten verloren”, sprak hij venijnig. Hier had, vooral kijkend naar de eerste helft, hij zeker een punt. Zijn ploeg had van een aantal riante kansen er slechts twee benut. ASC bleek taaier dan gedacht en kwam terug tot 2-2.

De bezoekers bleken duidelijk de sterkste in de eerste drie kwartier. Kansen te over, zo ramde Frank Willemse de bal van dichtbij hoog over en schoot hij niet veel later tegen de lat. Hij was niet de enige bij de groenwitten die voor het doel de rust en de zuiverheid verloor. Toch kwam SJZ op voorsprong en wel door Hans Coret. Eerst liet hij een geplaatst afstandsschot los dat te machtig bleek voor keeper Ragnar Oosterhof. Later kopte hij vallend in op een voorzetje van Roy Versteegen. Het zaakje leek geklaard temeer daar ASC zich in de duels steeds de onderliggende partij toonde. SJZ verzuimde de derde, en daarmee vermoedelijk de beslissende, goal te scoren. De thuisploeg had niet eens een kans nodig om te doelpunten. Van twintig meter afstand krulde Ruben Dutrieux de bal in de kruising. De schutter hierover: ,,Ik voetbal nu al een jaartje of zeventien in het eerste, maar met links in de winkelhaak scoren en van die afstand kan ik me niet herinneren. Het was wel een belangrijk doelpunt zo vlak voor de rust.”

De tweede helft gaf een heel ander ASC te zien. Het voetbalde veel feller en vond de rappe voorwaartsen met diepe ballen. SJZ leek zich hier nauwelijks raad mee te weten. Middenvelder Stefan Sleijser: ,,De eerste helft voetbalden we meer, de tweede helft gingen we meedoen met het spel van ASC door de lange bal te gebruiken. Daar zijn zij echter beter in dan wij. We speelden ons eigen spelletje niet. De ruimtes werden ook veel te groot. Hier zouden we van moeten leren. Ik denk dat de trainer hier ook aandacht aan gaat besteden. Dit is gewoon zonde; we hadden het in de eerste helft moeten beslissen.”

Dutrieux ziet de ommekeer vooral komen door het verschil in beleving: ,,Dat pakte goed uit, mede door de twee wissels. Ik was trouwens een van die twee die om tactische reden werd gewisseld. We dekten wat korter en gingen dieper spelen. SJZ is een goede ploeg maar daar hadden ze niet helemaal het antwoord op.”

De nieuwe trainer van ASC, Kevin van der Geest, bleek inderdaad met de mutaties een gouden greep gedaan te hebben. Bij een diepe bal bleef SJZ staan in de volle overtuiging dat het buitenspel was. Omdat het fluitsignaal uitbleef ging invaller Ralph van Zandwijk op links door en bediende mede-invaller Koen Pronk die eenvoudig kon scoren. Nadien gebeurde er nog heel veel voor beide doelen. Jerome Rousseau liet fraaie mogelijkheden liggen en aan de andere kant kon een ASC verdediger op de lijn redding brengen toen de keeper al gepasseerd was . Aan de 2-2 veranderde echter niets.

Dutrieux was van mening dat ASC loon naar werken kreeg: ,,Zeker! Je merkte toch dat we er vandaag wat ervaring bij hadden. Van Zandwijk en Sean Goebel kennen het klappen van de zweep en kunnen wat rust en kwaliteit brengen in ons jonge team. Laten we hopen dat we hierop door kunnen gaan. Vorig jaar startten we zwak en moesten uiteindelijk alle zeilen bijzetten om het vege lijf te redden. Dat moesten we dit seizoen maar eens anders aanpakken. Ik geloof ook dat dit gebeurt.”

Opponent Sleijser, die vandaag zijn 201e wedstrijd speelde: ,,We moeten leren ons niet te laten meeslepen. Spelen we zoals we de eerste helft spelen dan eindigen we ergens in de subtop. Een vijfde plaats moet haalbaar zijn voor ons.”

ASC viert zijn eerste thuiswedstrijd altijd met de businessclub en oud-leden. Ze zullen een uitstekende comeback gezien hebben van hun favorieten. Supporters van SJZ die op de fiets vanuit Zoeterwoude gekomen waren, hebben vooral in de eerste helft kunnen zien dat de hoofdmacht potentie heeft.

ASC-SJZ 2-2 (1-2). Coret 0-1, Coret 0-2, Dutrieux 1-2, Pronk 2-2. Scheidsrechter: Kuijpers. Toeschouwers: 130.

ASC: Oosterhof, Van Bergen, Goebel, Kroft, Schouten, Kuipers, Rousseau, Rutten (46. Van Zandwijk), Klemann, Akerboom, Dutrieux (46. Pronk).

SJZ: Van Diemen, Van der Hoeven, De Goede, Bos, Van Rijt (65. Hulsbos), Versteegen, Hans Coret (85. Hoogervorst), Sleijser,  Daniel Coret, Griffioen (75. Griffioen), Willemse.

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read