Derde klasse A (zaterdag)- Kagia vertrok extra vroeg richting Noorden om daar uit te komen tegen NSV’46. Dit in verband met de drukte rondom het Bloemencorso. De dag werd uiteindelijk heel lang voor de Lisserbroekers, omdat er pas om 15.45 kon worden afgetrapt. De scheidsrechter was namelijk vast komen te zitten in het verkeer. ,,Die vertraging was al vervelend, maar hoe de man uiteindelijk de wedstrijd heeft geleid stemt mij nog minder positief. Wat een vervelende middag en dat lag niet aan de tegenstander of aan ons”, mopperde trainer Anton Wijsman. Ruim na half zes was het gedaan met de tweestrijd en was er niet gescoord.

Kagia leed dus andermaal puntverlies in de strijd om een plek in de nacompetitie, maar Wijsman had begrip voor het optreden van zijn ploeg. ,,We stonden al op het veld en dan krijg je zo’n boodschap dat het later wordt. Dat vreet natuurlijk aan je voorbereiding. De scheidrechter was er om 15. 15 en zowel NSV als wij wilden om 15.30 gaan ballen. De man besloot dat we langer moesten wachten en daar was niemand ‘amused’ mee. Vervolgens zijn er zeven kaarten getrokken. Dat alles voor praten. Nee, hier kan ik weinig waardering voor opbrengen. De leidsman gaf ook nog aan niets te willen horen over het feit dat hij te laat was en daarmee was de toon wel gezet. Al met al heeft de ploeg er alles aan gedaan en lagen er genoeg kansen om te winnen. Maar in alle eerlijkheid; de mannen zitten er zo ongeveer wel doorheen. We zitten met veel pijntjes, maar er zijn weinig rustmomenten. De sinaasappel is uitgeknepen.”

Toch was Kagia de betere ploeg en waren er genoeg mogelijkheden om niet tot een brilstand te komen. In het eerste kwartier kreeg Mark Zonneveld een grote kans, maar hij miste oog in oog met doelman Marc Plaisier. Dat herhaalde Dirk Jan Ligtenberg even later namens de bezoekers, waarna NSv’46 zich wat beter in de wedstrijd knokte. Op slag van rust kreeg Zonneveld het wederom niet voor elkaar om te scoren in uitstekende positie.

Niet ver na rust redde Sander Goudriaan zijn ploeg en dat deed zijn collega even later aan de overkant op een inzet van Rens Lamboo. Kagia bleef het proberen en voetbalde makkelijker, maar grote kansen bleven uit in de slotfase. Door dit resultaat groeide de achterstand naar vier punten op het winnnende Koudekerk (BSC’68 werd met 3-4 geklopt) en CVC, dat eveneens een zege kon bijschrijven (2-1 tegen DoCoS), heeft nu vijf punten meer op de teller staan.

Kagia haalde drie gele kaarten op en de thuisploeg zelfs vier, waarbij een speler zelfs twee prenten kreeg en mocht gaan douchen. Wijsman: ,,Deze middag is naar de knoppen geholpen en daar baalt iedereen van. Zonde van zo’n zaterdagmiddag. We gaan nu ons vizier richten op Lugdunum en zullen er alles aan doen om goed te eindigen. Maar ik besef me dat het pijpje aardig leeg is bij ons.”

Opstelling Kagia: Goudriaan, Timmermans, Driessen, Robelus, Hogewoning (Meulenbroek), Imanse, Zonneveld, Van der Schinkel, Van Kesteren (Pols), Lamboo, Ligtenberg (Kamp).