Voorbeschouwing derde klasse A

Zaterdag 3 december

LSVV’70-Floreant

,,Wij blijven een rare ploeg”, zo karakteriseerde Dammes Waasdorp zijn eigen ploeg na de wedstrijd tegen Zevenhoven. ,,Het was echt heel slecht.” Nog een quote die er niet om liegt. Het draagt natuurlijk wel bij aan de status van cultclub die zorgvuldig in stand wordt gehouden. Het is echter wel eens tijd dat die cultclub wat meer resultaten neerzet die klinken als een klok, want anders blijft het teveel gerommel in de marge. Met ronkende teksten werden de versterkingen aangekondigd. Het is nu tijd dat de mannen opstaan. Met een benauwde zege op het verpieterde Zevenhoven ben je er niet. Zet Floreant aan de kant en de studenten kunnen weer met de borst vooruit lopen. Aan spits Richard Guffens zal het niet liggen. Hij scoort op regelmatige basis en neemt zijn ploeg vaak aan de hand.

Nieuwkoop-Zwammerdam

‘Damme’ doet goede zaken de laatste tijd. Nu werd Linschoten weer met 5-1 aan de kant gezet na een wervelende tweede helft. Inmiddels neemt de ploeg de vijfde plaats in met uitzicht op meer. Nieuwkoop zou de volgende prooi van de brigade van Rob de Lange moeten worden. Geen gemakkelijke klus: kampioenskandidaat nummer een Lugdunum had de grootste moeite met de ploeg en won ternauwernood met 1-0. Zwammerdam is gewaarschuwd en moet misschien tevreden zijn met een punt. Op die manier wordt de driepunts voorsprong op de belager in ieder geval gehandhaafd.

Schoonhoven-Lugdunum

De kikkers lijken door niets en niemand te stoppen. De winst komt soms moeizaam tot stand zoals in de recente wedstrijden tegen Nieuwkoop en LSVV’70, maar gewonnen wordt er wél. Sprankelend als het kan, buffelen en vechtvoetbal als het moet, zo word je kampioen. Trainers Henk de Cler en Jan Wansink willen het woord kampioen absoluut nog niet uitspreken, maar dat doet de buitenwacht wel voor hen. Schoonhoven verloor vier van de vijf thuiswedstrijden en het zou niemand verbazen als dat aantal op vijf komt zaterdag. De leidse ploeg zal het wel moeten doen zonder geschorste spelers als Henk Brandt en Tim de Cler (volgens de laatste informatie, red.)

Voorbeschouwing derde klasse A

Zondag 4 december

ASC-Voorschoten’97

Twee ploegen die zondag jongstleden in mineur van het veld stapten treffen elkaar nu op het sportpark aan de Duivenvoordestraat. ASC ging maar liefst met 6-1 ten onder bij vv Alphen, Voorschoten’97 verloor met 0-2 van Aalsmeer en beëindigde de wedstrijd ook nog eens met acht man. Het wordt dus een treffen waarbij het begrip revanche centraal staat. ASC moet winnen om te vermijden dat de onderste regionen in zicht komen. De ploeg heeft nog wel een inhaalwedstrijd te goed, maar dat is tegen het niet kinderachtige Aalsmeer. Kevin van der Gest heeft van de Oegstgeestenaren nog geen stabiele ploeg kunnen maken. De mix van jeugdig talent en ervaring is nog te vaak zoekende. Datzelfde geldt nog in meerder mate voor de bezoekers. Uitstekende resultaten tegen SJZ en Nicolaas Boys worden afgewisseld met zeer zwakke wedstrijden zoals tegen MMO of afgelopen zondag tegen Aalsmeer. Het is ook nog eens onzeker in hoeverre de schorsingen vanwege de rode kaarten de ploeg parten gaan spelen. Het lijkt een onvoorspelbare wedstrijd te worden.

Over deze wedstijd zal spoedig separaat worden gemeld!!!

Aalsmeer-FC Rijnland

Veel beter zijn, legio kansen missen en doelpunten te gemakkelijk weggeven. Dat is zo’n beetje het verhaal van FC Rijnland dit seizoen. De 2-2 uit bij Stompwijk was een fikse domper voor de mannen van interim-trainer Ronald Mink. De thuisploeg is een kandidaat voor de bovenste plaatsen, ondanks de zwakke start, én een directe concurrent van de Leidenaren. Als FC Rijnland erin slaagt Aalsmeer pootje te lichten brengt dat de ploegen op gelijke hoogte. De eerder genoemde tekortkomingen uit het spel halen zal echter geen eenvoudige klus zijn. Het lijkt een beetje ingebakken te zijn dit seizoen. Wil FC Rijnland zijn ambities waarmaken dan zal er een omslag moeten komen, te beginnen aanstaande zondag.

KDO-SJZ

En toen was SJZ weer koploper door het verlies van KDO. De club uit De Kwakel staat virtueel nog gelijk omdat men een wedstrijd tegoed heeft. SJZ kan een fraaie slag slaan door de gastheer te verslaan. Dat wordt echter een wel heel zware opgave voor de selectie van de afscheid nemende Rob van den Wijngaard. KDO won maar liefst zes keer op rij tot afgelopen weekend Nicolaas Boys een einde maakte aan de serie. De ploeg zal tot op het bot gemotiveerd zijn om niet alleen revanche te nemen voor de nederlaag, maar ook om zo de eerste plaats in ieder geval virtueel over te nemen. SJZ staat dit seizoen echter bekend als een moeilijk te peilen ploeg. De ene keer wordt het sterke Van Nispen verslagen en de andere keer wordt thuis met 0-5 verloren van Kickers’69. SJZ zal zondag het beste uit zichzelf boven moeten halen.

Warmunda-Van Nispen

Weer liep Warmunda tegen een teleurstelling aan; twee keer een voorsprong bleek niet genoeg voor de uiteindelijke zege. Het gelijke spel tegen WVC voelde als een verliespartij. Als excuus kan aangevoerd worden dat de lijst met afwezigen zorgwekkende vormen begint aan te nemen. Uitgerekend op het moment dat het niet lekker loopt en een aantal sterkhouders ontbreken komt het op de tweede plaats staande Van Nispen op bezoek. Meer dan een gelijkspel lijkt er niet in te zitten. Zo kan de ene week een punt als een teleurstelling ervaren worden en de week erop als een winstpunt. Maar dat de ploeg van Alan Campfens mee moeten kunnen in de derde klasse lijkt toch wel een zekerheid. Van afgedroogd worden is pas eenmaal sprake geweest, maar in Leimuiden leek de ploeg dan ook vla in de benen te hebben.