Komend weekend weer een compleet programma, die ongetwijfeld weer meer duidelijk maken over de onderlinge krachtsverhoudingen. Misschien kan er al gerekend worden na de komende speelronde. Wanneer kunnen clubs kampioen worden of wanneer valt het doek. De spanning neemt verder toe. Een rondje langs de regionale voetbalvelden.

Zaterdag

2C

RCL hoefde tijdens het inhaalweekend niet in competitieverband uit te komen, maar kijkt desalniettemin met genoegen terug op afgelopen weekend. Koploper SVC ’08 kreeg namelijk verrassend klop bij laagvlieger Be Fair en dus mogen de Leiderdorpers weer een klein beetje meer dromen van een rondrit op de platte kar. Het gat met de Scheveningers bedraagt zeven punten, terwijl Westlandia nog vijf punten voorsprong op RCL heeft. Terwijl minimaal een van beide ploegen averij op gaat lopen gezien de aanstaande onderlinge confrontatie, moet RCL het weer waarmaken voor eigen publiek tegen HVC ’10. Het kan kortom weer een mooi weekend worden voor roodwit, zeker met de thuiswedstrijden tegen SVC en Westlandia nog in het verschiet.

RCL-DSO_428_130316

RCL’s komende tegenstander HVC dacht vorige week zaterdag een zege te boeken op UVS, maar de Leidenaren knokten zich na rust knap terug van een 2-0 achterstand resulterend in een gelijkspel. De blauwwitte brigade was zelfs nog dicht bij een driepunter op vreemde bodem maar een inzet van Bart van der Weijden trof de lat. Om weg te blijven van de gevarenzone zou de ploeg van Arnold Overdijk en Hans van Leeuwen er goed aan doen het laag geklasseerde Be Fair van zich af te schudden komende zaterdag. Eerder in Waddinxveen gold Ferry Kort als matchwinner door in een povere partij de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening te nemen.

Het duel GHC-Lyra werd al belicht bij het interview met voorzitter Patrick van de Graaf.

3A

,,Straks spelen we eerst tegen Zwammerdam en dan treffen we NSV’46. Wanneer we geen gekke dingen gaan doen, bestaat de kans dat we verder weglopen. Kagia speelt na een weekend rust tegen DWO en daar kunnen ze maar zo punten van verliezen. De week erop moet Koudekerk tegen DWO en heeft Kagia CVC op het programma staan”, blikte Michael van Voorthuijzen namens DoCoS na afloop van de 5-0 zege op Rohda ’76 al vol goede moed vooruit. De Leidenaren liggen op titelkoers en willen van geen wijken meer weten. Komende zaterdag moet Zwammerdam andermaal het slachtoffer worden van de Leidse dadendrang. Eerder had DoCoS al geen kind aan de wisselvallig presterende ploeg van Rob de Lange. Op Sportpark Morskwartier freewheelde de gretige groep van Nico van der Salm destijds naar de op één na grootste zege van het seizoen (4-0).

Kagia zal desondanks hopen op een uitglijder van de Leidse concurrent en moet ondertussen zelf alle zeilen bijzetten om zaterdag niet opnieuw averij op te lopen. Gastheer DWO vormt dan de te nemen horde. De Zoetermeerders kunnen voor eigen aanhang uitstekende cijfers overleggen, terwijl Kagia het buitenshuis traditioneel lastiger heeft dan op het eigen complex aan de Kikkerbeetstraat. Bovendien kwam de ploeg van Anton Wijsman in de heenwedstrijd niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen DWO, dat vorige week net als in eigen huis eerder dit seizoen geklopt werd door Lugdunum. Kagia zelf hoopt voort te borduren op de recente 4-1 zege die het behaalde op Hazerswoudse Boys en dan met name op de eerste helft van die partij volgens Wijsman: ,,Na de rust leek het nergens op. We hadden hier een grote uitslag moeten neerzetten en dat hebben we nagelaten. Daar baal ik van en dat heb ik ze ook verteld.”

Ondertussen hoopt Lugdunum nog vurig op de nacompetitie en dat moet dan gebeuren via de derde periode. De Kikkers hebben al een achterstand in te halen van drie punten en weten dus wat hen te doen staat als het zaterdag afreist naar Hazerswoude. Daar wacht voor voormalig nummer twee Lugdunum de confrontatie met Hazerswoudse Boys, de kampioen in de vierde klasse van vorig jaar. Ondanks dat gegeven presteren de gastheren van zaterdag een stuk minder dan Lugdunum op een trede hoger. De ploeg van Manfred van den Bosch vecht tegen degradatie maar weet voorlopig in ieder geval nog Oegstgeest en Rohda ’76 onder zich. Vorig seizoen waren de opponenten van komende zaterdag het gehele jaar met elkaar in gevecht om de bovenste plaatsen.

vvO-DSO 059 (Small)

Terwijl Oegstgeest al druk doende is de selectie voor volgend seizoen onder de nieuwe trainer Huig-Jan Heeringa te formeren, moet het waken dat het niet rechtstreeks afdaalt naar de kelderklasse onder zich. De 2-3 nederlaag tegen WDS van de vorige speelronde was in dat opzicht pijnlijk en confronterend voor het team van interim-trainer Laurens van der Voort. De frustraties liepen hoog op aan Oegstgeester zijde wat in de slotfase resulteerde in een tweede gele kaart voor Roy Elkerbout die daardoor de uitwedstrijd met CVC Reeuwijk moet missen. Op zichzelf al moeilijk genoeg, want de Reeuwijkers presteren dit seizoen boven verwachting goed en schurken zelfs tegen de top drie aan. Hoop doet echter leven en wellicht kan Oegstgeest dat putten uit het gegeven dat CVC dit seizoen vaak tegen de mindere goden in 3A punten laat liggen. Zo ook eerder op de Voscuyl dit seizoen, toen waren de twee ploegen nog in evenwicht; 1-1.

Zondag

2C

De zondagtak van Voorschoten ’97 blijft moeite houden wedstrijden naar een goed einde te brengen. De ploeg van Huib van Oostrom Soede speelt vaak helemaal niet slecht maar om negentig minuten voetbal in zeges om te zetten blijkt een ander verhaal. Komende zondag lijkt dat ook weer een haast irreële taak te zijn voor de huidige nummer twaalf in de competitie. Dan wacht namelijk de aartsmoeilijke opdracht titelkandidaat Hillegom te verslaan, ook nog wel in een uitwedstrijd. De ploeg van scheidend trainer Bas Naber is op het eigen fraaie complex dit seizoen, net als het voorgaande, niet te kloppen. Enkel de Haagse ploegen HVV, VUC en Laakkwartier mochten zich gelukkig prijzen met een puntje aan de Zanderij. Bovendien had Voorschoten in de ontmoeting op Adegeest ook al weinig in te brengen; 0-3.

3A

Net als DoCoS in de zaterdag 3e klasse A koestert ook Meerburg als koploper in de zondagafdeling een voorsprong van zes punten op de directe achtervolging, die in dit geval van Avv Alphen af moet komen. De formatie van Ron de Roode verloor slechts eenmaal dit seizoen, thuis tegen datzelfde Alphen, en is derhalve op vreemde bodem nog ongeslagen. Die status wil Meerburg zondag continueren als het op bezoek gaat bij middenmoter WVC. Voor de Veenders die worden geleid door Mo Bougrine lijkt er weinig eer meer te behalen. Al is het natuurlijk altijd een uitdaging de koploper te verslaan. De voorgaande –uiterst winderige- ontmoeting in Zoeterwoude-Rijndijk draaide uit op een 2-2 gelijkspel.

SJZ heeft komende zondag wat goed te maken. De Zoeterwoudenaren worden niet graag herinnerd aan de uitwedstrijd bij FC Rijnland dit seizoen. De Leidenaren, die komende zondag afreizen naar Z’woude-dorp, raasden toen als een tornado over de groenwitten heen; 5-1. SJZ bevindt zich desalniettemin op een fraaie vierde plek die het hoopt te behouden in de stille hoop nacompetitie uit het vuur te slepen. Dat terwijl Rijnland zich als promovendus fraai staande houdt in de middenmoot en voor niets of niemand bang is. Een interessante pot voetbal wordt dan ook verwacht, zondagmiddag om twee uur op Sportpark Haasbroek.

UDO-SJZ 15-11-2015 (Small)

Voor hekkensluiter UDO tenslotte lijkt er steeds minder eer te behalen. Het gat met de veilige haven bedraagt dertien punten terwijl de afstand met de p/d-plekken vijf punten vormt. Ook de voornaamste andere degradatiekandidaat, Bernardus, zal zondag niet hoeven te vrezen voor de rode lantaarn. De bezoekende ploeg van Ronald Rosdorff op de Voscuyl heeft namelijk nog altijd vier punten meer dan de Oegstgeester ploeg. Desondanks kan UDO wel terugkijken op een succesvolle eerdere confrontatie met Bernardus. Daar, in Hazerswoude-Rijndijk, behaalde UDO namelijk een van haar twee zeges dit seizoen; 2-3.