Verbale schermutselingen via een site ,LSVV, en Twitter, LVV Football Factory, gingen aan de studentenclash vooraf. ,,Van uitstel komt afstel”, meldde de Factory opbeurend, refererend aan de nederlaag van LSVV tegen VVSB van vorige week. De site van LSVV stond bol van de merkwaardige nieuwsfeitjes.  Zo zou Nino Poulina  in zijn hart een LSVV-er zijn en zijn kinderen zouden in een rood-witte pyjama slapen. Studentenhumor voor de ware liefhebber. Alle scherts kon niet verhullen dat er wel degelijk wat op het spel stond: de eer van Football Factory en LSVV kon kampioen worden. De middag ging dan ook niet ongemerkt voorbij daar aan de Einsteinweg.

IMG_20160507_141010 (3) (Small)

Uren van tevoren hadden de eerst supporters zich al genesteld op de beste plekjes ven het terrein. Allengs werden de drommen dikker die zich naar het complex van Football Factory spoedden, rood-zwart en rood-wit schouder aan schouder zoals het goede supporters betaamt.  Ook de schaars geklede studentes die volgens de LSVV site gratis toegang hadden, lieten  zich de kans niet ontnemen om 22 gespierde en gebronsde atleten van dichtbij te aanschouwen; zij waren in grote getale aanwezig. Allen konden de zeer verschillende insteek aanschouwen wat betreft de warming-up. De thuisclub werkte zeer gedisciplineerd en groepsgewijs een doordachte en zorgvuldig opgebouwde reeks oefeningen af. De hand van Nino Poulina in dezen was duidelijk zichtbaar. Bij opponent LSVV regeerde zo op het oog de chaos; iedereen leek maar wat voor zichzelf aan te rotzooien, maar het gebrek aan voetbaltechnisch inzicht van uw verslaggever is hier ongetwijfeld debet aan. Er zat zonder twijfel een doorwrocht Meesterplan achter van trainer/speler Freek Jansen.

B1577

De Ultra’s van LSVV hadden van de thuisclub permissie gekregen om de intocht der gladiatoren te begeleiden met spectaculair vuurwerk dat het terrein in  een rode gloed zette en in rook hulde. Alle voortekenen wezen op een zinderende wedstrijd die alles zou vergen van speler en toeschouwer. Helaas bleken die op drijfzand gebouwd. Er ontspon zich een vrij matte vertoning met drie doelpunten van LSVV zijde als hoogtepunten; 22 man renden achter een bal aan en aan het eind won LSVV. Het was kampioen en de beker en de medailles konden uitgereikt worden. ,,We gaan Europa in”, zong de uitzinnige aanhang. Dat was van later zorg, eerst ging men de grachten op en daarna Bad Habits in. Niet uitgesloten mag worden dat er onderweg iemand te water is geraakt getuige de dreigende liederen van de aanhang. Het zal een latertje geworden zijn deze zaterdag de zevende mei 2016.

Later meer over deze wedstrijd!

B1666 (Small)