Vierde klasse A (zaterdag) – ,,Met 4-0 vet achter de rust ingaan na een eerste helft waarin Van Nispen in alles de betere was, ongelofelijk. We werden echt totaal overlopen. Zo zetten ze stevig druk op ons, waar we niet onderuit kwamen. Alle gemaakte afspraken van de trainingen afgelopen week waren als sneeuw voor de zon verdwenen na het eerste fluitsignaal. Ik begrijp nog steeds niet hoe het heeft kunnen gebeuren, want na hun overwinning op Oegstgeest vorige week waren we toch duidelijk gewaarschuwd. We waren zelfs nog ongeslagen en hadden tot op heden maar vier tegendoelpunten in zes wedstrijden. De tweede helft ging wel gelijk op en zo kwam het toch tot een kansloze 4-1 nederlaag uit bij Van Nispen”, sprak v.v. Leiden-verdediger Jeroen van Egmond met nog veel ongeloof in zijn stem.

Alles wees op een leuke pot voetbal deze zaterdagmiddag op het Zilkse sportpark. De uitploeg wilde de remise thuis tegen VVSB van vorige week (1-1) laten volgen door een knappe uitzege nu. Een huidige derde plek met veertien uit zes (25-4) was het voorlopige resultaat waar trainer Cees van Tongeren met zijn spelers in deze vierde klasse best trots op was. Tegenstander Van Nispen stond nu voorlopig vierde met twaalf uit vijf (20-8) na de thuiszege vorige week op Oegstgeest (5-3 na een 0-3 ruststand). Van Tongeren had dan ook in alles zijn team voorbereid op de speelwijze van Van Nispen.

Van Egmond: ,,Het is een goed team wat redelijk technisch voetbal op de mat legt. En ze wisten precies hoe ze ons moesten aanpakken, want wij hebben in 45 minuten geen enkele uitgespeelde kans gekregen. En bij ons doel konden we vier keer de bal uit het net halen, waarbij de 3-0 voortkwam uit een strafschop. Ik vond dat een te zware beslissing, maar de scheids beslist uiteindelijk. Onze doelman Raymond Meijers kreeg er zelfs nog een gele prent voor.”

Maar hoe ging het er in de Leidse kleedkamer aan toe na het rustsignaal? ,,Natuurlijk was er een donderspeech van onze trainer. Alles wat hij zei klopte en met twee tactische wissels, Brahim Lakhal voor topscorer Roland Middelkoop en Marco van Schie voor Wesley Schreuder, probeerden we in die tweede helft aanmerkelijk beter uit de kleedkamer te komen. Het ging zeker iets beter met ons, maar Van Nispen hoefde met een 4-0 voorsprong natuurlijk niet meer zo nodig”, sprak de verdediger met nog steeds het ongeloof over hoe het allemaal heeft kunnen gebeuren.

Sietse Fokkema viel in de 55e minuut ook nog uit met een hamstringblessure en hij werd vervangen door Stanley Janssen. Van Egmond: ,,De 4-1, noem het maar een eretreffer, werd na een mooie pass van Rick Boot mooi ingetikt door Ivo Nolet. Maar verder kregen we in de tweede helft geen grote kansen meer en konden we met een 4-1 nederlaag afreizen naar sportpark De Mors.”

Veel tijd om over deze matpartij na te denken krijgt de selectie van v.v. Leiden niet. ,,Komende maandag op de training worden we allemaal door de trainer verwacht. Daar zal er nog wel een stevig woordje worden gesproken, maar is het ook de mouwen opstropen voor de komende bekerwedstrijd.”

De Leidse ploeg, vol ambities dit seizoen in de vierde klasse gestart, staat nu vierde met veertien uit zeven. Zaterdag 29 oktober is KSD-Marine de volgende tegenstander in deze competitie. Zij staan nu zesde met elf uit zeven na het 2-2 gelijke spel thuis tegen UDO. Zou v.v. Leiden de achtklapper van Roodenburg tegen deze jonge Haagse fusieclub kunnen herhalen?

Natuurlijk hoopt Van Egmond het, maar de blik is allereerst gericht op de bekerwedstrijd zaterdag 22 oktober in Rotterdam-Zuid op sportcomplex De Leeuwenkuil tegen DRL (De Rotterdamse Leeuw). Deze tegenstander staat nu vijfde in de zaterdag vierde klasse E. Met de 0-5 uitzege vandaag op Hermandad gaan zij met een geruster gevoel volgende week het veld op dan de Leidenaren. We zullen de roodwitten zeker volgen! Van Egmond: ,,We hebben zeker wat goed te maken na vanmiddag en dat is dan nog maar lichtjes uitgedrukt!”

Van Nispen – v.v. Leiden 4-1 (4-0).

Opstelling v.v. Leiden: Meijers, Van Egmond, Fokkema (55. Janssen), Van Heusden, Schreuder (46. Van Schie), Sjaardema, Devilee, Hamelink, Boot, Middelkoop (46. Lakhal) en Nolet.