Vierde klasse A (zondag)- Zowel Leidsche Boys als herintreder GOL Sport kenden een moeizame start van de competitie. Twee nederlagen maakten dat beide ploegen onderaan bungelden, tezamen met stadsgenoot Roodenburg. Die laatst genoemde ploeg verloor andermaal en de strijd aan de Vliet eindigde met 1-1 onbeslist waardoor het eerste punt binnen is voor zowel Leidsche Boys als GOL Sport. ,,Maar het hadden er drie moeten zijn dus ik kan niet tevreden zijn”, mokte Kevin Groenendijk.

Leidsche Boys startte nog wel voortvarend maar viel ver terug volgens de spits. ,,We speelden best goed in het eerste deel van de wedstrijd en eigenlijk liep de tegenstander van het kastje naar de muur. In die fase kregen we ook kansen en was het niet gek dat de 1-0 er ook kwam. Regilio Pinas scoorde. Gek genoeg werd het daarna bij ons stukken minder en gingen we mee in hun spel. Lange halen, gauw thuis. Hoe dat kan weet ik niet, maar zo gaven we wel de wedstrijd uit handen.”

Groenendijk zag na de 1-0 nog wel een grote kans voor Sander Redel en er belandde een andere inzet op de lat. ,,Daarnaast had ik een penalty moeten krijgen. Mij werd overduidelijk de pas afgesneden en zo kon ik niet verder in de zestien. Tot mijn stomme verbazing kreeg ik en vermaning omdat de scheidsrechter vond dat ik een schwalbe maakte. Bij een volgende gelegenheid zou ik een gele kaart krijgen. Echt, dit was zonder enige twijfel een strafschop. Mar goed; ik geef niet de arbiter de schuld van dit gelijke spel. Dat we twee punten weggooien moeten we toch echt bij onszelf zoeken.”

De speler die er een jaartje tussenuit is geweest, zag paralellen met voorgaande wedstrijden. ,,In die twee potjes speelden we ook best aardig in de eerste helft, maar dat hielden we toen ook niet vol. Ik kan nu niet zeggen dat we al een tegenstander hebben gehad waartegen we geen schijn van kans hadden. Toch hebben we pas een punt en dat kan en moet beter. Ik zeg niet dat wij een hoogvlieger zijn en dat onze techniek nu zo verfijnd is, maar wij gaan echt nog wel beter worden. Het is al eerder gezegd; het is nog even wennen an elkaar. Toen ik terugkwam kende ik niet veel jongens. Er zijn diverse spelers van buitenaf gekomen en dan heb je even tijd nodig om elkaar te leren begrijpen in het veld. Dat krijgt onze trainer Jan Wansink echt wel voor elkaar, maar nu zijn we nog niet zover. Dit GOL Sport moeten we in elk geval onder ons kunnen houden. Zij hebben niet een kans gehad. Ze scoorden uiteindelijk uit een vrije trap en dat was op zeker buitenspel. Verder zochten ze de grens op en gingen er af en toe overheen. Daar kunnen ze wel eens problemen mee gaan krijgen. In alle eerlijkheid moet ik wel zeggen dat wij in de tweede helft ook te weinig hebben gecreëerd, maar dat kwam dus omdat we niet meer voetbalden. Zonde want met winst schuif je wat plaatsen op.”

Groenendijk, in het verleden verdediger en later spits, stipt wel een probleem aan voor Leidsche Boys. ,,We hebben geen tweede team en in de groep een surplus aan middenvelders. Er lopen amper echte verdedigers of aanvallers rond. Dat betekent dat de trainer telkens moet schipperen. Ik heb zelf ook al aangegeven dat ik liever naar achteren schuif. Ik denk dat ik beter de opbouw kan verzorgen, waardoor anderen ook beter uit de voeten kunnen.”

Opstelling Leidsche Boys: Kirac, Benaissa, Peper, De Kooker, Mkaddem, Yazdi (Redel), Elkhattabi (Streur), Derogee, Abassi, Groenendijk, Pinas.