Vierde klasse A (zaterdag)- Speler/trainer Freek Jansen had zijn spelers in de week voorafgaande aan de clash met koploper Blauw Zwart bezworen niet te praten over de mogelijke afwezigen, maar over de aanwezigen. Het is een bekend fenomeen bij de studentenclub dat er wekelijks geïmproviseerd moet worden door het afzeggen vanwege verplichtingen elders.

,,Van de zestien selectiespelers”, zo vertelt Neal Petersen na de wedstrijd, misten we er zes.” We moesten dus een beroep doen op spelers van het tweede. Of het een gevoel was van onderlinge solidariteit dat er dientengevolge ontstond weet ik niet, maar ik heb nog nooit in zo’n hecht team gespeeld als afgelopen zaterdag. De puike pot die we winnend afsloten is een teamprestatie van de eerste orde.”

Lovende woorden van een bijkans lyrische Petersen. ,,Blauw Zwart startte voetballend goed, wij antwoordden met verbetenheid en zelfs een doelpunt na een kleine twintig minuten spelen. Alphert Christina speelde de na vier maanden blessureleed teruggekeerde Guus van Kessel aan die onberispelijk afrondde. De 0-1 gaf ons in zekere zin ook een gevoel van rust. We begonnen beter van achteruit te voetballen en in feite kon Blauw Zwart daar niet zo gek veel tegenover stellen. Een serieuze stormloop bleef uit en wij scoorden zelfs de 0-2. De scheidsrechter meende echter dat de bal niet over de lijn was geweest waar onze tegenstander na afloop zo eerlijk was om toe te geven dat het wel degelijk een geldige goal was geweest. Tekenend voor de geest in ons team was dat wij ons in geen enkel opzicht lieten beïnvloeden door deze tegenslag.”

Bijna smaakte de weer als centrale verdediger spelende Petersen het genoegen te scoren. Hij wipte de bal met de ene voet over een verdediger heen om daarna met de andere hard uit te halen. Zijn schot eindigde echter op de paal. ,,Het was een persoonlijk succes geweest, maar vandaag was het de teamspirit die de doorslag gaf. Ik speel nu vier jaar voor LSVV en ik kan rustig stellen dat dit de meest hechte groep is waar ik onderdeel van uitmaakte, ja en daar reken ik alle invallers ook bij.”

De Leidenaren delen nu de eerste plek met Blauw Zwart op de hielen gevolgd door Haagse Hout, vv Leiden en Roodenburg. Het is een prestatie waar met trots naar gekeken kan worden. Vorig seizoen was er een met louter droefenis en nederlagen; dit jaar is de spelvreugde ongetwijfeld aanzienlijk groter zoals uit Petersens woorden blijkt. Promotie is zeker niet onmogelijk. ,,Of men dat binnen de club ook wil? ,,Daar zijn we absoluut niet mee bezig. Het is half januari, waar praten we over? Laten we eerst maar eens nagenieten van het voetbal en de sfeer in de selectie.” Realistische woorden van de aanvoerder van LSVV’70.