Vierde klasse A (zondag)- Op een regenachtige middag aan de Vliet lukte het Leidsche Boys niet om de punten in eigen huis te houden. De ploeg van trainer Jan Wansink verdiende op basis van de tweede helft minimaal een punt, maar ASW ging met een 0-2 zege aan de haal.

ASW had vooral de bal, maar kon niet veel kansen creëren. De thuisploeg stond goed en gaf niet veel kansen weg. Als er dan toch een bal doorkwam, stond daar Kevin Groenendijk die als een ouderwetse ‘ausputzer’ in de verdediging alles opruimde wat voor zijn voeten kwam.

De eerste echte kans van de wedstrijd was voor Leidsche Boys. Groenendijk zocht met een lange pass Jordi van Eenennaam op die tussen twee verdedigers in knap verlengde op Trogillio Pinas. De aanvaller deed alles goed, maar miste kracht om doeltreffend uit te halen. ASW kwam direct met een tegenaanval, een mooi opgezette aanval eindigde bij Yoeri van der Putten, maar de aanvaller schoot over. De bezoekers bleven de aanval zoeken. Andy de Mooy zocht met een voorzet zijn collega’s in de voorhoede, maar deze kwamen allen te laat om te kunnen afronden.

Leidsche Boys herpakte zichzelf en zocht steeds meer de aanval op. Danyon Streur had zijn ploeg zelfs op voorsprong kunnen zetten. Een goed genomen vrije trap werd net onder de lat weggetikt door ASW keeper Jordi Alphenaar. Laatstgenoemde moest een aantal minuten later zijn ploeg weer redden toen Pinas alleen op hem afging na een geweldige steekpass van Rida Mkaddem.

Na de rust gingen de Boys verder met waar ze gebleven waren, namelijk de aanval zoeken. De sterk spelende Mustafa Amghar speelde zichzelf vrij en zocht de ingevallen Ricardo van der Reijden die Pinas in stelling bracht. Pinas versierde een vrije trap aan de rand van het strafschopgebied. Streur nam plaats achter de bal, zijn vrije trap belandde echter in de muur. ASW zette gelijk een counter in en vond aanvaller De Mooy. Mike van Eenenman kon op tijd de rappe buitenspeler afstoppen. De Mooy kon dit niet waarderen en trapte zijn tegenstander na. Scheidsrechter van Slooten kon niks anders doen dan de aanvaller met rood van het veld sturen.

ASW moest verder met tien man en Leidsche Boys nam de touwtjes in handen. Aan de rechterkant was het Mo Abassi die met een mooie beweging twee directe tegenstanders achter zich liet en Van Eenennaam voor de goal zette, maar de frontliniespeler stond buitenspel. Of hij daadwerkelijk buitenspel stond, was maar zeer de vraag.

Aan de andere kant; Nourdine Darrazi speelde zich goed vrij, probeerde met een geplaatst schot het leer in de bovenhoek te plaatsen, maar Boys-keeper Kirac liet zich niet verassen. Bij de thuisploeg was Nick Schuchard inmiddels binnen de lijnen gekomen. Zijn eerste actie was direct goed, na een lange rush over de linkerkant stuurde hij Pinas weg en met de punt van zijn schoen kon hij de bal verlengen richting doel. Alphenaar reageerde attent en kon zijn doel schoon houden. Een mooie een-tweetje tussen Abassi en Van Eenennaam verdiende een doelpunt, maar doelman Alphenaar kon dat voorkomen door met een mooie duik de bal uit de kruising te tikken.

Verderop in de wedstrijd een lange bal van Erik Hermans die goed terecht kwam bij Darazzi. Hij speelde zichzelf vrij en passeerde Kirac met een bekeken bal in de bovenhoek. Tegen alle verwachtingen in was het ASW dat toch de leiding nam. Niet gezien de stand op de ranglijst, maar gezien de verhoudingen op het veld deze middag.  Leidsche Boys bleef de aanval zoeken, maar keer op keer was het Alphenaar die als winnaar uit de bus kwam. Aan de andere kant was het weer Darazzi die zijn directe tegenstander te snel af was. De behendige aanvaller werd afgestopt in het strafschopsgebied. Van elfmeter verdubbelde Brady van Nelfen de voorsprong en daarmee was het Leidse boek gesloten.

Mkaddem over de wedstrijd: ,,Ik vind dat wij meer verdienden dan dit verlies. Wij hadden vooral de bal en ASW kon in de tweede helft niets anders doen dan tegenhouden. Wij deden alles goed op het afronden na. De groep is compleet en het is nu zaak om naar elkaar toe te groeien. We kunnen mooie dingen gaan laten zien. We maken het hier gewoon de koploper lastig.”

Leidsche Boys – ASW 0-2 (0-0). Darazzi 0-1, Van Nelfen 0-2. Scheidsrechter: Van Slooten.

Opstelling Leidsche Boys: Kirac, Mkaddem, Groenendijk, Derogee, M. van Eenennaam (van der Reijden), Redel, Amghar, Streur (Schuchard), Abassi, Pinas, J. van Eenennaam.