GHC is niet meer. Dat de club aan de Vliet samen moest gaan smelten was al langer duidelijk, maar nog voor de zomer kwam het nieuws dat er sowieso niet meer gevoetbald zou worden door de Groene Hart Combinatie op het eigen complex. Een aanzienlijk deel van de club werd ondergebracht in de Morsch bij FC Rijnland. Het uit de tweede klasse gedegradeerde GHC gaat, voor wat er van over is, nu op zaterdag voetballen als dus de zaterdagtak van FC Rijnland. Zweet en tranen waren er in de voorbije maanden, maar als het aan trainer Roberto Escudero ligt, wordt het vanaf nu zweten, niet meer achterom kijken en weer plezier beleven aan het spelletje. We blikken vooruit met de oefenmeester met Spaanse roots.

,,Het is anders verlopen dan verwacht en het is snel gegaan. Zo ben je GHC en zo besta je niet meer. We zijn echter in de warme armen gesloten van FC Rijnland en maken een nieuwe start. Ik hoorde de voorbije maanden van GHC-clubmensen en anderen dat die warmte er vanaf dag 1 was en dat heb ik nu ondertussen ook zelf ervaren. We kunnen weer verder en moeten het verleden laten rusten.”

mediaterplaatse_ghc_thuis_ldn_05122015_Image00102 (Small)

Op sportief vlak had Escudero een plaatje voor ogen met de nieuwe spelers die de selectie van GHC, toen nog, zouden komen versterken, maar diverse spelers kwamen uiteindelijk niet om reden dat voetballen in de vierde klasse voor hen geen optie was. Dus ging er een streep door wat namen, maar Escudero werd niet van zijn stuk gebracht. ,,Er zijn ook meevallers te melden. Leroy de Haas, Efe Yagin en Bryan Verhage zouden vertrekken, maar zij hebben juist aangegeven te blijven. Dat zijn jongens die stuk voor stuk hoger hebben gespeeld dan de vierde klasse en opgeteld bij ervaren jongens als Michael de Roode, Sem Schilthuizen, Ozan Dmirbas en Ramon Escudero staat de as van het elftal en moeten we een woordje mee kunnen spreken. Helaas is Martijn van Leeuwen overgestapt naar de zondagtak van FC Rijnland. Hij wist lange tijd niet of hij op zaterdag wel of niet moest gaan werken en die beslissing is nu gevallen. Jammer voor ons, maar ik heb rekening gehouden met zijn noodgedwongen keuze.”

Escudero heeft uiteindelijk een aardige keuze in de breedte, maar rekent zich ook weer niet rijk. ,,Er zitten spelers bij die een tijd niet hebben gespeeld en/of jongens die in het tweede zouden gaan spelen bij GHC omdat ze maar eenmaal zouden kunnen trainen. Ik kan nu niet teveel eisen stellen en zal geduld moeten hebben met diverse spelers. Maar ze kunnen elkaar ook naar een hoger niveau tillen, zeker aan de hand van de jongens die ik al noemde als sterkhouders. Eventueel kan ik zelf ook nog mee ballen, hoewel dat in principe niet de bedoeling is. Het lijkt er nu op dat we best veel spelers hebben, maar je krijgt altijd te maken met blessures en schorsingen dus we moeten zuinig zijn met elke speler. In vergelijking tot afgelopen seizoen zullen spelers in elk geval minder op de tenen hoeven te lopen.”

FC Rijnland komt nu een hoop bekenden tegen in 4A op zaterdag. Derby’s als tegen Roodenburg, VV Leiden, Football Factory, UDO en VV Oegstgeest wachten en daar kijkt Escudero al naar uit. ,,Die potjes hebben altijd meerwaarde en daar moeten we ook van gaan genieten. Ik bemerk een positieve sfeer onderling en iedereen begint zijn draai te vinden bij deze club. Het is ook leuk om te zien dat veel GHC-aanhangers nu hier hun heil zoeken. De culturen matchen wel met elkaar en ik zie dat allemaal wel goed komen.”

Escudero wil geen modderfiguur slaan in deze klasse en heeft vertrouwen. ,,We oefenden onder meer tegen VV Leiden en daar wonnen we van. Tegen FC Rijnland (zo) deden we het lange tijd ook best goed. Waar we gaan eindigen zien we wel op termijn. Eerst zorgen voor gezelligheid en positivisme en van daaruit resultaten boeken. Ik klaag in elk geval niet tot nu toe. We hebben de nieuwe situatie aanvaart en je koopt helemaal niets voor negativisme.”

Mutaties GHC:

Gekomen: Colin Oudenaarden (,za), Rick Filippo (onbekend), Michael Derksen (,zo), Kay Oudenaarden (,za), Sem Schilthuizen (), Mitchel Netjes ().

Vertrokken: Qendrim Gashi (Voorschoten’97), Achmed Faridi Blazquez (Voorschoten’97), Marouane El Idrissi (UVS), Bilal Karasahin (Lugdunum), Denzio Narcisio (Lyra), Sami Mouchih (Sparta Rotterdam), Tolga Karpuz (UVS), Martijn van Leeuwen (FC Rijnland, zo)