Vierde klasse A (zaterdag)-Na het nipte verlies tegen Oegstgeest vorige week had Roodenburg afgelopen zaterdag wat recht te zetten tegen KSD-Marine. Winst was noodzakelijk voor de ploeg van trainer Nino Poulina om de kloof niet te groot te laten worden met de bovenste ploegen. Op eigen bodem werd KSD soeverein aan de kant geschoven. Het werd maar liefst 8-0.

Roodenburg middenvelder Tim Slingerland over de monsterscore: ,,Voorafgaand aan het duel werd de wedstrijd van vorige week tegen Oegstgeest geëvalueerd door de groep en de technische staf. Hierin kwam duidelijk naar voren dat we in die wedstrijd zelf niet het spel maakten. Dat moest deze wedstrijd absoluut anders. Mat dat gegeven werden we het veld ingestuurd, zeker ook omdat we thuis speelden.”

Slingerland vervolgt: ,,In het begin van de wedstrijd werd al gauw duidelijk dat wij de betere ploeg waren. We speelden gemakkelijk, maar we moesten wel waken niet  overenthousiast te worden. Hier en daar waren er wat slordigheden op te merken, maar doorgaans waren wij sterker aan de bal dan onze opponent. We werden daardoor steeds zelfverzekerder wat resulteerde in een vroege treffer. Na een goede combinatie werd Hakim Bouchlaf vrijgespeeld rond de  zestien. Hij kon aannemen, wegdraaien en vond de goede hoek.  Na deze treffer gingen we op dezelfde voet verder. We wonnen de meeste duels door goed druk te zetten. Nog geen vijf minuten later maakte de Haagse ploeg een verdedigingsfout. Wij veroverden de bal en vonden onze spits Souhail Mkadmi, die koelbloedig binnentikte. KSD was duidelijk uit het veld geslagen en begon zich met andere zaken dan voetbal bezig te houden. Daarmee speelden ze ons in de kaart en wij bleven geconcentreerd domineren. Op slag van rust maakte Abdel Ali Elbaroudi een individuele actie en haalde verwoestend met zijn linkerbeen uit. Dat was een prettige manier om de rust in te gaan.”

Slingerland over het tweede bedrijf: ,,We kwamen gefocust uit de kleedkamer. Eigenlijk borduurden we voort op het spel van voor rust. Wel waren er weer af en toe wat kleine foutjes, maar daar wist KSD niet mee om te gaan. Uiteindelijk waren onze posities goed bezet en  vonden we makkelijk de vrije man. Na een minuut of tien werd Sipan Khalid van achteruit met een diagonale pass weggestuurd en tikte relaxed binnen. Blijkbaar waren de emoties hoog opgelopen bij de tegenstander. Een verdediger van KSD ontsierde de wedstrijd met grof taalgebruik en kon de kleedkamer opzoeken. Met de man meer situatie creëerden we kans op kans en wisten we, wederom tot scoren te komen. Invaller Aymen Mizab stoomde op van rechts, gaf een lage voorzet en Elbaroudi kon op de doellijn binnentikken.

Pakweg tien minuut later dribbelde Leroy Brooks door de defensie heen en schoot snoeihard in de korte hoek raak. Het verzet was definitief gebroken. Mizab maakte weer een individuele actie en de bal werd bewust door een Haagse verdediger uit de doelmond geslagen, op een inzet van Brooks. Ook hij kon inrukken. Mizab zelf benutte de toegekende pingel. Tegen negen man voetbalden we de wedstrijd simpel uit. In de slotfase kreeg ik een goede steekbal van Walid Belkhir. Ik omspeelde de keeper en tekende voor 8-0 einduitslag.”

De sympathieke nieuwe speler op Noord tot besluit: ,,Het was een heerlijke middag zo. We legden de tegenstander onze wil op wat resulteerde in deze monsterscore. De uitslag had zelfs nog hoger kunnen uitvallen. Iedereen voerde de taken goed uit en dat is een groot compliment aan deze toch nog jonge groep.”

Roodenburg-KSD Marine 8-0 (3-0).12.Bouhchlaf 1-0, 18.Mkadmi 2-0, 30.Elbaroudi 3-0, 53.Khalid 4-0, 70.Elbaroudi 5-0, 79.Brooks 6-0. 85.Mizab 7-0, 87.Slingerland 8-0 Scheidsrechter: Groot.

Basisopstelling Roodenburg: Michiel Hugens, Victor Leonora, Hakim Bouhchlaf, Jeroen van Hooidonk, Kamal Belkerma, Sipan Khalid, Walid Belkhir, Leroy Brooks, Mkadmi Souhail, Sabir Serray, Abdel Elbaroudi

Comments are closed.