Medekoploper LSVV’70 is komend weekend vrij en zal met grote interesse de verrichtingen volgen van Blauw Zwart en de achtervolgers in 4A. Woubrugge moet in 4C waken niet verder te gaan afzakken, terwijl op zondag Warmunda welhaast onklopbaar lijkt. Een wekelijks rondje langs velden van de laagste amateurklasse in West 2.

Vierde klasse A zaterdag

Football Factory-Oosterheem

De studentenvereniging besloot onder leiding van trainer Nino Poulina dit jaar meer prestatief te gaan ballen. Daar zijn ze (deels) in geslaagd getuige de inmiddels 16 behaalde punten. Om de naaste belager Oosterheem van zich af te schudden zal men zaterdag moeten winnen. Een mooi laatste deel van de competitie zou ook een mooi cadeau zijn voor Poulina, die onlangs zijn vertrek aankondigde. Winst zou een eerste aanzet zijn. Afgelopen zaterdag bood de Leidse ploeg een uur lang weerstand tegen titelkandidaat Haagse Hout. Daarna moest de jongste telg uit de sleutelstad passen: 3-0.

Roodenburg-Leidsche Boys

De club uit Noord draait goed mee in de subtop, maar men zoekt nog steeds naar de top bij blauw en zwart. Een overwinning van de mannen van de scheidende trainer Henk Buijn is een must om de huidige plek minimaal te handhaven. Uit werd het een 0-4 zege, maar dat geeft absoluut geen garantie voor de match van zaterdag. Zeker niet omdat de uitslag destijds nogal vertekende. Roodenburg zit de laatste tijd nog wel eens in de personele problemen. Een voltallige selectie zal het zelfvertrouwen in ieder geval goed doen. Leidsche Boys won de laatste competitiewedstrijd knap met 1-4 uit bij het toch niet kinderachtige Wassenaar. Het lijkt een bewijs dat de Boys te laag staan op de ranglijst. Om dat nog eens te benadrukken zou winst meer dan welkom zijn. En waarom zou het niet kunnen. Derby’s zijn vaak onvoorspelbaar en dit is er een.

UDO-FC Boshuizen

Het is een troosteloos seizoen voor het arme UDO: slechts vijf puntjes, een plaats van onderen op de ranglijst en tien punten achter op Oosterheem dat een plek hoger staat. Knokken voor elk punt en toch nog een paar zeges pakken lijkt het hoogst haalbare. Of Boshuizen daar het slachtoffer van zal worden valt nog te bezien. De ploeg beschikt over een paar uitstekende spelers zoals Oktay Gezici en Armond ‘Bolli’ Dzulakian, zij vechten met vijftien en veertien doelpunten een onderlinge strijd uit wie de clubtopscorer wordt. Samen met trainer/speler Anouar Hamdi tillen ze Boshuizen naar een hoger niveau. Achilleshiel lijkt de defensie gezien het hoge aantal tegendoelpunten. Wellicht kan UDO daar moed uit putten.

Wassenaar-VV Leiden

Na de gevoelige nederlaag tegen LSVV’70 (1-5) rest er weinig meer voor Leiden dit seizoen, althans zo lijkt het. Steeds had men de hoop aansluiting te vinden bij de top van de vierde klasse A. Dan bleek ook dat de selectie van trainer Maurice Jansen op die momenten tekort schoot en het fraaie toekomstperspectief viel in scherven. Handhaving op de huidige plek is het minimale, minder zal de eer te na zijn. Winst op Wassenaar moet een eerste stap zijn om wellicht toch nog als een duveltje uit een doosje te verschijnen. In de Leidse Morsch werd het eerder 6-3.

Vierde klasse C

Woubrugge-Kamerik

Het is geen fijn seizoen voor de dorpsclub. Vooraf werd hoopvol gedacht de prestatie van vorig jaar, periodekampioen en tot het eind meestrijden voor promotie op zijn minst te evenaren. Sterker nog: Woubrugge wilde nu echt een stapje omhoog. Hoe bitter is de realiteit nu: acht punten achter op de nummer twee met een wedstrijd meer. De nummer 1 is zelfs met een verrekijker moeilijk te traceren. De huid wekelijks duur verkopen is het devies om te redden wat er te redden valt. Uit werd soepel met 0-3 gezegevierd bij Kamerik. Start het herstel van de mannen van Erwin van der Zee dit weekend? Het onderlinge verschil bedraagt acht punten in het voordeel van de club die de derde klasse zo graag weer eens in de armen zou sluiten.

Vierde klasse A zondag

Escamp-Warmunda

Superlatieven schieten tekort om het seizoen te beschrijven. Trainer Alan Campfens en zijn brigade lijken onstuitbaar en zelfs de (nog grote) achterstand op koploper Kickers’69 wordt al een te nemen barrière genoemd. Warmunda reist naar het Haagse Escamp en laat de Leidse ploeg juist met hen nog een appeltje te schillen hebben. Thuis werd een 2-0 voorsprong in de laatste minuten weggegeven, terwijl de opponent al niet meer voltallig was. Het Warmunda van nu is echter een heel andere ploeg. Als men de vorm en de concentratie vasthoudt nemen de blauwwitten de punten mee naar huis. Het zou de dertiende wedstrijd op rij zijn zonder nederlaag. Een clubrecord?

Leidsche Boys-Toofan

Het was een naargeestige zondag voor de Boys afgelopen weekend. In een troosteloze ambiance werd verloren van het vrijwel onderaan bivakkerende Houtwijk. Het zal Leidsche Boys bepaald niet lekker zitten. De week ervoor was men nog de top drie binnen gestormd zoals deze site meldde. Een ijskoude douche voor trainer Jan Wansink en zijn mannen. Het lijkt niet waarschijnlijk dat de ploeg zich een tweede keer laat verrassen door een laagvlieger. De kansen dit keer benutten zal een grote stap in de goede richting betekenen.

Roodenburg-Kickers’69

Met afschuw zal Roodenburg terugdenken aan de dag na drie oktober en de wedstrijd tegen Kickers’69. Met 10-0 kregen de Leidenaren een ongenadig pak slaag. ,,Dat nooit meer”, zal men terecht denken. Het jonge team zal ten zeerste gebrand zijn op revanche of in ieder geval een veel beter resultaat. Of de wil en de motivatie genoeg zijn om de vrijwel ongenaakbare ervaren koploper af te stoppen is natuurlijk de vraag. Feit is wel dat de Lisserbroekers de laatste tijd niet meer zo makkelijk winnen. Een verrassing aan de Willem de Zwijgerlaan  zou Warmunda goed uitkomen, zoveel is zeker.