Zaterdag 29 oktober

Football Factory-Van Nispen

Trainer Carlos Pinas was blij dat zijn ploeg vorige week niet hoefde te spelen. Op die manier had hij twee weken de tijd om samen met zijn mannen de 9-0 nederlaag tegen Oegstgeest te verwerken. Het is te hopen dat het gelukt is, want het sterke Van Nispen komt op bezoek. Pinas gelooft onvoorwaardelijk in de mogelijkheden van zijn groep. De selectie moet dit vertrouwen maar eens waar gaan maken door Van Nispen een paar punten af te snoepen. De Zilkers zullen echter andere plannen hebben. Zo werden recent VV Oegstgeest en VV Leiden, toch niet de minsten, aan de kant geschoven.

Vv Leiden-KSD Marine

Wat betreft de prestaties van VV Leiden lijkt de geschiedenis van vorig jaar zich te herhalen. Weer lijkt de club voor de prijzen te gaan en weer lijkt het mis te gaan: tegen VVSB werd gelijk gespeeld en tegen Van Nispen kansloos met 4-1 verloren. De grootste taak van trainer Cees van Tongeren lijkt dan ook om van zijn selectie een stabiele ploeg te maken. Tegenstander KSD Marine kent overigens hetzelfde euvel. Van Roodenburg werd maar liefst met 8-0 verloren, maar het won uit bij VVSB met 0-4. De tegenstander uit Den Haag is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Het wordt werkelijk de mouwen opstropen voor de Leidenaren om tot een goed resultaat te komen om zo uitzicht te houden op een hoge klassering. Op dit moment zijn het respectievelijk de nummers vier en zes van de ranglijst.

Roodenburg-FC Rijnland

De ploeg uit Noord zal geen boodschap hebben aan het feit dat een Leidse ‘broer’ op visite komt. Enkel een overwinning telt.  Dat moeten de blauwzwarten ook wel als ze hun plannen om te promoveren willen realiseren. Inmiddels is de achterstand op de nummer een Oegstgeest opgelopen tot vijf punten en dat is in dit stadium al een behoorlijk gat. Topschutter Sipan Khalid zou graag nog een paar doelpuntjes aan zijn totaal willen toevoegen. Trainer Nino Poulina kennende zal hij met minder dan een zege ontevreden zijn.

FC Rijnland sprokkelt zijn puntjes bij elkaar en staat warempel op een zevende plek. Dat is een redelijke prestatie van Roberto Escudero en zijn mannen. Vooral met de mentale weerbaarheid lijkt het wel goed te zitten. Een tegenstander kan geen gas terug nemen met een doelpuntje voorsprong. Waarom zou de ploeg zaterdag niet voor een stunt kunnen zorgen?  Het is een derby ten slotte en daarin kan van alles gebeuren. Een drietje aankruisen op het totoformulier? De groengelen konden na het voorbije inhaalweekend overigens geen punten bijschrijven. Het eerder gestaakte duel tegen VVSB leverde een 0-3 nederlaag op, waar het bij de herstart nog 0-2 was.

UDO-Oegstgeest

Aan deze wedstrijd wordt op deze site apart aandacht aan besteed!

Zondag 30 oktober

Delfia-Leidsche Boys

Als rijpe appelen uit de boom zo vielen de vorige keer bij Leidsche Boys de doelpunten. De 6-6 tegen Roodenburg was op zijn minst opmerkelijk te noemen. Misschien dat het de ploeg van Jan Wansink over het dode punt heeft geholpen. Het ging niet echt lekker met de ploeg. Slechts twee puntjes verzamelden de Boys dit jaar en een overwinning ontbreekt vooralsnog. Delfia is zeker geen hoogvlieger en  met een beetje geluk, een complete selectie én een heleboel inzet kunnen de drie punten naar Leiden mee genomen worden. Duimen voor de Boys!

Roodenburg-Floreant

De zondagtak van Roodenburg speelde in een wedstrijd om de Koetshuis Cup gelijk tegen Oegstgeest. Dat is een knappe prestatie te noemen hoewel Oegstgeest danig gehandicapt was. Een zege kan de club uit Noord verder weg brengen van de laatste plaats. Dat tegenstander Floreant geen hoogvlieger is bewijst de 7-2 nederlaag tegen Taurus in de vorige ronde. Assistent-trainer Lotfi Omrani was heel optimistisch na de wedstrijd tegen Oegstgeest: ,,Wij groeien naarmate het seizoen vordert. De getoonde strijdlust en het voetbal van vandaag verwacht ik ook in de competitie.” Waren zijn woorden. Als dat inderdaad het geval is krijgt Floreant een lastige middag in Leiden.