Vanavond wordt de zesde wedstrijd gespeeld in de knock-outfase van de Koetshuis Cup. Nadat vorige week Valken ’68 zich als vijfde ploeg plaatste voor de kwartfinale ten koste van Kagia, is het nu de beurt aan Foreholte en FC Rijnvogels 2. Ofwel de nummer drie in de tweede klasse C (zondag) tegen de nummer zeven in de reserve hoofdklasse. Foreholte, dat afgelopen zondag niet verder kwam dan 1-1 tegen hekkensluiter DONK, eindigde in groep C van de Koetshuis Cup nog keurig netjes tweede – op doelsaldo – achter FC Boshuizen, dat in Voorhout met 1-0 werd verslagen. Ook bij RCL werd met 0-2 gewonnen. Alleen DOSR was in de laatste groepswedstrijd met 2-3 te sterk, toen de Voorhouters al zeker waren van de volgende ronde.

Het tweede van FC Rijnvogels plaatste zich ook eenvoudig voor de laatste zestien, zoals verwacht. De Katwijkers, die in competitieverband afgelopen zaterdag met 5-3 verloren op bezoek bij FC ‘s Gravenzande 2, werden winnaar in groep E met dertien punten uit vijf duels, ruim voor respectievelijk Voorschoten ’97 (zo), DoCoS, Kagia, Roodenburg (za) en VV Leiden. Alleen DoCoS kon een puntje afsnoepen (1-1), maar de rest van de ploegen dolf het onderspit tegen de Rijnvogels.

De wedstrijd aan de Sportlaan in Voorhout begint om 20 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Van der Ploeg.

Na deze knock-out zal de kwartfinale plaatsvinden. Vijf clubs zijn daar dus al zeker van. Vanavond en op de komende dinsdagen zal duidelijk worden wie de acht overgebleven clubs zullen zijn. De stand van zaken m.b.t. de kwartfinale is vooralsnog als volgt:

Foreholte/FC Rijnvogels 2- Voorschoten’97 (za)

Oegstgeest-DoCoS/FC Rijnland (zo)

Valken’68- FC Boshuizen

DOSR/Lugdunum- UVS

De kwartfinales zullen worden gespeeld in april. De speeldata zullen in overleg met de clubs worden vastgesteld. Volg deze website voor updates aangaande deze tweede editie van de strijd om de Koetshuis Cup!

Note redactie: morgen uiteraard weer een uitgebreid verslag van het duel tussen Foreholte-FC Rijnvogels 2.