Koetshuis Cup, poule D – Menig partner of moeder zal gisteravond de speler hoofdschuddend hebben nagekeken die in een wedstrijd om de Koetshuis Cup moest aantreden. ,,Het is gekkenwerk voor zo’n jongen. Veel te koud. Hij zal nog bevriezingsverschijnselen oplopen. Als hij zijn handschoenen maar aandoet en een sjaal om.” De eventuele bezorgdheid van het thuisfront was echter volkomen ongegrond. De enigen die het koud hadden waren de mensen buiten de lijnen. Erbinnen dartelden de voetballers van UVS en ASC vrolijk rond onder perfecte voetbalomstandigheden.

Een uitstekende kunstgrasveld, windstil weer en twee ploegen die er een leuke pot voetbal van maakten zorgden weer voor vermaak tijdens de Koetshuis Cup. UVS won eenvoudig met 4-1 en plaatste zich zo definitief voor de knock-out fase. Het kreeg na 200 minuten voetbal  om de Cup wel het eerste tegendoelpunt te verwerken. Verantwoordelijk voor deze treffer was wie anders dan Jerome Rousseau die zijn faam als goaltjesdief bij ASC weer eens waarmaakte. Dat er een geur van buitenspel aanhing bij de gelijkmaker, 1-1,  maakte niemand echt wat uit zo leek het. UVS liep voor rust uit naar 3-1 en liet ook het beste voetbal zien. Via leuke driehoekjes, snelle aanvallen via de flanken en schoten van afstand werd ASC voortdurend onder druk gezet.

De ervaren Ragnar Oosterhof kreeg volop de kans om aan te tonen dat hij nog lang niet versleten is. ,,Kan wel zijn dat ik goed keepte en dat is ook wel leuk natuurlijk”, bromde de veteraan na zijn wissel in de rust. Vervolgend: ,,Maar daar sta ik voor in het doel en ik heb het liever minder druk. Ik hoef niet zo nodig uit te blinken. Ik heb liever dat wij de bovenliggende partij zijn. Nu krijg ik er toch drie om mijn oren.” UVS scoorde vooral door te profiteren van de foutjes van de tegenstander. Het is natuurlijk ook een kwaliteit om daar gebruik van te maken. Eerst was het Kris Menken die vrijstaand een corner met het hoofd kon verlengen . De tweede kwam van de meest ijverige man aan UVS kant Bart van der Weijden. Hij knalde van dichtbij in na een voorzet waarbij een ASC verdediger zich gemakkelijk liet uitspelen. Het derde doelpunt was een droge schuiver van Marouane el Idrissi nadat de verdediging van de bezoekers verzuimde de bal goed weg te werken. ,,Onervarenheid bij sommige van onze jongen spelers én het feit dat we dit kalenderjaar nog niet getraind hebben zal er ook aan bijgedragen hebben dat UVS de doelpunten zo’n beetje in de schoot geworpen kregen”, was het oordeel van Oosterhof.

In de tweede helft was het allemaal wat minder aan UVS zijde. ASC deed wat het kon, maar kwam niet verder dan wat speldenprikjes. Geen moment greep de ploeg naar unfaire middelen om het spel van de blauwwitten te ontregelen. El Idrissi strooit dan ook met complimenten richting de tegenstander. ,,Een goed voetballende ploeg met een paar prima spelers, alle respect. Ze bleven tot het eind toe fair voetballen en dat wordt gewaardeerd.”

Uiteindelijk voerde Tolga Karpuz de stand nog op tot 4-1. El Idrissi kijkt tevreden terug. ,,Natuurlijk is dit veel leuker en beter dan trainen. Het veld was prima bespeelbaar en we voetbalden zeker in de eerste helft beslist aardig. In de tweede helft werd de concentratie minder, maar dat is logisch. Je weet dat je sterker bent en dan verdwijnt de scherpte een beetje. Zo’n wedstrijd is goed voor het ritme. We hebben voor de winterstop de weg omhoog gevonden en daar gaan we mee verder. Die zwakke start maken we meer dan goed, let maar op.” ASC kan zich gaan opmaken voor de wedstrijd van zaterdag tegen Rijnland waarbij de inzet is een plek in de volgende ronde van de Koetshuis Cup. De match tegen UVS was een gedegen voorbereiding.

En wat het advies van de moeders en partners betreft: slechts twee spelers droegen handschoenen, de beide keepers.

UVS-ASC 4-1 (3-1). 19. Menken 1-0; 24. Rousseau 1-1; 28. Van der weijden 2-1; 40. El Idrissi 3-1; 60. Karpuz 4-1.

Basisopstelling UVS: Van den Burg, Verlaan, Menken, Van Rest, Preudhomme, Verdoes, Van der Weijden, Pison,  El Idrissi, Van Vliet, El Haoari.

Basisopstelling ASC: Oosterhof, Van Bergen, Hofstee, Tas, Luteyn, Kooistra, Hoogervorst, Vincenten, Buijze, Rousseau, Rutte.