Wie dinsdagavond geen zin heeft om de oefeninterland Roemenië-Nederland te kijken, kan er ook gewoon voor kiezen om een wedstrijdje in de LAV Cup te bezoeken. Er is vanavond in ieder geval genoeg keuze, want maar liefst zeven duels staan op het programma. In alle vijf de poules wordt gespeeld.

In groep A ontvangen de reserves van FC Rijnvogels het Leidse DoCoS. Bij winst zetten de Leidenaren een grote stap richting het bereiken van de volgende ronde. Dat geldt overigens ook voor de Katwijkers. Van de zeven teams plaatsen de eerste vier in enkel deze poule zich voor de knock-outfase. In dezelfde groep spelen FC Boshuizen en RCL tegen elkaar. De Leidse formatie van trainer Jasper de Muijnck staat er goed voor met vier punten uit de eerste twee duels, maar bij de Leiderdorpers hangt de vlag er iets anders bij. Pas drie punten werden gepakt uit de drie gespeelde wedstrijden en dus moet er vanavond worden gewonnen om nog een redelijke kans te houden op plaatsing voor de tweede ronde.

In poule B neemt Foreholte het in eigen huis op tegen de zaterdagtak van Voorschoten ’97, dat pas zijn eerste wedstrijd speelt in de LAV Cup. Foreholte verloor de eerste wedstrijd met 1-0 van Lugdunum. In poule C wordt er een Zoeterwoudse derby uitgevochten tussen SJZ en Meerburg. Tot twee seizoenen geleden speelden beide ploegen nog bij elkaar in de competitie. Maar sinds Meerburg de overstap maakte van de zondag naar de zaterdag is er geen dorpsclash meer.

UDO en Kagia komen in groep D in actie. De Oegstgeestenaren verloren de eerste groepswedstrijd van ASC (3-1), terwijl Kagia juist met 2-1 won van VVSB. Ten slotte, in groep E staan VV Leiden-Roodenburg (za) en Voorschoten ’97 (zo)-Stompwijk ’92 op het programma. Voor zowel de zaterdagtak van Roodenburg als Stompwijk ’92 is het vanavond de eerste wedstrijd in de LAV Cup.

Let op: alle wedstrijden beginnen om 20.00 uur, behalve SJZ-Meerburg (20.15 uur) en UDO-Kagia (20.30).

Dinsdagavond zullen de uitslagen verschijnen op deze site. Woensdagochtend/middag verschijnen ook de reacties op de gespeelde wedstrijden.

Bekijk hier de groepsindeling, het volledige wedstrijdschema en de uitslagen van de LAV Cup (voor zover bij de organisatie bekend).