LAV Cup, poule D- Een sterker spelend Kagia kreeg op deze dinsdagavond in de loop van de bekerwedstrijd meer en meer tegengas van de thuisploeg UDO. De rappe 0-2 voorsprong ging via een 3-3 tussenstand, met nog een kleine twintig minuten te spelen, uiteindelijk met een 3-5 eindstand naar de één klasse hoger spelende oranjewitten uit Lisserbroek.

Nikivor van Rijn, de enthousiaste UDO-trainer: ,,We hadden in het begin duidelijk moeite met hun systeem van 4-4-2. Gelukkig konden ze de diverse kansen via prima spel over de flanken niet benutten. Kagia was duidelijk de betere ploeg met veel beweging zonder bal.”

Dat werd volmondig beaamd door Kagia-trainer Anton Wijsman: ,,Maar met 0-2 voor na een kwartier gingen we er toch te gemakkelijk over denken. We waren aan onze stand verplicht om te winnen tegen deze vierdeklasser. En blik ik terug op deze pot dan hebben we ondermaats gepresteerd en dat vonden de jongens ook na afloop.”

Na de omzetting van 4-3-3 naar 5-2-3 door Van Rijn kreeg de thuisploeg meer grip op het spelletje van Kagia. ,,We hadden meer controle en konden zichtbaar meer druk zetten. En als we dan Kagia zien scoren kort na onze 3-3, dan hoop je door één-op-één te spelen toch weer de gelijkmaker te maken. Maar Kagia benutte perfect de ruimte en zo werd het uiteindelijk 3-5”, aldus de UDO-trainer.

Komende zaterdag hebben de UDO-spelers een heerlijke vrije dag, waar Kagia in de derde klasse A zaterdag thuis stevig aan de bak kan tegen Be Fair. Wijsman ziet zijn team een zevende plek innemen met 10 uit 7 waar de uitploeg derde staat met 17 uit 7.

,,Deze wedstrijd tegen UDO was voor ons ook perfect om bepaalde spelers hun rustmoment te geven en zo anderen die tegen het eerste aan zitten juist speelminuten te gunnen”, sprak de oefenmeester van Kagia. ,,En komende zaterdag tegen deze degradant uit de tweede klasse kunnen we bewijzen dat het tegen UDO om de LAV Cup niet goed was van onze kant.”

UDO-Kagia 3-5 (2-2). 1. Van Beelen 0-1, 15. Hogewoning 0-2, 40. De Bruyn 1-2, 43. Juffermans 2-2, 70. Lamboo 2-3, 72. De Barros 3-3, 74. Van Beelen 3-4, 85. Imanse 3-5.

Bekijk hier de groepsindeling, het volledige wedstrijdschema en de uitslagen van de LAV Cup (voor zover bij de organisatie bekend).