vrijdag, april 26, 2024
HomeVan amateur naar profVan Amateur naar Prof (deel 6): Hamer maakt tweede competitietreffer

Van Amateur naar Prof (deel 6): Hamer maakt tweede competitietreffer

-

Dit seizoen volgt de redactie van Leidenamateurvoetbal.nl onze regiogenoten, die momenteel in het profvoetbal actief zijn, weer regelmatig. Dit keer deel 6 van ‘Van Amateur naar Prof’. Hoe verging het ze in de afgelopen weken?

Eredivisie

Lucas Woudenberg is zijn basisplaats bij SC Heerenveen voorlopig kwijt aan de 17-jarige Kik Pierie. De linksback, die in de jeugd actief was voor VV Zwammerdam, bleef in de uitwedstrijd tegen FC Twente de hele wedstrijd op de bank. Hij zag dat zijn teamgenoten na vijf duels zonder zege weer eens een overwinning (0-4) boekten. Een week later tegen PEC Zwolle verloor Heerenveen overigens weer met 1-2. Woudenberg kreeg ook toen geen speelminuten van trainer Jurgen Streppel.

Na zijn knieblessure heeft Stanley Elbers (foto) zijn basisplek weer terug bij Excelsior. De voormalig jeugdspeler van DoCoS en UVS verloor weliswaar twee keer met de Kralingers tegen respectievelijk FC Utrecht (3-1) en PSV (1-2), maar hij toonde zich wel. Zo was Elbers afgelopen zondag tegen PSV in de tweede helft dicht bij de gelijkmaker, nadat hij eerder de aangever was bij de aansluitingstreffer (1-2) van Ryan Koolwijk.

Het ADO Den Haag van trainer Alfons Groenendijk blijft stabiel draaien in de middenmoot van de Eredivisie ondanks een 2-0 nederlaag bij Vitesse afgelopen zondag. Een week eerder werd Heracles Almelo met 4-1 opzij gezet. Erik Falkenburg begon in beide duels als basisspeler, maar werd in de tweede helft afgelost door een teamgenoot. De jonge Leidenaar Mats van Kins wacht nog altijd op zijn eerste officiële minuten voor ADO.

Jupiler League

Doordat Ricardo van Rhijn (foto) niet in actie komt in de hoofdmacht van AZ, komt de rechtsachter uit Leiden nu uit voor Jong AZ. Met het beloftenteam verloor hij afgelopen maandag met 0-2 van FC Volendam. Opvallend is dat Van Rhijn als centrale verdediger stond opgesteld.

Bart Sinteur (foto) uit Leiderdorp moet vechten voor speelminuten bij Jong FC Utrecht. De 19-jarige rechtervleugelverdediger bleef tegen Jong PSV (2-0 verlies) en Almere City FC (2-4 verlies) de hele wedstrijd op bank. In de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles (0-0) zat Sinteur zelfs helemaal niet bij de selectie. Opvallend is wel dat Jong FC Utrecht al vijf competitieduels niet meer wist te winnen, zonder de inbreng van de Leiderdorper.

Gustavo Hamer heeft zijn tweede competitietreffer binnen. De talentvolle middenvelder boekte met FC Dordrecht twee weken geleden een knappe 0-3 zege bij Go Ahead Eagles. De voormalig jeugdspeler van Meerburg nam in de slotfase de derde treffer voor zijn rekening. Tegen Jong AZ (3-2 winst) en Jong Ajax (3-0 verlies) kwam Hamer niet tot scoren.

Buitenland

Randy Wolters (foto) kon al op nauwelijks speeltijd rekenen, maar nu wordt de aanvaller zelfs niet meer geselecteerd door de trainer van Dundee FC. Zo zag de Leidenaar van de tribune toe hoe zijn teamgenoten verrassend Glasgow Rangers met 2-1 versloegen. ,,Geld verdienen is leuk en aardig, maar ik ben naar Dundee gekomen om te voetballen. Op dit moment heb ik het gevoel dat ik geen kans meer krijg. Voor mijn gevoel heeft dat geen voetbaltechnische redenen, want ik train goed en ben heel fit. En ik heb de kwaliteiten om te spelen”, liet hij afgelopen week in zijn eigen rubriek in het Leidsch Dagblad optekenen.

Garry Mendes Rodrigues, voormalig speler van FC Boshuizen, verloor twee weken geleden met Galatasaray in een onderling duel de koppositie aan Basaksehir (5-1). Maar in de speelronde daarop werd de koppositie heroverd dankzij een 2-0 overwinning op Alanyaspor. Mendes Rodrigues startte in beide wedstrijden in de basis. De aanvaller was dit seizoen goed voor één competitietreffer en drie assists in dienst van de Turkse topclub.

Foto’s: Orangepictures

Tom Mentink
Tom Mentink
Verslaggeving, interviews, redactielid sinds 2011, tevens freelancer bij Leidsch Dagblad, tom@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read