Eindelijk was het dan zover, de kanjers van het G-team speelden hun eerste toernooi in het stadion van het ADO Den Haag. Een indrukwekkende en leerzame ervaring. Het begon al goed. Onder luid gejoel en applaus kwamen de spelers door de tunnel het veld op. Daar werden ze opgewacht door de selectiespelers van ADO. ADO-spelers Wilfried Kanon en Trevor David mochten het team van RCL versterken.

Er stonden vijf wedstrijden op het programma. RCL zette zijn beste beentje voor en de spelers werden luid aangemoedigd door het publiek. Het scoren bleek lastig maar het team heeft wel een wedstrijd gewonnen. De kinderen waren super gemotiveerd en het plezier straalde er vanaf.  Dit viel ook de organisatie op en RCL kreeg de prijs voor het sportiefste team. Deze werd uitgereikt door niemand minder dan Fons Groenendijk. Een applaus voor de geweldige spelers van RCL!

Nieuwe spelers zijn welkom

Goed nieuws: het team heeft nog plek voor nieuwe spelers. Ben je een jongen of meisje en tussen de 7 – 16 jaar? Vind je voetbal leuk? Dan ben je van harte welkom. Natuurlijk mag je ook eerst een paar keer komen kijken en meetrainen om te kijken of het iets voor je is.

Interesse? Neem contact op met Mariëlle den Hollander, coördinator van het G-voetval via coordinatorG@rcl.nl

Via website ADO Den Haag:

Vorige week woensdagmiddag vond in het Cars Jeans Stadion alweer de vierde editie van het Menzis ADO Den Haag G-toernooi plaats. Ruim honderd kinderen verdeeld over tien teams met een lichamelijke of geestelijke beperking konden tijdens dit toernooi hun voetbalkunsten vertonen aan familie, vrienden, begeleiders en ook aan de selectie en staf van ADO Den Haag! De spelers (mannen en vrouwen) van de hoofdselectie voetbalden ook mee met de teams. En de trainers waren aandachtig aan het scouten naar nieuwe talent. Het ging om de sportieve prestaties, maar bovenal om de ‘fairplay’.

Voordat het toernooi begon, werd Maatschappelijk Speler van het Jaar Tom Beugelsdijk naar voren gehaald. Omdat hij die prijs had gewonnen, mocht hij € 50.000 schenken aan maatschappelijke organisaties. Zo reikte hij een cheque van € 25.000 uit aan de Stichting ADO Den Haag in de Maatschappij. Daarnaast stelde Beugelsdijk ook mooie geldbedragen ter beschikking aan onder meer het nieuwe G-voetbalteam van ADO Den Haag. Het bedrag van € 50.000 was beschikbaar gesteld door de VriendenLoterij.

Nadat Lex Schoenmaker het toernooi officieel had geopend, gingen de wedstrijden van start. Het was ideaal voetbalweer; niet te warm, niet te koud en het bleef droog! Het ging er fanatiek aan toe bij alle deelnemers én de spelers van ADO Den Haag. Iedereen genoot met volle teugen. Al met al een zeer geslaagde dag!
Uiteraard vond er na afloop nog een prijsuitreiking plaats met toernooiambassadeur Danny Bakker en hoofdtrainer Fons Groenendijk. De prijzen voor de plaatsen 1 t/m 3 werden verdeeld over respectievelijk VV WIK, VV UDO, en de Inspecteur De Vriesschool. De Menzis Fairplay Cup werd gewonnen door RCL uit Leiderdorp.

En hier nog een reeks sfeerplaatjes en beelden van een fantastische dag in Den Haag: