Het vijfde ‘Lopende Vuurtje’ is daar. Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en te veel om op te noemen krijgen weer aandacht in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Op naar nummer 6. Deadline copy: woensdag 4 oktober voor 10 uur!

 • Een oproep aan alle bij LAV aangesloten clubs: Wanneer er een selectiefoto voor handen is en deze is nog niet gedeeld dan graag sturen aan redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Dat geldt ook voor foto’s van individuele spelers (met naam). Deze kan onze redactie benutten bij interviews en verslagen. Dank voor de support alvast!
 • Schiet jij (wel eens) goede foto’s bij het eerste elftal en wil je die graag delen op onze website? Dat kan, graag zelfs. Ook hiervoor dit emailadres benutten: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Van de navolgende clubs ontvangt onze redactie al (regelmatig) foto’s: RCL, FC Rijnvogels, Valken’68, Oegstgeest, VV Leiden, Zwammerdam, UDO en DoCoS. Dit waardeert onze redactie in grote mate! Uiteraard plaatst ons team ook zelf foto’s, maar we kunnen uiteraard niet wekelijks op alle velden present zijn.
 • Van de UVS site: ,,Ben jij of ken jij iemand tussen de 6 en 12 jaar die helemaal gek is van Ajax of gewoon zin heeft om lekker te voetballen? Schrijf je dan in voor de Ajax Kids Tour! Tijdens deze fantastische Ajaxdag ga je leuke voetbalspelletjes doen, doe je mee met een Ajaxquiz en maak je kennis met niemand minder dan mascotte Lucky!”
 • Onder de kop ‘Verenigen = rekening houden met elkaar doet Roodenburg in het Laatste Nieuws uit de doeken hoe belangrijk samenwerken is binnen een club. Dit alles als aanzet voor de belangrijke algemene vergadering van 9 oktober. Thema dan: hoe maken we de vereniging vitaler?
 • Het eerste elftal van ASC speelt de eerste officiële competitiewedstrijd aanstaande zondag op het spiksplinternieuwe complex.  Aalsmeer is de tegenstander.  Een prima reden om daar even langs te gaan.
 • Bijna overbodig te zeggen: bij de Leidse verenigingen is er geen trainen op twee en drie oktober. Ook ASC geeft iedereen de gelegenheid te feesten in Leiden. Hoe zit het met jouw club? Even kijken op de site van jouw club.
 • SJZ heeft een nieuwe voorzitter: Tom van der Meer. In de jaren zeventig maakte hij furore als rechtsback in het vlaggenschip van de groenwitten en de ras Zoeterwoudenaar heeft de club altijd nauwgezet gevolgd.  De onderwijsman volgt Kees Verzaal op.
 • Op maandag 25 september waren er algemene ledenvergaderingen bij de fusieclubs Oegstgeest en UDO. Centraal stond natuurlijk de naamgeving van de nieuwe vereniging. Beide ALV’s gingen er mee akkoord dat de definitieve naam op  zaterdag 28 oktober door de leden gekozen wordt. O.V.V. de Vossen kon niet op ieders goedkeuring rekenen, maar die keuze is nog altijd wel mogelijk. De alternatieven zijn: FC Oegstgeest (FusieClub Oegstgeest), UOC 18 (UDO-Ogstgeest Combinatie 18) of v.v. de Voscuyl. We weten zeker dat er tot die tijd volop en vol hartstocht gediscussieerd zal worden bij de beide clubs.
 • Voetbalplaatsjes, de ouderen onder ons hebben ze vroeger zonder twijfel gespaard. Kagia is er vorig jaar mee gestart en gaat er dit jaar vrolijk mee verder.. ,,In het voorjaar van 2018 kan er bij de Hoogvliet in Lisse gespaard worden voor voetbalplaatjes van alle spelers, leiders en trainers van v.v. Kagia. Iedere speler ontvangt een eigen verzamelboek waarin de voetbalplaatjes geplakt kunnen worden. Op zaterdag 30 september en zaterdag 7 oktober wordt van elke speler van Kagia een foto gemaakt. Deze foto is voor jouw eigen voetbalplaatje!” Ook een plaatje met een teamfoto wordt gemaakt. Een idee dat navolging verdient?!
 • Vrolijk nieuws voor FC Rijnland en VV Leiden vanuit de Morsch: ,,Ze blijven in het Morskwartier. De fusieclub die ontstaat door het samengaan van VV Leiden en FC Rijnland blijft op sportpark De Mors actief. Dat heeft de Leidse sportwethouder Paul Dirkse (D66) bevestigd. De twee verenigingen zijn buren op De Mors en het is de bedoeling dat ze volgend jaar samensmelten. Twee andere buren, DoCoS en rugbyclub DIOK, hebben een schreeuwend tekort aan speelruimte. Dat probeert de gemeente via een herschikking op te lossen. In het bijbehorende stedelijk accommodatieplan staat niet dat VV Leiden en FC Rijnland in de toekomst moeten verhuizen om zo plaats te maken voor DIOK en DoCoS. Toch hadden bestuursleden van de aanstaande fusieclub wel het idee dat de gemeente daarop aanstuurde. Dirkse heeft dat daarom nogmaals ontkend. ,,Tenminste, als die nieuwe club vitaal blijkt te zijn.’’
 • Twee en drie oktober staan bol van de tradities. Welke Leidenaar heeft nog nooit meegelopen in de Taptoe op 2 oktober avond? Onze redactie kent er geen.  Een lang lint trekt door de binnenstad. De jeugd van veel voetbalclubs loopt mee en misschien jouw club ook wel. Heb je hart voor de cluppie? Dan loop je natuurlijk ook mee. De traditie wil ook dat het die avond niet zelden met bakken uit de hemel komt. Laten we hopen dat er met die traditie gebroken wordt!
 • ,,Het kantinepersoneel bij RCL zal nogmaals worden geïnstrueerd om geen alcohol te verkopen aan jongeren <18. De club heeft namelijk al een aantal waarschuwingen gehad van de gemeente Leiderdorp. In het uiterste geval kan de drankenvergunning worden ingetrokken.” Veel meer hierover op de site van de Leiderdorpse club. Laat het duidelijk zijn: een overtreding kan zwaar gestraft worden. Een club uit de regio kreeg een boete van maar liefst  1360 euro nadat geconstateerd was dat er bier verstrekt was aan personen die nog geen 18 waren.
 • Valken’68: ,,Ondernemers in De Hoftuin hebben een ontzettend leuke actie opgezet waarbij tien verenigingen uit de omgeving meer dan €10.000 mogen verdelen! Jij kunt deze verenigingen een handje helpen. Benieuwd hoe dat in z’n werk gaat?” De fans van Valken natuurlijk wel! Die kijken op de site van hun club om alle informatie te lezen.
 • ,,Kijk eens omhoog als je het complex van Voorschoten’97 oploopt. Je zult dan zien dat de lichtmasten van het hoofdveld zijn voorzien van LED verlichting. De nieuwe armaturen zijn maandag en dinsdag jongstleden geleverd en gemonteerd. Met deze nieuwe armaturen kan de verlichting op elke gewenste manier worden geschakeld. Wedstrijdverlichting, trainingsverlichting, loopverlichting, per zijde, etc. Bij het inschakelen van de verlichting brandt deze gelijk op de gewenste sterkte. Daarnaast is de LED verlichting aanzienlijk zuiniger dan de oude verlichting. Met de montage van de verlichting is de aanleg van kunstgrasveld 1 helemaal afgerond en kan het hoofdveld nu letterlijk dag en nacht gebruikt worden.’’
 • FC Rijnvogels doet een oproep: ,,Wij willen van de jeugdkantine weer een fijne plek maken om met elkaar samen te zijn. Hiervoor hebben wij hulp nodig van iedereen die het leuk lijkt. Voor de zaterdagen zijn wij op zoek naar mensen die kunnen van 8.00 uur tot 11.00 uur, van 11.00 uur tot 14.00 uur en van 14.00 uur tot 17.00 uur. De activiteiten bestaan uit het klaar maken van limonade/thee voor de wedstrijden. Daarnaast is het belangrijk dat je de jeugd een welkom gevoel kan geven, maar ook toezicht houdt.