Tweede klasse C (zaterdag)- DoCoS was in de vorige competitie de revelatie van de tweede klasse. In het tweede seizoen na de promotie gaat het de ploeg van trainer Nico van der Salm vooralsnog een stuk minder voor de wind. Vooral op eigen bodem geeft Leidse ploeg vooralsnog niet thuis met sprankelend spel.

Zaterdagmiddag kwamen de roodwitten in een teleurstellende wedstrijd wederom niet verder dan een puntendeling, 1-1, tegen het Scheveningse SVC’08. DoCoS sprokkelde uit de vier thuiswedstrijden slechts drie punten. ,,We wisten dat het dit seizoen veel lastiger zou gaan worden”, sprak Simon Joubij na afloop klare taal. De middenvelder, die vorige week met twee doelpunten tegen zijn oude werkgever Voorschoten’97 een belangrijk aandeel had in de 0-3 zege,  keek met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd. ,,We gingen teveel mee met het vechtvoetbal van die gasten. Dat het een stugge ploeg was wisten we van te voren. Het lukte ons gewoonweg niet om de juiste keuzes te maken. Aanvallend misten we ook wel wat  spelers, dat hielp niet echt.”

Beide ploegen hielden elkaar het grootste gedeelte van de ontmoeting in evenwicht. Ook wat betreft verkeerde keuzes, slechte passes en veelvuldig balverlies deden beide elftallen niet voor elkaar onder. De kansjes voor beide ploegen in de eerste helft waren op de vingers van een hand te tellen. Zo kon een mogelijkheid van de bezoekers in de beginfase worden genoteerd, gevolgd door een schietkans even later van Rick Siere dat via de rug van een tegenstander over ging. De beste kans was evenwel voor Lars de Ridder die zijn schot rakelings langs de verkeerde kant van de paal zag scheren. Vlak voor de pauze kwamen de gastheren goed weg na een slordigheid in de Leidse defensie. De Scheveningers wisten echter niet te profiteren.

Na een uur spelen kwam DoCoS op voorsprong. Steven Knijnenburg schoot vanuit de rebound de 1-0 tegen de touwen, nadat de SVC doelman Joey Vos de ingekopte bal van Tim Gonlag niet klemvast had. Een tiental minuten daarvoor claimde de thuisclub een strafschop na een vermeende overtreding. De dienstdoende scheidsrechter wilde van niets weten. Een minuut na de openingstreffer dachten de gastheren op rozen te zitten. De tweede Leidse treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. Van der Salm: ,,Laat ik over dat moment maar zwijgen.”

Met nog een kwartier op de klok veroorzaakte Knijnenburg tot overmaat van ramp een strafschop nadat de centrale verdediger een SVC speler onreglementair tegen het gras werkte. De strafschop werd feilloos binnengeschoten: 1-1. Door wat slordigheden bij DoCoS kregen de bezoekers in het laatste kwartier warempel nog de beste kansen om het duel te beslissen. De voorwaartsen van de Scheveningers gaven echter niet thuis. Zo eindigde de wedstrijd voor de Leidenaren in een teleurstellende puntendeling. DoCoS coach Van der Salm kon er wel mee leven. ,,Ondanks het gemis van een viertal basisspelers hadden we vandaag meer moeten brengen. Het was zeker niet hoogstaand. Het spel was troosteloos, gelijk aan het weer. Met het punt ben ik op zich wel tevreden.”

Aan de Leidse zijde bleven onder meer Rowin Peet, Chris van Empel, Mitchel van Abswoude en Nils Slingerland aan de kant. Een van de lichtpuntjes was Van Abswoude’s vervanger Joris van Harmelen.

DoCoS: Van Harmelen, Van Voorthuijzen, Maaskant, Knijnenburg, Overvliet, Jouby, Siere, Goebel, Zweistra, Gonlag, De Ridder.

Foto’s: R. van Abswoude